Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Застосування продуктів переробки гороху в харчовій промисловості(2024) Рубанка, Катерина Володимирівна; Пічевський, Сергій ВіталійовичВ роботі описано хімічний склад гороху та продуктів його переробки, а саме: крохмаль, білкові ізоляти та концентрати. Доведено, що перераховані продукти є цінною сировиною як за своїми властивостями надавати певних реологічних властивостей харчовим продуктам, так і за своїм хімічним складом. Тому дослідження та вивчення впливу продуктів переробки гороху на харчові продукти є важливим та необхідним, щоб розширити асортимент їх застосування.Документ Технологічні властивості сирних продуктів на основі білкових концентратів(2021) Рудюк, Віталій Петрович; Пасічний, Василь Миколайович; Хорунжа, Тетяна ОлегівнаДосліджено технологію термостабільного сирного продукту на основі сухих молочних концентратів, для подальшого використання у рецептурах напівкопчених ковбас.Документ Наукове обгрунтування використання білкових концентратів у складі молочно-овочевого морозива(2019) Михалевич, Артур Петрович; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаНауково доведено доцільність застосування у складі морозива молочно-овочевого білкового концентрату КСБ-УФ, який за сполучення з овочевим пюре, відрізнявся найвищими показниками якості і який можна рекомендувати до впровадження у виробництво як дієтичний низькокалорійний продукт (нежирний і зі зниженим до 30 % вмістом цукру), збагачений концентратом сироваткових білків та харчовими волокнами овочів. It is scientifically proved the use of milk and vegetable protein concentrate KSB-UV in the composition of ice cream, which in combination with vegetable puree, differed the highest quality indicators and which can be recommended for introduction into production as a diet low calorie product (low-fat and reduced to 30% sugar) enriched with whey protein concentrate and vegetable fiber.Документ Isoflavones distribution in the process of soy protein recovery(2012) Nosenko, Tamara; Mank, Valeriy; Maksimovsa, OlenaSoy bean contain soy isoflavones which have an effect on different metabolic disorders in human. In this study we have analysed distribution of soy isoflavone between different product under recovery of soy protein. Using mass-spectroscopy and NMR analysis we have detected main isomers in soy bean daidzin and genistin. It was shown that isoflavone fraction is extracted to alcohol solution in processing of protein concentrate. Having analysed products of protein isolate processing we detected that isoflavones were extracted to alkaline solution during protein extraction. Only about 17 % of isoflavones have been remaining in protein isolate. Main part of them was detected in whey water after protein precipitation. And it is possible to elicit them according to standart procedure using extraction by ethylacetate and precipitation by chloroform. Taking into account our results we are proposing to use the by-products of soy protein processing for isoflavone concentrate producing. Соєві боби містять ізофлавони, які можуть впливати на різноманітні порушення метаболізму людини. В даній роботі ми проаналізували розподіл соєвих ізофлавонів під час одержання соєвих білків. Використовуючи масс-спектроскопію та ЯМР аналіз ми виявили, що основними ізофлавоновими ізомерами в соєвих бобах є даідзин та геністин. Нами показано також, що ізофлавонова фракція екстрагується спиртовим розчином під час одержання білкових концентратів. Аналізуючи проміжні продукти процесу виробництва білкових ізолятів виявили, що ізофлавоноїди екстрагувались в лужний розчин під час екстрагування білків. Тільки приблизно 17 % ізофлавонів містилась в білковому ізоляті. Після осадження білків основна частка ізофлавонів була виявлена в сирова точній воді. Їх можна вилучати із сирова точної води за допомогою стандартного методу, використовуючи екстракцію етилацетатом і осадження хлороформом. На підставі одержаних даних пропонується використання проміжних продуктів виробництва соєвих білків для вилучення ізофлавонових концентратів.