Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування технології кондитерських виробів з використанням функціональних інгредієнтів
    (2022) Мацук, Юлія Анатоліївна; Фарісєєв, Андрій Геннадійович; Пасічний, Василь Миколайович
    Мацук Ю. А., Фарісєєв А. Г., Пасічний В. М. Обґрунтування технології кондитерських виробів з використанням функціональних інгредієнтів // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів ХI Міжнар. науково-техн. конф., м. Київ, 8 листоп. 2022 р. — Київ, 2022. — С. 107–108.
  • Ескіз
    Документ
    Створення нових функціональних снекових продуктів із рослинної сировини
    (2023) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бурлак, Наталія Іванівна
    Досліджено можливість використання пюре з гарбуза та стевії при виробництві пастили функціонального призначення. Розроблено рецептуру та підібрано оптимальні технологічні параметри. The possibility of using mashed pumpkin and stevia in the production of pastille with a functional purpose was investigated. The recipe was developed and the optimal technological parameters were selected.
  • Ескіз
    Документ
    Квас оздоровчого призначення, збагачений природними антиоксидантами
    (2021) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Золотухін, Андрій Андрійович; Кірієнко, Сергій Миколайович
    Експериментально підібрано оптимальне співвідношення рецептурних компонентів хлібного квасу оздоровчого призначення. Досліджено основні фізико-хімічні показники напою. Відмічено, що додавання дигідрокверцетину та згущеного водного екстракту стевії до рецептури хлібного квасу підвищує антиоксидантні властивості напою. The optimal ratio of prescription components of bread kvass for health purposes has been experimentally selected. The main physicochemical parameters of the drink have been studied. It is noted that the addition of dihydroquercetin and thickened aqueous extract of stevia to the recipe of bread kvass increases the antioxidant properties of the drink.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи створення фруктових соусів зі зниженою калорійністю
    (2019) Дмитрук, Роман Олександрович; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    Об’єктом дослідження є соуси зі зниженою калорійністю. Здійснено аналітичні дослідження джерел літератури щодо створення соусної продукції зниженої калорійності.
  • Ескіз
    Документ
    Морозиво зі зниженою енергетичною цінністю
    (2014) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Тєлєгін, Кирил
    Дієтотерапія є основою лікувально-профілактичного харчування. Людям з порушеним обміном речовин рекомендовано харчовий раціон зі зниженою енергетичною цінністю, в основному за рахунок обмеження простих вуглеводів та жирів. З дієтичного раціону, який містить усі незамінні для організму компоненти, виключається чи обмежується цукор та цукровмісні продукти. Замість цукру застосовують замінники
  • Ескіз
    Документ
    Стевія, як замінник цукру у виробництві напоїв антидіабетичного призначення
    (2014) Гладун, Олена; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович
    Стевія - найбільш корисний і перспективний цукрозамінник сучасності. Її можна використовувати у вигляді сиропу при виробництві напоїв антидіабетичного призначення. Stevia - the most useful and promising sweetener modernity. It can be used as a beverage syrup with antidiabetic destination.
  • Ескіз
    Документ
    Споживні властивості та безпечність фруктово-ягідних кондитерських виробів
    (2009) Шаповалова, Наталія Петрівна
    Надано характеристику розробленого зефіру, виготовленого на основі продукту-аналогу традиційної рецептури і технології виробництва. Склад нового продукту відрізняється тим, що цукор замінено цукрозамінником, в основі якого лежить стевія, в якості барвника використано натуральний сік буряку столового, та додано екстракт ехінацеї пурпурною, як імунностимулятор. Characterized developed marshmallow made ​​on the basis of traditional analog product formulation and production technology. The composition of the new product differs in that sugar is replaced sweetener, which is based on stevia, as a dye used natural juice beet and added extract of Echinacea purpurea as imunnostimulyator.
  • Ескіз
    Документ
    Підготовка води для екстракції стевії
    (2012) Роїк, Микола Володимирович; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Бондар, Микола Васильович; Ложкін, М. М.
    В якості природного замінника цукру останнім часом у розвинутих країнах використовують стевіозид або концентрати стевії. Хімічний склад стевії обумовлює її лікувально-профілактичну здатність, що надає можливість її використовувати у щоденному раціоні людям, які обмежують вживання вуглеводів, або хворим на різні форми цукрового діабету. Виробництво концентратів стевії складається із ряду послідовних технологічних процесів, основним з яких є саме екстракція суміші дитерпеноїдних глікозидів та біологічно-цінного комплексу. На якість отриманих концентратів значний вплив має якість води, що використовується при їх виробництві.