Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 26
  • Ескіз
    Документ
    Проблемы и перспективы развития пищевой промышленности и продовольственная безопасность в Украине
    (2013) Мостенська, Тетяна Леонідівна
    Обеспечение продовольственной безопасности является одной из основных составляющих социально-ориентированной политики государства. Food security is one of the main components of a socially oriented state policy.
  • Ескіз
    Документ
    Забезпечення соціальними сортами хлібу населення України
    (2015) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна
  • Ескіз
    Документ
    Екологічний та природно-кліматичний ризики забезпечення продовольчої безпеки країни
    (2014) Скопенко, Наталія Степанівна
    Формування стійкої системи продовольчої безпеки країни не можливо без ефективного розвитку агропромислового комплексу. Україна характеризується сприятливими природними умовами для розвитку сільськогосподарського виробництва. В сучасних умовах господарювання та з урахуванням особливостей виробничого циклу в АПК все більшої уваги потребують екологічний та природно-кліматичний ризик, що обґрунтовує рівень безпеки харчових продуктів та екологізації виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження тенденцій змін у харчуванні
    (2014) Федулова, Ірина Валентинівна
    Одним з індикаторів продовольчої безпеки країни є визначення питомої ваги витрат на продукти харчування в сукупних витратах домогосподарств, вона не повинна перевищувати 60%. При цьому значенні наступає критична межа використання сукупного доходу господарств. В 2000-2001 роках спостерігалось критичне значення цього показника, після цього спостерігалася спадна тенденція до 2008 року, де значення цього індикатора набуло найменшого значення - 48,8%, і подальше незначне зростання.
  • Ескіз
    Документ
    Забезпечення продовольчої безпеки підприємствами молочної галузі України
    (2014) Якимчук, Тетяна Володимирівна
    Проблеми забезпечення продовольчої безпеки з кожним роком набувають все більшої актуальності у зв'язку з поступовим вичерпанням природних ресурсів на фоні поступового зростання чисельності населення планети. В цих умовах важливим завданням для кожної країни є забезпечення раціонального харчування і здоров'я нації сьогодні і в майбутньому, підвищення соціально-економічного добробуту кожного громадянина через використання відповідних важелів впливу на діяльність підприємств різних галузей.
  • Ескіз
    Документ
    Енергетична цінність раціону як характеристика досягнення продовольчої безпеки
    (2014) Мостенська, Тетяна Леонідівна
    На думку науковців існують три основні складові продовольчої безпеки: наявність харчування, доступність харчових продуктів (можливість придбати харчування), достатня кількість корисних речовин в харчуванні.
  • Ескіз
    Документ
    La sécurité alimentaire
    (2014) Nosenko, Natalia
    La sécurité alimentaire a été récemment mise à mal par le fromage à la listéria, le poulet à la dioxine, les rillettes pas très fraîches, les poissons mazoutés par l'Erika, la crise de la vache folle, l'épizootie de fièvre aphteuse et le développement des OGM (organismes génétiquement modifiés). La confiance des Français quant au contenu de leur assiette bat de l'aile. Ils ne savent plus à quel saint se vouer pour se nourrir sainement.
  • Ескіз
    Документ
    Food Security Problems
    (2014) Chala, Kateryna; Mezhynska-Bruy, Elena
  • Ескіз
    Документ
    Устойчивое развитие: продовольственная безопасность
    (2014) Кундеева, Галина Алексеевна
    Рассмотрена проблема решения продовольственной безопасности исходя из концепции устойчивого развития. Проанализировано состояние продовольственного обеспечения страны с количественной и качественной стороны фактического потребления продуктов питания как фактора здоровья нации. Considered is the problem of solving the food security based on the concept of sustainable development. Analyzed is the state of food provision of the country with quantitative and qualitative surveys of actual food consumption. as a factor of the health of the nation.
  • Ескіз
    Документ
    Социальная ответственность государства в контексте решения продовольственной безопасности
    (2013) Кундеева, Галина Алексеевна
    Рассмотрена социальная ответственность государства в решении проблемы продовольственной безопасности Украины, показана необходимость снижения уровня дифференциации доходов населения, определены основные задачи. Social responsibility of the state in the decision of problem of food safety of Ukraine is considered, the necessity of decline of level of differentiation of profits of population is rotined, basic tasks are certain.