Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
27 результатів
Результати пошуку
Документ Development of mechatronic modules for packaging machines on the basis of synergetic integration elements(2017) Kryvoplias-Volodina, Liudmyla; Gavva, Oleksandr M.; Hnativ, TarasA number of local automation tasks in the technological lines of packaging products, the creation of personal packaging, group, attach cardboard strips between layers, installation of more valves or dispensers for packaging, etc. – requires intelligent, productive and adaptive systems move with the functions of robotics. The development of soft robots and new materials to drive is an important way in the development of robotics. In this, work a new design of the Tripod based on the theory of soft robots. This ensures efficient use of resources and materials in the production of food, including operations of packing. Research methods this tripod is based on the theory of plates and shells, the main section of solid mechanics. Possibility of use in the design of the drive control and measuring devices, feedback - allows you to support the values of the specified technological parameters. The analysis and design of process system tripod based on separate functional modules. The authors created and experimentally investigated the model of the parallel mechanism - tripod with drive on bellows pneumatic cylinders. The Tripod control system is based on a new type of programmable relays and closed-loop pressure regulators in the range of 0..10V. To ensure the laws of motion of the base platform, the design decided to use bellows pneumatic cylinders in conjunction with ejectors. The solution described in the work controls the drive with the help of alternating pressure, reduces the disadvantages of the operation of systems with pneumatic cusps, in particular the need for antagonistic kinematic pairs with tension springs. Ряд завдань локальної автоматизації в технологічних лініях пакування продукції, створення персональної упаковки, групування, вкладання картонних смуг між шарами, встановлення більшої кількості клапанів або дозаторів дляпакування тощо. - вимагає інтелектуальних, продуктивних і адаптивних систем, що рухаються з функціями робототехніки. Розробка м'яких роботів та нових матеріалів пакування тощо. - вимагає інтелектуальних, продуктивних і адаптивних систем, що рухаються з функціями робототехніки. Розробка м'яких роботів та нових матеріалів Розробка м'яких роботів і нових матеріалів для приводу є важливим напрямком у розвитку робототехніки. У цьому напрямку працюють розроблено нову конструкцію триноги на основі теорії м'яких роботів. Це забезпечує ефективне використання ресурсів і матеріалів у виробництві продуктів харчування, включаючи операції пакування. Методи дослідження цього штатива базуються на теорії пластин і оболонок пластин і оболонок, основного розділу механіки твердого тіла. Можливість використання в конструкції приводу контрольно-вимірювальних пристроїв, зворотного зв'язку - дозволяє підтримувати значення заданих технологічних параметрів. Проведено аналіз та проектування технологічної системи штатива на основі окремих функціональних модулів. Авторами створено та експериментально досліджено макет паралельного механізму - триноги з приводом на сильфонних пневмоциліндрах.Система керування триногою побудована на основі нового типу програмованих реле та замкнутих регуляторів тиску в діапазоні 0...10В. Для забезпечення законів Для забезпечення законів руху базової платформи в конструкції вирішено використовувати сильфонні пневмоциліндри в поєднанні з ежекторами. Описане в роботі рішення керує приводом за допомогою змінного тиску, зменшує недоліки роботи систем з пневматичними кулісами, зокрема необхідність застосування антагоністичних кінематичних пар з пружинами натягу.