Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Якісні показники макаронних виробів оздоровчого призначення
    (2023) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Шорнікова, Марія Анатоліївна; Рахметов, Джамал Бахлулович
    Для виробництва макаронних виробів оздоровчого спрямування обрано холодний тип замісу. Шляхом комбінування вмісту харчових збагачувачів ми розробили ряд рецептур макаронних виробів з різним відсотком заміни пшеничного борошна на порошок смикавцю їстівного та борошно спельти. Добір оптимальної рецептури та найвищих органолептичних показників був проведений методом описового сенсорного аналізу, згідно нормативних показників. У лабораторних умовах, виготовлено 5 зразків виробів за розробленими рецептурами з різним кількісним вмістом рослинних збагачувачів. Якість макаронних виробів оздоровчого призначення оцінювали за органолептичними та фізико-хімічними показниками згідно з чинним стандартом та порівнювали з контрольним зразком
  • Ескіз
    Документ
    Створення композиції фіточаю «Оздоровчий» та аналіз його органолептичних властивостей
    (2023) Козлова, Ярослава Володимирівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Проведено фармакогностичний аналіз рослинної сировини, яку було використано для створення фітокомпозиції. За результатами якісних реакції,було підтверджено наявність у даній фіто композиції вітаміну С, речовин з Р-вітамінною активністю, пектинових речовин, фенольних сполук та ефірних олій. Органолептичний аналіз фіто чаю «Оздоровчий» здійснено описовим методом. Згідно класифікації, було створено повсякденно-побутовий змішаний чай
  • Ескіз
    Документ
    Органолептичний аналіз композицій фіточаів «Пори року»
    (2024) Козлова, Ярослава Володимирівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Нами розроблено оригінальні фітокомпозиції на основі традиційних видів лікарської та харчової рослинної сировини, притаманної для українських широт. Згідно органолептичної оцінки фіточаїв, данні напої мають прийнятні показники. Враховуючи позитивні ефекти впливу окремих компонентів фіточаїв, можна прогнозувати комплексний позитивний вплив на організм людини. Сировина була підібрана з урахуванням відповідності певним потребам людини, які збільшуються у різні періоди року, тобто зимовий чай має зігріваючий, протизапальний та загальноміцнюючий ефект, весняний – вітамінний, легкий та ароматний, імуностимулюючий; літній – освіжаючий і тонізуючий, осінній – має заспокійливу, протизапальну та імуностимулюючу дію