Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    A study of the viscosity of water solutions of inulin – the functional food ingredient
    (2016) Zinchenko, Natalia; Simurova, Natalia; Shelakov, Andrei
    Inulin is a perspective ingredient for the production of dietary, functional low fat and low sugar foods with improved structure, stability and taste sensations. To ensure product’s balanced nutritional profile and excellent taste properties, it is necessary to carry out a thorough study of physicochemical properties of the ingredients, especially their viscosity. The viscosity of diluted water solutions of inulin, extracted from tubers of Jerusalem artichoke, were examined. Kinematic, relative and specific viscosity was measured by a usual method using viscosimeter.
  • Ескіз
    Документ
    Bioorganic complex derived from Jerusalem artichoke puree
    (2013) Zinchenko, Natalia; Simurova, Natalia
    The composition puree obtained from artichoke. It is shown that it contains a unique complex carbohydrates and other biologically active compounds: organic acids, vitamins, micro and macroelements.Досліджено склад пюре з бульб топінамбуру. Показано, що воно містить унікальний комплекс вуглеводневих та інших біологічно-активних речовин: органічних кислот, вітамінів, мікро- та макроелементів.