Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво білкових ізолятів в Україні
    (2024) Пічевський, Сергій Віталійович; Рубанка, Катерина Володимирівна
    Виробництво рослинних білкових ізолятів є стратегічно важливою галуззю, що дає можливість розробляти харчові продукти з високим вмістом білків призначені для всіх верств населення в тому числі забезпечення військовослужбовців повноцінним харчуванням. В роботі представлено світові об’єми виробництва білкових ізолятів в грошовому еквіваленті. Перераховано підприємства України, що виготовляють білкові ізоляти.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування продуктів переробки гороху в харчовій промисловості
    (2024) Рубанка, Катерина Володимирівна; Пічевський, Сергій Віталійович
    В роботі описано хімічний склад гороху та продуктів його переробки, а саме: крохмаль, білкові ізоляти та концентрати. Доведено, що перераховані продукти є цінною сировиною як за своїми властивостями надавати певних реологічних властивостей харчовим продуктам, так і за своїм хімічним складом. Тому дослідження та вивчення впливу продуктів переробки гороху на харчові продукти є важливим та необхідним, щоб розширити асортимент їх застосування.
  • Ескіз
    Документ
    Rapeseed meal as an alternative source of vegetable protein
    (2023) Strashynskyi, Igor; Pasichnyi, Vasyl; Kompanets, Ivan; Kosyuk, Olha
    The aim of this study was to investigate the structuring potential of RPC-only and RPC-WG mixtures for meat analogue production in a shear cell using different temperatures and ratios of RPC and WG. WG is often used in plant protein mixtures to enhance fiber formation in meat analogues. The structural properties of the product were compared with those from SPC and an SPC-WG mixture by texture analyzer using the uniaxial tensile test. The morphology of the structure was visualized by confocal laser scanning microscopy (CLSM). The air porosity of the sheared product was analyzed by X-ray microtomography (XRT). Метою цього дослідження було дослідити структурний потенціал сумішей лише RPC і RPC-WG для виробництва аналогів м’яса в камері зсуву з використанням різних температур і співвідношень RPC і WG. WG часто використовується в рослинних білкових сумішах для посилення утворення клітковини в м’ясних аналогах. Структурні властивості продукту порівнювали з властивостями SPC і суміші SPC-WG за допомогою аналізатора текстури за допомогою випробування на одноосьовий розтяг. Морфологію структури візуалізували за допомогою конфокальної лазерної скануючої мікроскопії (CLSM). Повітряну пористість виробленого продукту аналізували за допомогою рентгенівської мікротомографії (XRT).
  • Ескіз
    Документ
    Вплив високобілкової рослинної сировини на якість хлібобулочних виробів з пшеничного борошна
    (2016) Черниш, Людмила Миколаївна; Махинько, Валерій Миколайович
    Вивчено вплив ізоляту рисового білка на основні органолептичні та фізико-хімічні показники якості високобілкового хліба. Показано доцільність сумісного внесення сухої пшеничної клейковини та ізоляту рисового білка. Якість виробів не знижується, а їх біологічна цінність значно зростає. The effect of rice protein isolate on the main organoleptic and physico-chemical quality indicators of high-protein bread was studied. The expediency of the joint introduction of dry wheat gluten and rice protein isolate is shown. The quality of products does not decrease, and their biological value increases significantly.
  • Ескіз
    Документ
    Oil seeds as a source of edible protein
    (2013) Nosenko, Tamara; Mank, Valeriy; Zhukova, Yaroslava
    The influence of technological parameters such as solvent content, temperature, duration, enzyme presence on the protein recovery from meal of different oil seed (sunflower, soy, rape) and their functional property was investigated in this work. The maximal yield of protein isolates from sunflower meal was received with using of alkaline solvent. But protein extraction by neutral solvent such as sodium chloride solution results in better technological properties of obtained protein isolates. The optimum temperature for protein extraction from different meal was 45-50 °C and extracted protein quantity reached its maximum after 40-50 min extraction duration. Using of proteolitic enzyme during protein extraction resulted in increasing of extracted protein quantity and improving their technological properties. Іncreasing of solubility, emulsifying and foaming capacity of protein isolate was observed. В роботі було досліджено вплив технологічних параметрів, а саме, склад розчинника, температури, тривалості, ферментів на вилучення білків із шротів різних олійних культур (соняшника, сої, ріпаку) та їх функціонально-технологічні властивості. Максимальний вихід білкових ізолятів із соняшникового шроту був при використанні лужних розчинів. Проте використання нейтральних розчинників, таких як розчин хлориду натрію приводило до одержання білкових ізолятів із кращими технологічними властивостями. Оптимальна температура для екстрагування білків із шротів була 45-50 °C, максимальна кількість екстрагувалась через 40-50 хвилин. Екстрагування білків в присутності протеолітичних ферментів призводило до збільшення ефективності екстракції та покращення технологічних властивостей екстрагованих білків. Спостерігалось збільшення розчинності, емульгуючої та піноутворюючої здатності білкових ізолятів.
  • Ескіз
    Документ
    Підсекція технології оліє жирової промисловості
    (2012) Манк, Валерій Веніамінович
    2 -3 квітня 2012 р. в НУХТ, м. Київ, відбулася 78 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, присвячена розгляду наукових здобутків молоді, які направлені на вирішення проблем якісного харчування людства у ХХІ столітті. У роботі конференції прийняли участь представники наукової спільноти різних регіонів України та Молдавії. У засіданнях підсекції технології оліє жирової промисловості було заслухано 23 доповіді молодих учених Національного університету харчових технологій, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Національного університету біоресурсів і природокористування України, Технічного університету Молдови. Розглянуто сучасні проблеми удосконалення існуючих та створення нових енерго- та ресурсоощадних технологій виробництва оліє жирових продуктів на основі проведення фізико-хімічних досліджень окремих технологічних процесів очищення оліє жирової сировини та виділення з неї корисних компонентів – рослинних білкових ізолятів, фосфоліпідів, антиоксидантів. Велику увагу приділено використанню комп’ютерних програм для автоматизації технологічних розрахунків виробництва харчових продуктів на основі жирів.