Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
40 результатів
Результати пошуку
Документ Ділова гра як інтерактивний метод навчання з дисципліни менеджмент безпеки праці на підприємстві(2022) Плита, Марія Сергіївна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаУ роботі проаналізовано використання ділової гри, як інтерактивного методу навчання з дисципліни менеджмент безпеки праці на підприємстві. На основі ігрового задуму моделюється виробнича ситуація: гра надає її учасникам можливість побувати в ролі керівників структурних підрозділів підприємства, в конкретній виробничій ситуації та набути навичок у прийнятті управлінських рішень з охорони праці відповідно до функціональних обов’язків своєї ролі.Документ Використання тематичного кросворду для вивчення термінології навчальної дисципліни «Менеджмент безпеки праці на підприємстві»(2023) Савчук, Олександра Олександрівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаУ роботі проаналізовано використання тематичного кросворду, що є нестандартним інструментом для кількісного оцінювання якості засвоєння здобувачами термінології навчальної дисципліни менеджмент безпеки праці на підприємстві. Навчальна роль кросвордів полягає в тому, що процес засвоєння термінології здійснюється в ігровій формі, а позитивні емоції, що виникають у здобувачів в процесі розробки кросвордів, сприяють попередженню перевантаження та є прекрасним засобом активізації розумової діяльності і самореалізації особистості здобувачів.Документ Сучасні геоінформаційні системи в рамках навчального процесу(2024) Сологуб, Юрій Іванович; Безпала, Ольга ВасилівнаБільшість освітньо-професійних програм підготовки здобувачів профільних спеціальностей досить широко використовують можливості геоінформаційних систем як навчального інструменту, що дозволяє формувати у них професійні компетентності в сфері використання інформаційних технологій в науково-дослідницькій діяльності. Однак, цього не можна сказати про непрофільні спеціальності.Документ Освітні тренди у системі підготовки фахівців для молочної промисловості(2024) Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаДля успішної реалізації ОПП вкрай необхідна її потужна ресурсна пiдтримка. Зокрема, є реальна потреба у здiйсненні експертного оцiнювання рiвня пiдготовки випускникiв (участь у роботi екзаменацiйних комiсiй з атестацiї здобувачiв ОП), у сприянні працевлаштуванню випускникiв шляхом попереднього закрiплення за першим робочим мiсцем та участі у вивченнi потреб ринку працi, у спiвпраці в органiзацiї пiдвищення квалiфiкацiї науково-педагогiчних працiвникiв, у наданні ресурсної підтримки ОП, у якісній органiзацiї проходження практичної пiдготовки здобувачів вищої освіти, в органiзацiї спiльних освiтньо-наукових заходiв з обмiном iнформацiєю і професiйним досвiдом та участі у заходах з профорiснтацiйної роботи, у створенні в ЗВО спецiалiзованих аудиторiй, лабораторiй, а на базах роботодавців - навчальних центрів, а також у спiльному розробленні та супроводженні сертифiкатних програмДокумент Вступ до харчових технологій – важлива дисципліна для підготовки технологів оздоровчих продуктів(2021) Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаЗмістовий модуль 10 навчальної дисципліни «Вступ до харчових технологій: практичні і теоретичні аспекти» передбачає освоєння напряму «Сучасний стан виробництва харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». У рамках вивчення даної складової здобувачі вивчають ряд профільних тематик: взаємозв’язок структури харчування, стану здоров’я та тривалості життя населення; пріоритетний розвиток технологій оздоровчих продуктів в сучасних умовах; особливості підготовки фахівців нового покоління на кафедрі оздоровчих продуктів тощо. Content module 10 of the discipline "Introduction to food technology: practical and theoretical aspects" involves mastering the direction "The current state of food production for health and preventive purposes." As part of the study of this component, applicants study a number of relevant topics: the relationship between the structure of nutrition, health and life expectancy; priority development of technologies of health products in modern conditions; features of training of new generation specialists at the department of health products, etc.Документ Удосконалення нормування праці на підприємстві(2019) Чернявська, Діана Олександрівна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаВ умовах розвитку ринкових відносин та поглиблення економічної самостійності підприємств, безпека праці набуває великого значення, як засіб скорочення втрат та затрат на лікування та відновлення здоров'я працівників, підвищення продуктивності праці, що обумовлює актуальність даного дослідження. У даній роботі проаналізовано та запропоновано методики навчання з питань охорони праці та безпечного виконання робіт. Такі методики особливо актуальні для щойно прийнятих працівників, яким призначено стажування і необхідно в короткі терміни отримати вміння та навички з безпечного та ефективного виконання робіт.