Документ Аналіз вмісту сирого жиру у кормових сумішах(2017) Тракало, Тетяна Олександрівна; Шаповаленко, Олег ІвановичВідомо, що жир є невід'ємним компонентом раціону, без мінімальної кількості якого неможливо отримати не тільки певну продуктивність та забезпечити відтворювальну здатність у тварин, а й підтримувати життєві процеси. Жири широко розповсюджені у природі і мають такі властивості: вони не розчиняються у воді, їх питома маса менше води (0,9-0,98 Н/м³), вони нелеткі, розчиняються в органічних розчинниках. Аналіз даних свідчить, що процес екструдування приводить до зменшення вмісту сирого жиру у всіх сумішах і знаходиться в межах від 4,5 до 5,1 %. Це можна пояснити тим, що в процесі екструдування, під дією високої температури відбувається утворення комплексних сполук з білком та вуглеводами, це перешкоджає повному виділенню жиру з дослідних зразків, тому що жир знаходиться у зв’язаній формі. It is known that fat is an integral part of a diet, without which the minimum quantity can not only produce certain productivity and provide reproductive capacity in animals, but also maintain vital processes. Fats are widespread in nature and have the following properties: they do not dissolve in water, their specific mass is less than water (0.9-0.98 N / m³), they are non-soluble, dissolved in organic solvents. Data analysis shows that the process of extrusion reduces the content of crude fat in all mixtures and ranges from 4.5 to 5.1%. This can be explained by the fact that in the process of extrusion, under the influence of high temperatures, the formation of complex compounds with protein and carbohydrates, it prevents the full allocation of fat from experimental samples, because the fat is in a bound form.Документ Синтез пропорциональных регуляторов давления в функциональных модулях упаковочных машин(2017) Кривопляс-Володина, Людмила Александровна; Гавва, Александр Николаевич; Токарчук, Сергей ВладимировичС помощью моделирования поведения рабочей среды в регуляторе и на выходе из него, возможно оценить величину быстродействия исследуемой системы, возможные отклонения от установленных диапазонов регулируемых величин и достичь устойчивого положения рабочих органов в механических системах. By modeling the behavior of the working medium in the regulator and at the exit from it, it is possible to estimate the speed of the system under study, possible deviations from the established ranges of adjustable values and achieve a stable position of the working bodies in mechanical systems.Документ Моделювання витратних характеристик запірно-регулюючої арматури(2019) Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій Григорович; Вітюк, Олександр МиколайовичМатеріалами даного дослідження є робота запірно-регулюючої арматури із адаптивним керуванням, основна ідея якого полягає у зміні параметрів робочого елемента в залежності від критерію оптимальності замкненої системи. Більшість сучасних адаптивних регуляторів розробляються із використанням статистичних моделей для оцінки змін параметрів об'єкта і шумів. Актуальність роботи визначена необхідністю розробки загальної методики аналізу та синтезу конструктивних схем автоматичного регулювання прохідних перерізів технологічної трубопровідної магістралі окремих ділянок цукрового виробництва для забезпечення заданої продуктивності з мінімальними вартісними витратами. The materials of this study are the operation of shut-off valves with adaptive control, the main idea of which is to change the parameters of the work item, depending on the criterion of optimality of the closed system. Most modern adaptive controllers are developed using statistical models to estimate changes in object parameters and noise. The urgency of the work is determined by the need to develop a common method of analysis and synthesis of circuit diagrams for automatic adjustment of cross sections technological pipeline line of separate sections of sugar production to provide the specified productivity with minimal cost.Документ Modeling of pneumonozzle system work(2019) Rivna, Katerina; Gavva, Oleksandr M.; Kryvoplias-Volodina, LiudmylaThe purpose of the study is to develop a formalized approach to the simulation of kinematic and dynamic analysis of a pneumatic blower unit of the ejection type in the environment of PP FluidSim with CFD modeling.