Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Статистичний аналіз теплообміну під час природної та змішаної конвекції у воді в області інверсії густини(2021) Грищенко, Роман Володимирович; Пилипенко, Олексій Юрійович; Форсюк, Андрій ВасильовичНа сьогоднішній день більшість досліджень присвячених змішаній конвекції ‒ про локальну ламінарну змішану конвекцію, з яких, в свою чергу, більшість - про супутні та протилежні потоки, що прилягають до вертикальної поверхні. Відповідно, основний метод узагальнення дослідних результатів сформований до особливостей ламінарної змішаної конвекції. Так, густина води в діапазоні температур 0°С…4°С збільшується зі збільшенням температури до її максимальної густини при 4°С на відміну від звичайної зміни густини рідин, яка зменшується з температурою.Документ Kinetics of the drying process of cultivated mushrooms(2016) Burlaka, Tatiana; Dubkovetskyy, Igor; Malezhik, IvanIn investigation of the drying process of cultivated mushrooms by known methods, it was established that none of the methods of drying can provide the minimum electric energy consumption for the preparation of the final product with high quality indices. That is why we proposed to combine two methods, namely, to use infrared rays in combination with convection under forced air circulation.Документ Особливості виробництва сушеної картоплі комбінованим способом(2014) Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Дубковецький, Ігор Володимирович; Писарєв, Максим ГригоровичДосліджено комбінований спосіб сушіння картоплі, який здійснюють шляхом комбінування інфрачервоного опромінювання з конвекцією. При цьому затрати на процес сушіння знижуються на 35 %. Доведено переваги якісних показників картоплі, висушеної комбінованим способом. Investigated the combined method of drying the potato, which is performed by a combination of infrared radiation with convection. This drying process costs are reduced by 35%. Proven benefits of quality indicators potatoes, dried combined method.Документ Вплив способів і технологій сушіння на споживчі якості сушених харчових продуктів(2012) Шутюк, Віталій Володимирович; Турчин, Владислав Юрійович; Василів, Володимир ПавловичМікрохвильове сушіння продуктів рослинного походження – перспективний спосіб отримання якіснішої продукції за коротший час. Висока потужність мікрохвильових сушарок значно скорочує тривалість сушіння продукції, але призводить до її обвуглювання. Термочутливість продуктів до потужності високочастотного генератора проявляється особливо виражено наприкінці сушіння. Важливу роль у мікрохвильовому сушінні відіграють також швидкість руху і температура повітря, які впливають на швидкість і однорідність перебігу процесу. Microwave drying of plant products - a promising method for producing higher quality products in less time. High power microwave dryers significantly reduces drying time of production, but it sometimes leads to charring. Sensitivity to temperature, food-to-power high-frequency generator is particularly pronounced at the end of the drying process. Important role in microwave drying is also speed and air temperature, which affect the rate and uniformity of the passing process.