Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Елементи адитивного моделювання для синтезу машини для пакування сипких харчових продуктів у готові пакети doy-pack(2024) Скула, Дмитро Сергійович; Д'яченко, Іван Богданович; Володін, Сергій ОлексійовичСучасний ринок харчової промисловості характеризується високими вимогами до якості та ефективності виробництва. Автоматизація процесів пакування, зокрема використання машин для фасування продукції в пакети типу doy-pack, є одним із ключових напрямів розвитку галузі. Актуальним напрямом удосконалення пакувального обладнання є спрямування на розробку методології математичного й фізичного 3D-моделювання модульних структур пакувального обладнання з метою оптимізації його енергоефективності. Запропонований підхід передбачає створення гнучкої та масштабованої системи, яка допоможе зменшити енергоспоживання окремих модулів на етапі проєктування, спростити конструкцію обладнання та полегшити його інтеграцію в технологічні лінії.Документ Оптимізація робочих режимів запірно-регулювальної мережі продуктопроводу на базі позиційних приводів(2024) Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій Григорович; Бутик, Тарас ВасильовичОдним із критичних аспектів ефективної експлуатації підприємств цукрової галузі є раціональна організація технологічних комунікацій. Зокрема, правильний вибір та конфігурація запірно-регулювальної мережі на основі запірно-регулювальних пристроїв (ЗРП). Актуальними задачами автоматизації харчових підприємств є обгрунтування впливу ЗРП на енергоефективність процесів та загальну продуктивність виробництва. Сучасні ЗРП, оснащені позиційними електропневматичними системами керування, дозволяють досягти високої точності регулювання та гнучкості управління технологічними процесами. Проте, для досягнення оптимальних робочих режимів необхідно розробляти та впроваджувати ефективні методи їхньої оптимізації.Документ Engineering approach to optimization of pneumatic transportation processes in the food industry(2024) Volodin, Sergiy; Mironchuk, Valeriy; Zaporozhets, OleksandrThe study is aimed at developing and improving mechatronic systems for pneumatic transportation of bulk food products. The relevance of this topic is due to the ever-increasing requirements for the efficiency and accuracy of such systems in modern production processes. Existing models of pneumatic conveying often do not take into account the complex physical processes that occur during the movement of particles in a compressed air stream, such as particle migration, hydrodynamic and electrical interactions. This leads to inaccuracies in calculations and, as a result, to a decrease in the efficiency and reliability of systems. To solve this problem, we developed an experimental mechatronic module that allows us to study the process of pneumatic transportation in detail.Документ Дослідження комунікативного дизайну виробничих систем(2023) Володін, Олександр Сергійович; Гавва, Олександр Миколайович; Токарчук, Сергій Володимирович; Савчук, Олександр СергійовичНа сьогодні, широко використовують методику розроблення цифрового двійника, як комп'ютерного прообразу для будь-якого реального об'єкту. За досліджуваний об'єкт можна обрати, наприклад, все промислове підприємство з його виробничими лініями, конкретний екземпляр виробу або окремий технологічний процес.