Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Analysis of the biochemical composition of cranberry natural enrichments intended for use in health food technologies
    (2019) Stetsenko, Natalia; Goyko, Iryna
    In the work the prospects of using cranberry products in technologies of wellnessproducts are substantiated. The content of biologically active compounds in fresh berries and their effect on the human body are considered on the basis of the analysis of literature sources. Methods of obtaining puree and powder of cranberry berries are proposed, their physical-chemicalproperties and biochemical composition are investigated. The content of functional ingredients infresh berries and obtained natural enrichments is compared. A method of using cranberry powder for the production of health yogurt is suggested.
  • Ескіз
    Документ
    Proving the choice of curative plants for obtaining antioxidant complexes
    (2013) Simahina, Galina; Stetsenko, Natalia; Naumenko, Nataliia
    This paper represents an analysis of wide range for curative plants, and also the technology of dry and condensed concentrates with maximal content of bioflavonoids, which are prescribed to both direct consumption and enrichment of traditional food environments. Дана робота являє собою аналіз широкого спектру лікувальних рослин, а також технологій згущеного та сухого концентрату з максимальним вмістом біофлавоноїдів, які передбачають як пряме споживання, так і збагачення традиційних харчових середовищ.
  • Ескіз
    Документ
    The use of flax seeds in healthy products technologies
    (2013) Stetsenko, Natalia; Kraevska, Svitlana
    Flax seeds can be used as whole, as well as to receive flour and protein products - components to develop food products with a guaranteed content of functional ingredients such as proteins, essential ω-3 and ω-6 fatty acids. Насіння льону може бути використано в цілому вигляді, а також з нього можна отримувати борошно і білкові продукти - компоненти для створення харчових продуктів з гарантованим вмістом функціональних інгредієнтів, таких як білки, незамінні ω-3 і ω-6 жирні кислоти.
  • Ескіз
    Документ
    The use of rowan berries in bread healthy products
    (2013) Stetsenko, Natalia; Miroshnikov, Oleg; Podobiy, Olena
    The optimal terms of renewal swelling of process of the dried up rowan berries are: temperature is 60ºС; time of contact is 120 minutes; a liquid for swelling is water. Оптимальні умови проведення процесу набухання висушених ягід горобини: температура 60 º С; час контакту становить 120 хвилин; рідина для набухання - вода.
  • Ескіз
    Документ
    Peculiarity of disperse mineral wetting by sucrose solution
    (1997) Mank, Valeriy; Stetsenko, Natalia
    Hypothesis about influence raised of osmotic pressure of a sucrose solution is offered, therefore occurs deaggregation of disperse particles and increase of interpartical space. Підтверджено гіпотезу про вплив підвищеного осмотичного тиску розчину сахарози, в результаті чого відбувається дезагрегації дисперсних частинок і збільшення міжчасткового простору.
  • Ескіз
    Документ
    Investigation of the interaction of natural disperse minerals Ukraine coloring substances from sugar production
    (2012) Stetsenko, Natalia; Podobiy, Olena; Grabovska, Olena; Miroshnikov, Oleg
    To improve the quality of sugar should be possible to remove all other substance from the semi-sugar production. Removal of dyeing substances will provide the necessary minimum color of white sugar and its compliance with quality requirements of world standards. Effectiveness removal of dyeing substances from model solutions palygorskite and glauconite depend on pH and subsequently decreasing till at increasing its alkalinity. Investigations to determine the influence of natural disperse minerals in the qualitative indicators of technological solutions of sugar production. The possibility of palygorskite and glauconite for adsorption purification of intermediates.Для підвищення якості цукру повинно бути можливим, щоб видалити всі інші речовини, від напів-цукрового виробництва. Видалення фарбування речовин забезпечить необхідний колір мінімум білого цукру і його відповідність якості вимогам світових стандартів. Ефективність видалення забарвлення речовин з модельних розчинів палигорскіту і глауконіту залежить від рН, а потім зниження до підвищення її лужності. Дослідження з визначення впливу природних дисперсних мінералів в якісних показників технологічних рішень виробництва цукру. Можливість палигорскіту і глауконіту для адсорбційної очищення проміжних продуктів.