Документ Визначення тиску в робочій камері тістоподільника з поршневим нагнітанням(2018) Вариниця, Микола; Чепелюк, Олена ОлександрівнаПшеничне дріжджове тісто до початку нагнітання у тістоподільній машині містить у своєму складі газову фазу, яка формується за рахунок потрапляння повітря в тісто при замішуванні, а також, більшою мірою, внаслідок виділення СО2 в процесі виброджування. Стискуваність такого тіста пояснюють двома причинами: стискуваністю газових бульбашок і деформацією структурної сітки тіста. Але за умов, які реально існують на виробництві, говорити про зменшення відстаней між молекулами біополімерів, що входять до складу тіста,недоцільно, оскільки для цього потрібен надто високий тиск. Тому вважаємо, що зменшення об’єму напівфабрикату відбувається тільки внаслідок стискання і подальшого розчинення у рідкій фазі тіста газових бульбашок. Поведінка тіста наближається до моделі суцільного середовища. Внаслідок нагнітання тіста поршневим робочим органом спостерігається нерівномірний розподіл тиску в об’ємі тіста в робочій камері тістоподільника. Відмінність між максимальним тиском 152600 Па (поблизу барабана ділильного механізму) та мінімальним 49784 Па (під завантажувальним бункером) становить близько 1 атм. Причому швидкість руху поршня, яка має узгоджуватися з частотою обертання барабана ділильного механізму і визначає продуктивність тістоподільника, має становити не більше 0,3 м/с. Тиск в об’ємі тіста перед барабаном ділильного механізму при нагнітанні поршневим робочим органом в машині Восход–ТД–2М становить 152600 Па. Ці значення використані для розрахунку тістоподільника. As a result of the injection, the piston working body is uneven distribution of the pressure in the volume of the dough in the working chamber of the dough separator. The difference between the maximum pressure of 152600 Pa (near the reel of the dividing mechanism) and the minimum 49784 Pa (under the loading hopper) is about 1 atm. Moreover, the velocity of the piston, which must be consistent with the rotational speed of the drum of the dividing mechanism and determines the performance of the dough, must be no more than 0.3 m / s. The pressure in the volume of the dough in front of the drum of the dividing mechanism when fed by the piston working body in the car Voskhod-TD-2M is 152600 Pa. These values are used to calculate the dough.Документ Вивчення та оптимізація процесу пресування сухарних брикетів(2018) Землинська, Марія Дмитрівна; Рибалко, Сергій Олександрович; Махинько, Валерій МиколайовичВивчено вплив крупності крихти та величини тиску пресування на основні структурно-механічні властивості сухарних брикетів. Встановлено прямо пропорційну залежність досліджуваних показників від обраних параметрів. Здійснено математичний опис одержаних кривих. The influence of the size of the crumb and the size of pressing pressure on the basic structural and mechanical properties of crumb briquettes is studied. A direct proportional dependence of the studied parameters on the selected parameters is established. A mathematical description of the obtained curves was carried out.Документ Determine the effects of unusual situations(2016) Volodchenkova, Natalia; Hivrich, OlexandrThis paper the research to assess the stability of structures manufacturing objects to the effects of negative factors. Estimation there was making explore using a method that establishes the procedure for calculating the value of the overpressure, which may be created during the combustion of gas-steam-air mixtures in production buildings. The proposed method of calculation of the overpressure size, which can be created by the burning of gas-vapor-air mixture in the buildings of institutions allows determine in advance the consequences of possible adverse or unusual situations and take timely structural and technical measures for preventing or minimizing it.Документ A new approach for controlling steam turbine of thermal power plant(2016) Lymar, Victor; Shevchenko, Sviatoslav; Smirnova, ElizabethДокумент Дослідження залежності величини зазору в матриці двогвинтового прес-екструдера на вихід олії(2014) Бойко, Юрій Іванович; Гудзенко, М. М.Під час пресування олієвмісної сировини в шнекових пресах важливим чинником, що впливає на вихід олії є величина тиску, яка розвивається в пресі. Крім геометричних параметрів робочого тракту на величину тиску, що виникає в пресі, впливають також розміщенням на кінці гвинтового валу регулювального пристрою, змінюючи положення якого, змінюють умови його роботи. When pressing oliyevmisnoyi material in screw presses important factor affecting the yield of oil is rising pressure that develops in the press. than geometric parameters of the working path to the amount of pressure that occurs in the press also affect the placement at the end of the screw shaft control unit, changing the position of which alter the conditions of his work.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »