Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Наноматеріали, їх класифікація та використання в харчовій промисловості
    (2024) Гарницька, Злата Олександрівна; Іщенко, Віра Миколаївна
    Наноматеріали класифікують на різні групи за різними критеріями. Як правило, їх класифікують відповідно до розмірів, морфології, стану та хімічного складу наночастинок. За геометричними розмірностями нанооб’єкти класифікують на: нульвимірні (0D) – сюди відносяться кластери, наночастинки, колоїди і квантові точки; одновимірні НМ (1D) – нанотрубки, волокна; двовимірні (2D) – тонкі плівки, слої; тривимірні (3D) – полікристали. На основі хімічного складу наноматеріали класифікують як односкладові наноматеріали і нанокомпозити. Наводяться приклади наноматріалів різних груп. У харчовій промисловості наноматеріали використовують при переробці та зберіганні продуктів харчування, для підвищення розчинності харчових продуктів та засвоєнню біоактивних хімічних речовин. Нині відомі властивості наночастинок, що поліпшують засвоєння і біодоступність мікроелементів, вітамінів і деяких інших харчових речовин.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні тренди в електрохімії: літій-йонні акумулятори
    (2021) Кузінська, Владислава Андріївна; Іщенко, Віра Миколаївна
    Літій-йонні акумулятори мають неперевершену комбінацію високої енергії та потужності, що робить їх незамінними для портативної електроніки, електроінструментів та електромобілів. Їх прийнято класифікувати за типом катоду (інколи аноду) та електролітом. Найбільш поширеним у переносній електроніці є акумулятори з катодом на основі кобальт оксиду (LiCoO2). Щодо електроліту, то наразі найчастіше використовуються акумулятори з органічними рідинним чи полімерним електролітом. В роботі приведена характеристика хімічних процесів та конструктивні особливості різних типів акумуляторів на основі літію, вказані переваги та недоліки кожного виду, схарактеризовані області їх використання. Відмічається, що сучасні наукові дослідження в даній галузі направлені, на пошук можливостей заміни органічного електроліту на твердотільний, що дозволить значно підвищити безпеку для навколишнього середовища та розширить температурний діапазон використання цих акумуляторів.
  • Ескіз
    Документ
    Характеристика та класифікація готелів
    (2020) Дочинець, Інга Вікторівна; Ковальчук, Світлана Степанівна
    Охарактеризовано головні послуг - розміщення і харчування та надана класифікація готелів. The main services - accommodation and food and the classification of hotels are described
  • Ескіз
    Документ
    Цукри, цукрозамінники, підсолоджувачі та їх використання при виробництві кондитерських виробів
    (2017) Дорохович, Антонелла Миколаївна
    Розглянуто класифікацію цукристих речовин і їх поділ на цукри, цукрозамінники і підсолоджувачі. Наведено детальну характеристику кожної групи. Висвітлено розробки НУХТ у напрямі використання цукрозамінників при створенні кондитерських виробів. The classification of sugars and their division into sugars, sugar substitutes and sweeteners is considered. The detailed description of each group is given. The development of NUFT in the direction of the use of sugar substitutes during the creation of confectionery products is highlighted.
  • Ескіз
    Документ
    Силові тренажери в готельній фітнес-програмі
    (2017) Кошелєва, Тетяна Василівна; Коваль, Ольга Андріївна
    Виконано класифікацію силових тренажерів, представлені сучасті мультистанції, проведено теоретичний аналіз науково-методичної літератури з оптимізації навчально-тренувального процесу. The classification of power simulators is performed, the actual multistans are presented, theoretical analysis of scientific and methodological literature on optimization of the training process is carried out.
  • Ескіз
    Документ
    Створення харчових продуктів спеціального призначення – актуальна проблема сучасності, вклад кондитерів НУХТ в її рішення
    (2016) Дорохович, Антонелла Миколаївна
    Розглянуто класифікацію продуктів спеціального призначення. Наведено детальну характеристику кожної групи продуктів. Висвітлено розробки НУХТ у напрямі створення функціональних харчових продуктів. We consider the classification of products for special purposes. An extensive description of each product group. NUFT deals with the development towards the creation of functional foods.
  • Ескіз
    Документ
    Особенности классификации бизнес-процессов на предприятиях машиностроения
    (2014) Лысенко (Звёздочкина), Елена Анатольевна
  • Ескіз
    Документ
    Classification of European Hotels
    (2015) Bondar, Daria; Kolomiiets, Alina
    It`s a well known fact that hotels play an important role nowadays. Sometimes it is even difficult to decide which to choose while travelling.Hotel companies are classified according to various criteria. The most common are: the level of comfort, functional purpose, location, duration, feeding, prices, the form of ownership.
  • Ескіз
    Документ
    Зварювальні пристрої в пакувальних машинах з горизонтальним рухом плівки
    (2010) Кривень, Т. С.; Мироненко, Світлана Михайлівна; Ковальов, Олександр Іванович
    Створена класифікація і зроблений аналіз конструкцій пристроїв для поперечного зварювання плівки в машинах з рухом упаковок горизонтально.