Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Огляд міжнародного досвіду побудови системи управління безпекою та гігієною праці(2022) Клименко, Діана Вікторівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаУ роботі проаналізовано міжнародний досвід побудови системи управління безпекою та гігієною праці якій показав, що в більшості країн світу забезпечення здорових та безпечних умов праці відповідно до вимог законодавства покладено на роботодавця. Застосування системного підходу до управління безпекою та гігієною праці на підприємствах та в організаціях будь якої сфери діяльності різних галузей економіки забезпечує підтримку заходів з профілактики та захисту на необхідному рівні з оцінкою їх ефективності шляхом ефективного управління ризиками на робочому місці.Документ Оптимізація витрат крізь призму теорії обмежень як чинник підвищення конкурентних переваг підприємств(2023) Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Андреєв, Владислав АндрійовичВ умовах економічної невизначеності, росту рівня ризиків постає виклик перед підприємствами, який вимагає адекватної реакції, конструктивних рішень, що забезпечать результат: мінімізацію негативного впливу економічних ризиків на господарську діяльність підприємств. Оптимізація структури витрат за допомогою методологічних принципів і підходів, які пропонує «теорія обмежень» (Theory of Constraints) – це один із корисних інструментів, що дає можливість досягнути згаданого вище результату та посилити конкурентні переваги підприємстваДокумент Обґрунтування маркетингових рішень щодо забезпечення розвитку підприємства(2024) Крайнюченко (Форноляк), Ольга ФеодосіївнаРозглянуто важливість прийняття обґрунтованих маркетингових рішень у забезпеченні сталого розвитку підприємства. Окреслено маркетингові інструменти прийняття виважених рішень. Оцінено можливість використання матриці І. Ансоффа задля ухвалення маркетингових рішень щодо подальшого розвитку підприємства.Документ Управління ризиками у виробництві крафтового пива(2021) Вітряк, Оксана Павлівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Карпутіна, Маргарита ВіталіївнаРозглянуто основні особливості впровадження системи НАССР на крафтовому пивоварному підприємстві. Доведено, що при управлінні ризиками згідно принципів НАССР у крафтовому виробництві пива для отримання безпечної продукції необхідно враховувати все 3 фактори ризику (біологічний, фізичний і хімічний).Документ Features and types of risks in life and health insurance in Ukraine(2020) Demianchuk, Svitlana; Arych, Mykhailo; Levon, MariiaУ статті проаналізовано типи та особливості страхових ризиків, які покривають страхові компанії в Україні. Отримані дані показують, що є багато людей, яких не приймають на страхування. Наприклад, особи старше 75-97 років на момент підписання договору; інваліди І групи, а також особи віком до 18 років, яким присвоєна категорія дитини-інваліда; споживачі наркотиків, токсичних речовин, люди, які страждають алкоголізмом та перебувають на диспансерному обліку, особи із стійкими нервовими або психічними розладами, які перебувають на обліку в психоневрологічному диспансері; люди з діагнозом СНІД, а також ВІЛ-інфіковані; особи, які перебувають під слідством, або в'язні; особи, які страждають на рак.The paper analyses the types and features of insurance risks that are covered by life insurance companies. in Ukraine. The findings reveal that there are a lot of people who are not accepted for insurance. For example, persons over the age of 75-97 years at the moment of signing the application; persons with disabilities of group I, as well as persons under the age of 18 who have been assigned the category of disabled child; drug users, toxic substances for the purpose of toxic intoxication, suffering from alcoholism and being on dispensary records for any of the following reasons; Persons with persistent nervous or mental disorders who are registered at a psychoneurological dispensary; people diagnosed with AIDS as well as HIV-infected persons; persons under investigation or prisoners; persons suffering from cancer.Документ Генетично модифіковані організми в продуктах харчування(2020) Потапенко, Валерія Віталіївна; Слободян, Ольга ПетрівнаПостійне збільшення площ, засіяних генетично модифікованими рослинами, зміна ознак і властивостей культур, які використовують як продукти харчування та корм для тварин, поширення біотехнологій створюють ризики, які необхідно враховувати при оцінюванні ГМО для використання у харчовій промисловості. Constant increase in the area sown with genetically modified plants, changing the characteristics and properties of crops used as products food and feed, the spread of biotechnology pose risks that should be considered when evaluating GMOs for use in food industry.Документ Встановлення критичних контрольних точок при виробництві сиру кисломолочного(2020) Солошенко, Катерина Ігорівна; Слободян, Ольга ПетрівнаПри встановленні критичних контрольних точок та критичних меж використовувалися методи, пов’язані зі збором, опрацюванням та аналізом інформації з літературних джерел та нормативних документів. Встановлення критичних контрольних точок та критичних меж на всіх етапах технологічного процесу дозволить запобігти виникненню ризику, усунути суттєвий небезпечний чинник чи знизити до прийнятного рівня його небезпечність. . When setting critical control points and critical methods related to the collection, processing and analysis of information were used from literature sources and normative documents. Establish critical and critical control points boundaries at all stages of the technological process will prevent risk, eliminate a significant dangerous factor or reduce it to an acceptable level danger.