Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 55
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання натуральних антиоксидантів у дитячому харчуванні
    (2021) Божко, Наталия Володимирівна; Тищенко, Василь Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    Представлено результати дослідження дії антиоксидантів на варені ковбаси.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості організації дитячого харчування в готелі сімейного типу
    (2024) Блінова, Аліса Олександрівна; Ковтун, Аліна Володимирівна; Шаран, Лариса Олександрівна
    В умовах діджиталізації сучасні діти звикають до розуміння цифрової техніки з раннього дитинства. Тому, спеціальне цифрове меню може стати не тільки корисним в організації дитячого харчування, але й дозволить дитині навчитися самостійно обирати харчову продукцію залежно від віку, статі, енергетичних витрат, добового раціону, виходу страви, збалансування за нутрієнтним складом, тощо. Інтерактивне меню може стати як для батьків так і їх дітей більш цікавим та зручним способом вибору страв, чим традиційне паперове меню
  • Ескіз
    Документ
    Żywność bio dla najmłdoszych
    (2024) Tsabekа, Artem; Levkivska (Muzika), Tetiana
    Żywność organiczna produkowana jest metodami rolnictwa ekologicznego. Surowce muszą spełniać specjalne wymagania i przepisy dotyczące uprawy żywności organicznej. Nie oznacza to jednak, że takie odżywianie jest odpowiednie dla niemowląt i małych dzieci. Produkty organiczne dla dzieci mają bardziej rygorystyczne wymagania dotyczące zawartości pestycydów, azotanów i soli metali ciężkich.
  • Ескіз
    Документ
    Wymagania dotyczące oznakowania produktów spożywczych dla dzieci w krajach Unii Europejskiej
    (2024) Tsabekа, Artem; Levkivska (Muzika), Tetiana
    Labeling of products for babies and toddlers should meet the requirements set forth in Regulation (EU) 1169/2011. Manufacturers must ensure compliance with the requirements of Regulation (EU) 2016/127 on the composition of products, the microbiological criteria specified in Regulation (EU) 2073/2005 and the requirements establishing maximum levels of certain contaminants in foodstuffs, in accordance with Regulation (EU) 1881 /2006 and maximum levels of pesticides, according to Regulation (EU) 396/2005. Należy oznakować produkty dla niemowląt i małych dzieci spełniają wymagania określone w Rozporządzeniu (UE) nr 1169/2011. Producenci muszą zapewnić zgodność z wymogami Rozporządzenia (UE) 2016/127 w sprawie składu produktów, kryteriami mikrobiologicznymi określonymi w Rozporządzeniu (UE) 2073/2005 oraz wymaganiami ustalającymi maksymalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych, zgodnie z rozporządzeniem (UE) 1881/2006 i maksymalne poziomy pestycydów zgodnie z rozporządzeniem (UE) nr 396/2005.
  • Ескіз
    Документ
    Використання реторт-упаковки для дитячого харчування
    (2024) Жерибор, Ольга Сергіївна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Наведені особливості та переваги реторт-упаковки порівняно зі скляною та жерстяною тарою. Зазначено виробників продукції дитячого харчування, які використовують реторт-пакети
  • Ескіз
    Документ
    Безпечність консервів для дитячого харчування вітчизняного ринку
    (2020) Федорович, Тетяна Олександрівна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Для нормального розвитку зростаючого організму дітей потрібне раціональне повноцінне харчування із врахуванням відповідає функціональному стану організму дитини та вікових особливостей. Сегмент ринку українського виробника складає всього лише 30,4 %, в той час як імпортні виробники активно і вдало заполоняють ринок. Підприємства дитячого харчування потребують оновлення обладнання та короткострокового пільгового кредитування сезонного виробництва
  • Ескіз
    Документ
    Біологічна цінність м’ясо-рослинних консервів, призначених для харчування дітей
    (2023) Медведюк, Ірина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Метою роботи є обґрунтування вибору сировини та розроблення рецептури нового харчового продукту функціонального призначення для дітей, а саме м’ясо-рослинних консервів, збагачених β-каротином завдяки додаванню пасти з моркви. Як основу запропоновано використовувати м’ясо кролів, яке має оптимальне співвідношення незамінних амінокислот та вирізняється особливо високим вмістом сірковмісних амінокислот. Жири містять багато ненасичених жирних кислот, що підвищує біологічну ефективність та зумовлює дієтичні властивості консервів. До їх складу пропонується вводити білково-жирову емульсію, яка складається з концентрату сироваткових білків та оливкової олії. Результати розрахунків показників харчової та біологічної цінності модельних рецептур м’ясо-рослинних консервів для дітей віком 4-6 років показали, що при збільшенні масових часток збагачувачів підвищується біологічна цінність продукту, зокрема вміст вітамінів та мінеральних речовин. Споживання функціональних м’ясних консервів буде позитивно впливати на розвиток дитини, забезпечуватиме профілактику виникнення хвороб, пов’язаних з харчуванням, підвищуватиме загальну опірність та стійкість організму дитини та окремих його органів і систем.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні тенденції в технології сирів
    (2022) Павлюк, Ірина Вікторівна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    У світі інтенсивно проводяться дослідження, направлені на розроблення способів і технологій більш ефективного використання вторинних природних ресурсів харчової промисловості (в тому числі молочної). Поєднання молочного продукту з рослинною сировиною забезпечить можливість взаємного збагачення інгредієнтів, що входять до складу продуктів, дозволить створювати продукти збалансованого складу цільового призначення, підвищити поживну та біологічну цінність, а також розширити асортимент молочних продуктів. Перспективним є використання альтернативного молока. Така сировина характеризується низькою калорійністю, відсутністю лактози, молочних білків та холестерину. Найбільш поширеними видами альтернативного молока для виробництва сирів є соєве, вівсяне, мигдальне, рисове та кокосове молоко.
  • Ескіз
    Документ
    Сьогодення і перспективи виробництва якісних молочних продуктів
    (2022) Півторацька, Ангеліна Анатоліївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    Варто зазначити, що молоко та молочні продукти мають стати одним із векторів гарантій продовольчої безпеки України та світу, а отже, громади і держави мають збільшити закупівлі вітчизняної молочної продукції. А модернізація виробничих потужностей, виробництва інноваційних молочних продуктів, комплексна переробка сировини та глобальний перехід на високі міжнародні молочні стандарти допоможе українським виробникам швидше інтегруватися на міжнародних ринках.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення функціональних десертних продуктів з впровадженням вторинних сировинних ресурсів
    (2022) Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Миколів, Іван Михайлович
    Важливим аспектом використання вторинних сировинних ресурсів, зокрема молочної сироватки та знежиреного молока, є здатність підвищити біологічну цінність продукту та знизити його собівартість. З огляду на це, виникає необхідність покращення структури харчування населення за рахунок розширення асортименту кисломолочних продуктів без додавання цукру та з використанням фруктово-овочевої сировини.