Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Implementation of the production of craft soft drinks at the hospitality enterprise(2024) Yehorov, Andrii; Sharan, Larysa; Sharan, AndriiКвас – традиційний український напій, який відноситься до «здорових» напоїв і є улюбленим продуктом. Цей напій подобається споживачам різних вікових груп. Його традиційний рецепт включає різноманітні інгредієнти, але основними є вода, цукор і дріжджі, а також підсушений житній хліб тощо. Пропонуємо вдосконалити технологію приготування квасу з використанням етнічної та місцевої харчової сировини, а саме столового буряка та бузини. Тому, запровадивши в готелі власне виробництво крафтових безалкогольних напоїв, ми зможемо отримувати додатковий прибуток, продаючи продукцію через роздрібну мережу, співпрацюючи з іншими закладами гостинності та використовуючи її як сувенір чи комплімент від компаніїДокумент Effect off extruding on microbial indicators of feed mixtures(2016) Trakalo, Tetiana; Shapovalenko, Oleg; Yanyuk, Tatiana; Sharan, AndriiДля визначення якості кормових сумішей, що містять екстракт льону з сироватки, були досліджені мікробіологічні параметри після екструдування кормових сумішей різного призначення на зберігання. Вивчали кормову суміш пшениці, кукурудзи та екстракту льону на сироватковій основі різної суми відсотків. Льняний екстракт, отриманий екстракцією в активному пульсаційну диспергаторную суміш, змішують і екструдують при температурі - 110–120 ° С, тиск - 4,2 МПа, що дозволяє майже повністю його дезінфікувати. Досліджено зміну мікробіологічних кормових сумішей під час зберігання. Досліджувані зразки поміщали в тканинні мішки і зберігали протягом 2 місяців при 0 ° С (холодильник), + 20 ° С (термостат) і відносній вологості - 45%. Вологість зернових сумішей для екструзійних зразків знаходиться в межах 16,8–17,6%, після екструдування від 13,3 до 13,5%, а протягом терміну придатності не змінюється при + 20 ° С і відносній вологості 45% конструктивні зміни вологості при зберіганні 13,3–13,5% до 15,3–16,1%. Зміна вологості екструдованої кормової суміші в значній мірі залежить від температури зберігання і не від кількості введеного льону екстракту з сироватки суміші. Порівнюючи умови і термін зберігання, можна сказати, що зміна вологості екструдованої кормової суміші в значній мірі залежить від температури зберігання і від кількості введеного лляного екстракту на основі сироватки. На початку і в кінці зберігання екструдована кормова суміш характеризується відносно низьким рівнем мікробіологічного забруднення. Не виявлено наступних груп мікроорганізмів як патогенів Escherichia coli (BGKP). Загальні мезофільні аеробні та факультативні анаеробні мікроорганізми (МАФАМ) у всіх зразках сумішей знаходяться в допустимих межах (не більше 5 • 105 КУО / г). Аналіз колоній мезофільних аеробних мікроорганізмів на агаро-пептидній масі виявив, що вони характеризуються великими, малими і середніми розмірами, білого і жовтого кольору, гладкими і шорсткими краями. Основна частина мікроорганізмів - коккоподібні бактерії, клітини яких розміщені окремо або кластери. Основними видами бактерій морфо, виділеними з екструдата зерна, є аеробні бактерії. Ми рекомендуємо використовувати екструзійний процес як ефективний спосіб поліпшення якості екструдованих кормових сумішей, оскільки він забезпечує майже стерильний продукт. To determine the quality of feed mixtures containing flax extract from serum was investigated microbiological parameters after extruding feed mixtures of different prescription in storage. Studied feed mixture of wheat, corn and flax extract on serum basis of different interest amount. Linen extract obtained by extraction in an active pulsation dispersant mixture is mixed and aperture extruding a temperature – 110–120 °C, pressure – 4.2 MPa, which allows almost completely disinfect it. We investigated the change of microbiological feed mixtures during storage. The test samples were placed in cloth bags and stored for 2 months at 0 °C (refrigerator), + 20 °C (thermostat) and relative humidity – 45%. Humidity grain mixtures for extrusion samples is within 16.8–17.6%, after extruding from 13.3 to 13.5%, and over the shelf life of unchanged at +20 °C and a relative humidity of 45% designs humidity changes during storage of 13.3–13.5% tо 15.3–16.1%. Changing humidity extruded feed mixture to a large extent dependent on storage temperature and not on the number entered flax extract from the serum of the mixture. Comparing the conditions and shelf life, it can be said that the change in humidity extruded feed mixture to a large extent dependent on storage temperature and not on the number entered flax extract from the serum of the mixture. At the beginning and end of storage extruded forage mixture, characterized by relatively low levels of microbiological contamination. Not revealed the following groups of microorganisms as Escherichia coli (BGKP) pathogens. Total mesophilic aerobic and facultative anaerobic microorganisms (MAFAM) in all samples of mixtures is within acceptable limits (no more than 5•105 CFU/g). Analysis of colonies of mesophilic aerobic microorganisms on agar peptidemeat found that they are characterized by large, small and medium size, white and yellow color, smooth and rough edges. The bulk of the microorganisms is coccoid bacteria whose cells are placed singly or clusters. The main morpho types bacteria isolated from grain extrudate is aerobic bacteria. We recommend using extrusion process as an effective way to improve health quality extruded feed mixtures because it provides a nearly sterile product.Документ Wheat and flour quality of black sea region(2014) Sharan, AndriiВ матеріалах форуму приведено результати аналізу якості борошна та зерна України і чорноморського регіону. Показано динаміку вирощування зерна по регіонам України на протязі 2009-2013 років. Проведений аналіз розподілу зерна пшениці по групам і класам якості, за вмістом вологи, клейковини і протеїну в зерні і борошні, числу падіння, вмісту домішок, пошкодження клопом-черепашкою. Зроблений аналіз динаміки виробництва і експорту борошна в Україні на протязі 2003-2014 років. Наведено перелік найбільших борошномельних заводів України з їх річною переробкою зерна. Приведена принципова схема введення і дозування мікро- і макроелементів в готову продукцію. In materials of a forum results of the analysis of quality of a flour and grain of Ukraine and the Black Sea region are resulted. Dynamics of cultivation of grain on regions of Ukraine during 2009-2013 is shown. The analysis of distribution of grain of wheat on groups and classes of quality, on moisture contents, gluten both a protein in grain and a flour, to number of falling and the maintenance of impurity, damages by a bug-damage is lead. The analysis of dynamics of manufacture and export of a flour in Ukraine during 2003-2014 is made. It is resulted the list of the greatest flour-grinding enterprises of Ukraine with their annual processing grain. The scheme of input and batching micro-and macrocells in ready productions is resulted.Документ Prospects for the use of sea kelp in technology of pastry products(2013) Sharan, Larisa; Bura, Anna; Arsenieva, Larisa; Sharan, Andrii; Kokhan, Olena M.The abstract states the necessity of using seaweed supplements in confectionery products to enrichthem by iodine and improve their nutritional value. У тезах йдеться про необхідність використання добавок морських водоростей у виробництві кондитерських виробів для збагачення продукції йодом та покращення її поживної цінності.