Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Rationale for the development of the design and manufacturing technology of flexible consumer packaging for coffee beans
    (2024) Dolomakin, Yuriy; Babanova, Olena
    Кава є одним із найпопулярніших напоїв у світі, споживання якого постійно зростає. Щороку з'являються нові сорти кави, способи заварювання та смаки. Разом з цим зростає попит на якісну упаковку, яка не лише збереже свіжість та аромат кави, а й приверне увагу споживачів та підкреслить риси бренду. Одним із найперспективніших матеріалів для упаковки кави є полімерні плівки, які мають високу бар’єрну здатність, захищаючи каву від зовнішніх факторів. Вони також можуть бути виготовлені з перероблених матеріалів або бути біологічно розкладаними, що відповідає вимогам екологічної безпеки.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив на працівників кав'ярні речовини, що утворюються при смаженні кави
    (2020) Туз, Тетяна Сергіївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    У роботі наведено результати дослідження стану повітря на робочих місцях у закладі ресторанного господарства з виробництва кави меленої. Формування ароматичних компонентів кави відбувається саме під час обсмажування. Аромат складається з складної суміші летючих сполук. Основні класи ароматичних сполук: сірковмісні сполуки (тіоли, тіофени, тіазоли), піразини, пірідини, піроли, оксазоли, фурани, альдегіди та кетони. Було визначено, що пил та ароматичні речовини, навіть в незначній кількості, викликають серйозні порушення здоров’я працівників. The paper presents the results of a study of the air in the workplace in a restaurant for the production of ground coffee. The formation of aromatic components of coffee occurs during roasting. The aroma consists of a complex mixture of volatile compounds. The main classes of aromatic compounds: sulfur-containing compounds (thiols, thiophenes, thiazoles), pyrazines, pyridines, pyrroles, oxazoles, furans, aldehydes and ketones. Dust and fragrances, even in small amounts, have been found to cause serious health problems to workers.