Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Документ
    Використання екстрактів рослинної сировини у технології світлого пива
    (2023) Грицай, Євгеній Володимирович; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Усатюк, Світлана Іванівна
    У тезах розглянуто використання нетрадиційної рослинної сировини як альтернативи хмелю у пивоварінні.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційна технологія вакуумної перегонки із збереженням життєдіяльності дріжджів
    (2021) Булій, Юрій Володимирович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Ободович, Олександр Миколайович; Сидоренко, Віталій Володимирович; Хоменко, В. А.
    Представлено результати вакуумної дистиляції за визначених технологічних параметрів роботи бражної колони. Визначено, що в бражній колоні призупиняється новоутворення домішок, в бражному дистиляті зменшується вміст органічних домішок спирту, в післяспиртовій барді зберігаються цінні амінокислоти і вітаміни, та залишаються «живими» дріжджі.
  • Ескіз
    Документ
    Хміль, як основна сировина у пивоварінні
    (2022) Сьомак, Юлія Костянтинівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна
    Хміль – є незамінною і найдорожчою сировиною для виробництва пива. Основ-ними виробниками є США, Німеччина, Чехія, Україна, Англія, Польща, Китай, Австралія. Великий потенціал, який можна порівняти з ФРН та Чехією, у вирощуванні хмелю має Україна — до 10–12 тис.т. Але через організаційні недоліки він не використовується і зараз виробляється лише 500–700 т при потребі 4–5 тис.т. Тому надзвичайно актуальною є задача раціонального використання хмелю у пивоварінні, а також у виробництві екстрактів та інших хмельових препаратів (ХП)
  • Ескіз
    Документ
    Інформаційні аспекти управління процесами підвищення ефективності та якості технологічного процесу виробництва пива.
    (2020) Романов, Микола Сергійович
    Технологічні процеси в пивоварінні характеризуються, великою складністю і різноманітністю. Загальною характерною рисою всіх існуючих технологічних процесів є те, що для перетворень вихідної сировини, матеріалу чи напівфабрикату, які здійснюються в результаті їх перебігу, в певний кінцевий продукт необхідна велика кількість функціонально відмінних ступенів переробки.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія електрохімічної активації води як ресурсозберігаючий спосіб водопідготовки у виробництві пива
    (2018) Мукоїд, Роман Миколайович; Нижник, Наталія Володимирівна
    Досліджено вплив хімічного складу води на технологічні особливості виробництва пива. Запропоновано використання електрохімічної активації води, що забезпечує отримання питної води високої якості – основної сировини у виробництві пива. The influence of chemical composition of water on technological features of beer production is investigated. The use of electrochemical activation of water, which ensures the production of high-quality drinking water, the main raw material for beer production.
  • Ескіз
    Документ
    Использование молочной сыворотки в технологии пшенично-кукурузного хлеба
    (2015) Писарец, Ольга Петровна; Дробот, Вера Ивановна
    Исследовано влияние молочной сыворотки на качество пшенично-кукурузного хлеба. Установлено, что для улучшения качества хлеба из пшенично-кукурузной смеси следует 50% кукурузной муки вносить в виде заварки и добавлять 20% молочной сыворотки повышенной кислотности. The effect of whey on the wheat-corn bread quality is described. It is also found that for bread quality from wheat-corn mixture improving should be 50% of the corn flour introduce as brewing and add 20% milk whey with heightened acidity.
  • Ескіз
    Документ
  • Ескіз
    Документ
    Підбір і раціональне використання різних сортів ячменю у виробництві пива
    (2000) Шубенко, Анна Назарівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович
    Досліджено зразки перспективних сортів ячменю для використання у пивоваріння. The samples of promising barley varieties for use in brewing.
  • Ескіз
    Документ
    Реструктуризація на підприємствах галузі пивоваріння: екологічний аспект
    (2015) Якимчук, Тетяна Володимирівна
  • Ескіз
    Документ
    Способ снижения негативного влияния наночастиц серебра на процесс сбраживания пивного сусла
    (2012) Уваров, Ю. А.; Карпенко, Д. В.; Маринин, Андрей Иванович; Олишевский, Валентин Викторович
    Технологии, которые основаны на применении наночастиц и наноматериалов интенсивно развиваются и применяются во многих отраслях промышленности и сельского хозяйства. При этом наночастицы могут попадать в окружающую среду и накапливаться в сырье различных производств. Technology, which is based on the application of nanoparticles and nanomaterials are rapidly developing and are used in many industries and agriculture. Nanoparticles can enter the environment and accumulate in raw materials in various industries.