Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Забезпечення контролю якості та безпечності продукції бурякоцукрового виробництва
    (2024) Сокол, Єва Віталіївна; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна
    Цукрова промисловість — це одна з найдавніших галузей харчової промисловості. Цукор є важливою складовою харчового раціону людей і використовується у виробництві багатьох продуктів харчування. Його якість і безпечність цукру визначаються відсутністю шкідливих домішок. У дослідженні використано загальнонаукові методи, а також проаналізовано новітні праці науковців у сфері безпечності харчових продуктів у цукровій промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Management of sugar beet storage
    (2021) Butenko, Liana; Petrusha, Oksana
    Питання зберігання цукрових буряків є важливою складовою для отримання якісного, максимального виходу кристалічного цукру. Оскільки цукровий буряк є рослинною із живими клітинами які в процесі зберігання реалізують життєдіяльність. У процесі дихання клітини можуть споживати цукрозу знижуючи ефективність виробництва. Клітини цукрового буряка можуть вмирати змінюючи структурні характеристики буряка. Ці всі фактори впливають на виробництво цукру.
  • Ескіз
    Документ
    Вирішення проблеми енергозаощадження при виробництві цукру
    (2024) Бутик, Тарас Васильович; Костюк, Володимир Степанович
    Виробництво цукру є енергоємним процесом. На його частку припадає близько 10% від загального споживання енергії в харчовій промисловості. Тому вирішення проблеми енергозаощадження при виготовленні цукру є важливою науково-технічною задачею
  • Ескіз
    Документ
    Застосування інформаційних технологій при оптимізації розрахунку витрат вапна на окремі ступені очищення дифузійного соку.
    (2020) Ющук, Павло Олександрович; Ющук, Інна Василівна
    Вапняно-вуглецеве очищення є одним з важливих етапів цукрового виробництва – воно впливає на вихід і якість готової продукції. Одним з реальних шляхів підвищення ефективності цукрового виробництва є удосконалення технології вапняно-вуглецевого очищення з метою зниження витрат вапна на очищення дифузійного соку
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження елементів ТАССР на підприємствах цукрової промисловості
    (2021) Бутенко, Ліана Олександрівна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Саботаж або «біотероризм» є досить серйозним питанням у сфері безпеки харчової продукції. З метою запобігання даної загрози в Європейських країнах було розроблено систему ТАССР (Threat Assessment Critical Control Point), що дає можливість попередити небезпеку. Sabotage or "bioterrorism" is a very serious issue in the field of food safety. In order to prevent this threat, European countries have developed the HACCP (Threat Assessment Critical Control Point) system, which makes it possible to prevent the danger.