Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Зернова сировина – природне джерело харчових волокон
    (2023) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Нами проведено дослідження, щодо вмісту важливих компонентів комплексу харчові волокна – клітковини та пектинових речовин – у зерні найпоширеніших на Україні культур: пшениці, ячменю, тритикале, вівса, кукурудзи, проса. Вміст клітковини у зазначених нативних зернових культурах складає від 2 до 9 %. Вміст пектинових речовин становить від 0,8 до 2,5 %, залежно від культури. Також досліджено загальний вміст клітковини та пектинових речовин у безалкалоїдному люпині, бобах нуту та овочевих бобах. ВАідмічено, що найвищим вмістом харчових волокон відрізняється безалкалоїдний люпин