Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження оптимальних умов екстракції люцерни та мікроелементний склад отриманого екстракту
    (2022) Дика, Альона Валеріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло Васильович
    Екстракт люцерни в своєму складі містить флавоноїди, білки, кумарини, полісахариди, що дає змогу широко використовувати його в фармацевтичній, косметичній та харчовій галузях. В листі люцерни міститься вісім ессенціальних або незамінних амінокислот, що не синтезуються людським організмом. Завдяки наявності сапонінів люцерна здатна знижувати рівень холестерину в крові. Люцерна – одна з небагатьох рослин, яка має в своєму складі природній фтор, що накопичується в тканинах зубів. Важливим питанням є визначення оптимальних умов проведення екстракції для ефективного проведення процесу. А також актуальним є питання наявності важких металів у отриманому екстракті, що є одним із критеріїв безпечності.
  • Ескіз
    Документ
    Micronutrient composition of alfalfa extract
    (2022) Dyka, Alona; Podobiy, Olena
    Alfalfa extract is a promising ingredient in various industries. It contains flavonoids, proteins, amino acids, chlorophyll, coumarins, polysaccharides. It exhibits mild antiseptic and antioxidant effects, has an anti-inflammatory effect and a high iron content, strengthens capillary walls. Therefore, it is widely used in the pharmaceutical, cosmetic and food industries.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення мікроелементного складу екстракту люцерни методом масспектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою
    (2022) Дика, Альона Валеріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло Васильович
    Екстракт люцерни в своєму складі містить флавоноїди, білки, кумарини, полісахариди, що дає змогу широко використовувати його в фармацевтичній, косметичній та харчовій галузях. Актуальним є питання наявності важких металів у екстракті, що є одним із критеріїв безпечності.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання екстрактів рослинної сировини у виробництві вафельних виробів
    (2014) Заріцька, Аліна; Усатюк, Світлана Іванівна
    У результаті проведених досліджень встановлено, що додавання екстракту люцерни у технологію вафельних виробів є доцільним та ефективним, оскільки дозволяє розширити асортимент продукції функціонального призначення з відмінними показниками якості. Додавання екстракту люцерни в начинку для вафель дозволяє створити продукт з широким спектром біологічно активних речовин. As a result of the studies found that the addition of an extract of alfalfa in wafer technology products is appropriate and effective, as it allows to extend the range of products with different functional setting quality indicators. Adding alfalfa extract in the filling for wafer to create a product with a wide range of biologically active substances.