Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Використання полину естрагону (Artemisia dracunculus L), у технологіях оздоровчих харчових продуктів
    (2024) Полубенська, Coфiя Дмитpiвнa; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Нами проведено органолептичний аналіз трави полину естрагону. Досліджуваний вид зразка рослинної сировини – висушені тонкі пагони з листками; ширина листка 7-6 мм, довжина 50-80 мм; форма листка видовжена; стан поверхні – рівна, злегка опушена; колір від світло до темно зеленого; ароматно-пряний запах; смак пряний, приємний з легким відчуттям гіркоти. Досліджено вміст аскорбінової кислоти у свіжих та висушених зразках полину естрагону. Вміст вітаміну С складає, відповідно 174,42 та 144,51 мг %.Полин естрагон (Artemisia dracunculus L) є цінним джерелом біологічно активних сполук, зокрема, аскорбінової кислоти
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення зефіру оздоровчого спрямування
    (2022) Гойко, Ірина Юріївна; Коваленко, Олександра Сергіївна
    Показано перспективність використання в якості функціонального інгредієнта пюре журавлини, що дозволяє отримати новий продукт з високою харчовою та біологічною цінністю, із гарними органолептичними показниками та розширити асортимент кондитерських виробів оздоровчого спрямування. The prospects of using cranberry puree as a functional ingredient are shown, which allows to obtain a new product with high nutritional and biological value, with good organoleptic characteristics and to expand the range of confectionery products for health purposes.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології сушіння капусти білоголової
    (2018) Бохан, Вадим; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Дослідження показали, що застосування комбінованого способу сушіння капусти білоголової дозволяє зберегти вітамін С на 60%. Studies have shown that the use of a combined drying method of cabbage makes it possible to keep vitamin C by 60%.
  • Ескіз
    Документ
    Хеномелес – перспективна сировина у виробництві фруктових консервів
    (2018) Кравчук, Максим; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Досліджено хімічний склад плодів хеномелесу. Встановлено, що використання хеномелесу дозволяє отримати консервовані продукти з високим вмістом БАР The chemical composition of fruits of hеnomeles was investigated. It is established that the use of henоmelets allows to obtain canned products with high BAS content