Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Non-thermal methods for whole milk treatment
    (2016) Ukrainets, Anatoliy; Marynin, Andriy; Sviatnenko, Roman; Pasichnyi, Vasyl; Kochubei-Lytvynenko, Oksana
    Серед продуктів харчування значне місце належить рідким харчовим продуктам: безалкогольним напоям, пиву, молоку, натуральним винам тощо. Відомі технології подовження термінів зберігання цих продуктів базуються на термічному обробленні (пастеризація та стерилізація), застосуванні ультрафільтрації, добавках до продукту різних за своєю природою хімічних консервантів. При цьому харчові та органолептичні властивості рідких харчових продуктів суттєво погіршуються. Перспективним напрямом підвищення термінів зберігання цих продуктів є застосування електрофізичних методів а саме сильних імпульсних електричних полів без розрядів. Among food products, a significant place belongs to liquid food products: non-alcoholic beverages, beer, milk, natural wines and the like. There are known the technologies for lengthening the shelf life of these products, that are based on thermal processing (pasteurization and sterilization), the use of ultrafiltration, and adding to the product of various chemical preservatives in nature. In this case, the food and organoleptic properties of liquid food products significantly deteriorate [1]. A promising direction of increasing the shelf life of these products is the use of electrophysical methods, namely strong pulsed electric fields without discharges.
  • Ескіз
    Документ
    Processes of walnuts splitting
    (2017) Ukrainets, Anatoliy; Smirnova, Elizabeth; Negrei, Olena
  • Ескіз
    Документ
    Micstructure of multicomponent in water inulin solusions
    (2004) Gulyy, Ivan; Ukrainets, Anatoliy; Rashevska, Tamara; Tasenko, Evgenia
    Studied formation of a microstructure of water solutions inulina, chicory, fructose and their mixes in a water phase. Досліджено формування мікроструктури водного розчину інуліну, цикорію, фруктози та їх суміші у водній фазі. Исследовано формирование микроструктуры водного раствора инулина, цикория, фруктозы та их смеси в водной фазе.
  • Ескіз
    Документ
    Self-organization of nanostructure of lipid-water system
    (2003) Rashevska, Tamara; Gulyy, Ivan; Ukrainets, Anatoliy; Korenev, I. O.
    We carried electronic-microscopically researches, which showed stratiform nanostructure of lipids-water system.Ми провели електронно-мікроскопічні дослідження, що показали шаруватість наноструктур системи жир-вода.
  • Ескіз
    Документ
    Influence of biopolymer inulin on nanostructure of fatcotain system
    (2003) Rashevska, Tamara; Gulyy, Ivan; Ukrainets, Anatoliy; Korenev, I. O.
    We fixed, that inulin essentially influence on forming of nanostructure of fatcontain systems.
  • Ескіз
    Документ
    Nanostructure of butter with biopolymer pectin additive
    (2005) Rashevska, Tamara; Ukrainets, Anatoliy
    Addition of pectin will add butter medical-preventive characteristics that have confirmed by our clinical test. By method of electronic microscopy we explored nanostructure of butter with pectin. Добавка із пектину надає вершковому маслу лікувально-профілактичних властивостей. Методом електронної мікроскопії вивчали наноструктуру вершкового масла.