Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив співвідношення потужностей зовнішнього конвективного нагрівача та терморадіаційних генераторів на органолептичні та фізико-хімічні показники якісних зразків глоду Алмаатинського(2023) Дубковецький, Ігор ВолодимировичПісля терморадіаційно-конвективного сушіння було досліджено вплив співвідношення потужностей зовнішнього конвективного нагрівача та терморадіаційних генераторів на органолептичні та фізико-хімічні показники якісних зразків глоду Алмаатинського. Біологічна цінність плодів глоду Алмаатинського в значній мірі обумовлюється наявністю в них вітамінів, зокрема, аскорбінової кислоти, поліфенольних сполук та β-каротину, вміст яких в сушеному глоді наведений в таблиці.Документ Дослідження кривих сушіння продуктів рослинного походження терморадіаційно-конвективним енергопідведенням(2023) Бондаренко, Вадим Олександрович; Дубковецький, Ігор ВолодимировичДослідження проводили при радіаційно-конвективному сушінні (рис.1)в імпульсному режимі нагрів-охолодження при умовах: температура сушіння – 60°C; питоме навантаження – 4,4 кг/м2; величина опромінення інфрачервоних генераторів – Е=8 кВт/м2; довжина хвиль інфрачервоних-генераторів – 2,0…4,0 мкм; відстань від інфрачервоних генераторів до продукту – 15 см; конвективне підведення теплоти здійснювали від зовнішнього генератору потужністю 1…2 кВт; відносна вологість повітря – 70 %; товщина шару продукту на сітчастому піддоні, який вставляли в сушильну камеру – 2…4 мм. На основі проведених досліджень встановлено закономірності кінетики терморадіаційно-конвективного сушіння та здійснена математична обробка для продуктів рослинного походження.