Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Елементи адитивного моделювання для синтезу машини для пакування сипких харчових продуктів у готові пакети doy-pack(2024) Скула, Дмитро Сергійович; Д'яченко, Іван Богданович; Володін, Сергій ОлексійовичСучасний ринок харчової промисловості характеризується високими вимогами до якості та ефективності виробництва. Автоматизація процесів пакування, зокрема використання машин для фасування продукції в пакети типу doy-pack, є одним із ключових напрямів розвитку галузі. Актуальним напрямом удосконалення пакувального обладнання є спрямування на розробку методології математичного й фізичного 3D-моделювання модульних структур пакувального обладнання з метою оптимізації його енергоефективності. Запропонований підхід передбачає створення гнучкої та масштабованої системи, яка допоможе зменшити енергоспоживання окремих модулів на етапі проєктування, спростити конструкцію обладнання та полегшити його інтеграцію в технологічні лінії.Документ Аналіз енергетичної ефективності схемних рішень холодильних машин для льодової арени НУХТ(2024) Пилипенко, Олексій Юрійович; Калита, Вадим СергійовичВ роботі розглянута можливість встановлення сезонної льодової ковзанки на території спорткомплексу НУХТ. Для функціонування льодової арени передбачалась холодильна установка з конденсацією парів холодильного агента, як навколишнім повітрям так і водою теплової мережі спорткомплексу.Документ Вплив схемного рішення теплового насосу типу «вода-вода» на його енергетичні показники(2022) Пилипенко, Олексій Юрійович; Степаніщєв, ДаніілТеплові насоси типу «вода-вода» розроблені за класичної схемою мають прийнятні енергетичні показники. Проте, значна витрата води зі свердловини обмежує можливості використання такого насосу. Видається можливим підвищити енергетичну ефективність теплового насосу типу «вода-вода» за рахунок використання регенеративних теплообмінників різного призначення, а також зменшити витрату джерельної води.Документ Енергія сонця: сучасний досвід і найкращі практики застосування сонячної енергії у хлібопекарському виробництві в контексті загальної енергоефективності хлібопекарської галузі(2024) Грін, Сергій Вікторович; Махинько, Валерій МиколайовичХлібопекарська галузь споживає багато енергетичних ресурсів, що позначається на вартості кінцевої продукції. Сонячна енергія є перспективним напрямом зниження собівартості продукції і підвищення стабільності функціонування хлібопекарського бізнесу. Розглянуто особливості використання сонячної генерації для підприємств різної продуктивностіДокумент Екологічність і корисність: енергоефективна пекарня з виготовлення органічних хлібних виробів(2023) Махинько, Валерій Миколайович; Грін, Сергій ВікторовичПродукція органічного виробництва зазвичай має вищу вартість. Це зумовлено багатьма причинами. Розглянуто перспективність виготовлення органічних хлібобулочних виробів в умовах пекарні з підвищеною енергоефективністю. Запропоновано заходи з енергозбереження, спрямовані на зменшення вартості кінцевої продукціїДокумент Synthesis of functional mechatronic modules in a system of packaging machines(2023) Kryvoplias-Volodina, Liudmyla; Tokarchuk, Serhii; Gavva, Oleksandr M.; Zaporozhets, OleksandrThe process of creating a packaging machine for a flow-processing system consists of separate stages: the first - a clear definition of technological functions of the equipment and description of the operating conditions of the packaging machine; the second - the search for principles of construction and organization of the structure of the packaging machine for a particular type of food product; the third - the creation of a pilot technical project, evaluation of the main criteria and parameters to ensure all necessary requirements for operation.