Документ Спеціалізація «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» важлива складова підготовки фахівців пакувальної індустрії(2019) Литовченко, Ігор МиколайовичДля забезпечення якісної підготовки фахіфвців поліграфістів необхідно детально проаналізувати всі актуальні виробничі інструменти. В статті порівняні сучасні комп’ютерні програми, що використовуються в галузі. In order to ensure the quality training of specialist polygraphists, it is necessary to analyze in detail all current production tools. The article compares current computer applications used in the industry.Документ Дистанційне вивчення дисциплін із комп’ютерного проектування: особливості та перспективи(2019) Єщенко, Оксана Анатоліївна; Люлька, Дмитро Миколайович; Якобчук, Роман ЛеонідовичДистанційне навчання набуло широкої популярності в Україні через свою зручність і гнучкість. У Національному університеті харчових технологій дистанційне навчання проводиться на базі системи Moodle (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment – модульне об’єктно-орієнтоване динамічне навчальне середовище). У межах цієї навчальної платформи розроблено курси для дисциплін, що є набором тематичних розділів, ресурсів та активних елементів, які необхідно засвоїти згідно з календарним планом. Прикладом такої дисципліни є САПР (система автоматизованого проектування). Distance learning has become widespread in Ukraine because of its ease of use and flexibility. At the National University of Food Technology, distance learning is carried out on the basis of the Moodle system (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment - Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment). Within this training platform, courses are developed for disciplines, which is a set of thematic sections, resources and active elements that need to be mastered in accordance with the calendar plan. An example of such discipline is the CAD (automated design system).Документ Удосконалення системи навчання на робочому місці за програмою TWI (навчання на виробництві)(2019) Володченкова, Наталія Валеріївна; Накемпій, Олена КостянтинівнаУ даній роботі представлено удосконалення системи навчання з питань охорони праці для працівників, що проходять стажування на робочому місці за програмою TWI (training within industry) – навчання на виробництві. Проаналізовано та запропоновано метод навчання з питань охорони праці та безпечного виконання робіт за програмою TWI (training within industry). Даний метод передбачає поступове, покрокове навчання для щойно прийнятих працівників, яким призначено стажування і необхідно отримати вміння та навички з безпечного та ефективного виконання робіт. In this paper, the improvement of the training system on occupational safety issues for workers undergoing training in the workplace under the program TWI (training in industry) - training in manufacturing. The method of training on safety issues and safe execution of work under the program TWI (training within industry) has been analyzed and proposed. This method involves a gradual, step-by-step training for newly recruited workers who have been assigned an internship and need to acquire skills and skills for safe and efficient work execution.Документ Удосконалення системи управління охороною праці та пожежної безпеки на виноробному підприємстві(2019) Володченкова, Наталія Валеріївна; Накемпій, Олена КостянтинівнаУ даній роботі представлено удосконалення системи управління з питань охорони праці та пожежної безпеки для працівників виноробного підприємства.провести аналіз для визначення відповідності умов праці вимогам охорони праці та пожежної безпеки. Визначено небезпечні та шкідливі фактори, що діють на працівників підприємства в процесі їх трудової діяльності. Проаналізовано існуючу систему управління охороною праці та проаналізовано її вдосконалення. In this paper, the improvement of the management system in the field of labor protection and fire safety for workers of the wine-making enterprise is presented. To perform an analysis to determine the conformity of working conditions with the requirements of labor protection and fire safety. The dangerous and harmful factors that affect the employees of the enterprise in the process of their work are determined. The existing system of labor protection management is analyzed and its improvement is analyzed.