Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
14 результатів
Результати пошуку
Документ Наноматеріали, їх класифікація та використання в харчовій промисловості(2024) Гарницька, Злата Олександрівна; Іщенко, Віра МиколаївнаНаноматеріали класифікують на різні групи за різними критеріями. Як правило, їх класифікують відповідно до розмірів, морфології, стану та хімічного складу наночастинок. За геометричними розмірностями нанооб’єкти класифікують на: нульвимірні (0D) – сюди відносяться кластери, наночастинки, колоїди і квантові точки; одновимірні НМ (1D) – нанотрубки, волокна; двовимірні (2D) – тонкі плівки, слої; тривимірні (3D) – полікристали. На основі хімічного складу наноматеріали класифікують як односкладові наноматеріали і нанокомпозити. Наводяться приклади наноматріалів різних груп. У харчовій промисловості наноматеріали використовують при переробці та зберіганні продуктів харчування, для підвищення розчинності харчових продуктів та засвоєнню біоактивних хімічних речовин. Нині відомі властивості наночастинок, що поліпшують засвоєння і біодоступність мікроелементів, вітамінів і деяких інших харчових речовин.Документ Сучасні тренди в електрохімії: літій-йонні акумулятори(2021) Кузінська, Владислава Андріївна; Іщенко, Віра МиколаївнаЛітій-йонні акумулятори мають неперевершену комбінацію високої енергії та потужності, що робить їх незамінними для портативної електроніки, електроінструментів та електромобілів. Їх прийнято класифікувати за типом катоду (інколи аноду) та електролітом. Найбільш поширеним у переносній електроніці є акумулятори з катодом на основі кобальт оксиду (LiCoO2). Щодо електроліту, то наразі найчастіше використовуються акумулятори з органічними рідинним чи полімерним електролітом. В роботі приведена характеристика хімічних процесів та конструктивні особливості різних типів акумуляторів на основі літію, вказані переваги та недоліки кожного виду, схарактеризовані області їх використання. Відмічається, що сучасні наукові дослідження в даній галузі направлені, на пошук можливостей заміни органічного електроліту на твердотільний, що дозволить значно підвищити безпеку для навколишнього середовища та розширить температурний діапазон використання цих акумуляторів.Документ Характеристика та класифікація готелів(2020) Дочинець, Інга Вікторівна; Ковальчук, Світлана СтепанівнаОхарактеризовано головні послуг - розміщення і харчування та надана класифікація готелів. The main services - accommodation and food and the classification of hotels are describedДокумент Цукри, цукрозамінники, підсолоджувачі та їх використання при виробництві кондитерських виробів(2017) Дорохович, Антонелла МиколаївнаРозглянуто класифікацію цукристих речовин і їх поділ на цукри, цукрозамінники і підсолоджувачі. Наведено детальну характеристику кожної групи. Висвітлено розробки НУХТ у напрямі використання цукрозамінників при створенні кондитерських виробів. The classification of sugars and their division into sugars, sugar substitutes and sweeteners is considered. The detailed description of each group is given. The development of NUFT in the direction of the use of sugar substitutes during the creation of confectionery products is highlighted.Документ Силові тренажери в готельній фітнес-програмі(2017) Кошелєва, Тетяна Василівна; Коваль, Ольга АндріївнаВиконано класифікацію силових тренажерів, представлені сучасті мультистанції, проведено теоретичний аналіз науково-методичної літератури з оптимізації навчально-тренувального процесу. The classification of power simulators is performed, the actual multistans are presented, theoretical analysis of scientific and methodological literature on optimization of the training process is carried out.Документ Створення харчових продуктів спеціального призначення – актуальна проблема сучасності, вклад кондитерів НУХТ в її рішення(2016) Дорохович, Антонелла МиколаївнаРозглянуто класифікацію продуктів спеціального призначення. Наведено детальну характеристику кожної групи продуктів. Висвітлено розробки НУХТ у напрямі створення функціональних харчових продуктів. We consider the classification of products for special purposes. An extensive description of each product group. NUFT deals with the development towards the creation of functional foods.Документ Особенности классификации бизнес-процессов на предприятиях машиностроения(2014) Лысенко (Звёздочкина), Елена АнатольевнаДокумент Classification of European Hotels(2015) Bondar, Daria; Kolomiiets, AlinaIt`s a well known fact that hotels play an important role nowadays. Sometimes it is even difficult to decide which to choose while travelling.Hotel companies are classified according to various criteria. The most common are: the level of comfort, functional purpose, location, duration, feeding, prices, the form of ownership.Документ Зварювальні пристрої в пакувальних машинах з горизонтальним рухом плівки(2010) Кривень, Т. С.; Мироненко, Світлана Михайлівна; Ковальов, Олександр ІвановичСтворена класифікація і зроблений аналіз конструкцій пристроїв для поперечного зварювання плівки в машинах з рухом упаковок горизонтально.Документ Особливості навчання студентів молодших курсів немовних вузів читання англомовних публіцистичних текстів(2014) Коломієць, Аліна Анатоліївна