Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 68
  • Ескіз
    Документ
    Автоматизація в готельно-ресторанній індустрії
    (2024) Лявинець, Георгій Михайлович
    Доосліджено роль автоматизації в готельно-ресторанній індустрії України. Розглянуто, як автоматизація та робототехніка підвищують ефективність, знижують витрати та покращують задоволеність клієнтів. Обговорено переваги та виклики впровадження автоматизації в галузі.
  • Ескіз
    Документ
    Підсистема підтримки та контролю діяльності автотранспортного підприємства
    (2024) Беценко, Назар Олегович; Костіков, Микола Павлович
    Предметом дослідження є процеси приймання та оформлення замовлень автотранспортної компанії. За допомогою MS SQL Server і Visual Studio (С#) розроблено підсистему підтримки діяльності підприємства, яка забезпечить ефективну інтеграцію даних і контроль над усією діяльністю компанії. Її використання має зменшити витрати та підвищити конкурентоздатність і стабільність підприємства в умовах сучасного ринку
  • Ескіз
    Документ
    Економічна доцільність автоматизації та діджиталізації в ресторанному бізнесі
    (2024) Князь, Каріна Ігорівна; Нікітіна, Тетяна Андріївна
    Для успішного ресторанного бізнесу в складних економічних умовах сьогодення необхідним є впровадження у виробничий процес засобів автоматизації та діджиталізації. Тому актуальним є дослідження економічної доцільності та переваг що отримає ресторанне підприємство від використання цих засобів
  • Ескіз
    Документ
    Цифрові технології в обладнанні технологічних процесів м’ясопереробної промисловості
    (2024) Михайлов, Валерій Михайлович; Шевченко, Андрій Олександрович; Прасол, Світлана Володимирівна; Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена Ігорівна
    Розглянуто значення цифрових технологій в обладнанні технологічних процесів м'ясопереробної промисловості. Вказується на потребу в цифрових інструментах для покращення якості продукції, оптимізації процесів та забезпечення безпеки. Зазначається, що цифрові технології в обладнанні можуть поліпшити продуктивність, якість продукції, зменшити витрати та забезпечити безпеку праці. Розглядаються проблеми, пов'язані з вимірюванням параметрів технологічних процесів, та шляхи їх автоматизації.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз та шляхи удосконалення рівня технологічної ефективності трубопровідної арматури в системах з позиційними приводами
    (2015) Мирончук, Валерій Григорович; Володін, Сергій Олексійович
    Сьогодні харчова промисловість вимагає використання ефективних технічно і економічно обгрунтованих рішень при виборі устаткування. Одним з етапів проектування харчових виробництв є правильно підібрана і скомпонована система технологічних комунікацій. Для трубопровідної системи вибір арматури повинен робитися на основі ретельно підготовлених і чітко поставлених технічних умов, що визначають необхідні параметри технологічного процесу. Вирішення цієї проблеми тісно пов'язане з обгрунтованим вибором видів технологічного устаткування, широкою автоматизацією технологічних процесів, впровадженням нових технічних рішень, використанням необхідних засобів контролю для реалізації завдань комплексної механізації технологічних операцій. Проведено аналіз роботи трубопровідної арматури на базі електропневматичних опозиціонерів " Камоцці" з реалізацією зворотного зв'язку за допомогою безконтактних пропорційних датчиків положення із струмовим виходом. Today, the food industry requires the use of efficient, technically and economically sound solutions when choosing equipment. One of the stages of designing food production is a properly selected and arranged system of technological communications system. For a pipeline system, the choice of valves should be made on the basis of carefully prepared and clearly defined technical specifications that define the required process parameters. The solution to this problem is closely related to the reasonable choice of types of technological equipment, wide automation of technological processes, introduction of new technical solutions, and the use of the necessary controls to achieve the objectives of complex mechanization of technological operations. An analysis of the operation of pipeline valves based on Camozzi electropneumatic oppositions with the implementation of feedback feedback using contactless proportional position sensors with current output.
  • Ескіз
    Документ
    Модернізації механізації та автоматизації в хлібопекарській промисловості
    (2023) Стрикун, Микола Миколайович; Олішевський, Валентин Вікторович; Бабко, Євген Миколайович
    Підвищення рівня механізації і автоматизації в хлібопекарській промисловості часто пов'язане з необхідністю спеціалізації виробництва і більш-менш жорсткої фіксації, послідовності і ритму виробничих операцій. Тому на пекарні впроваджено дві виробничі лінії: Комплексні механізовані та автоматизовані потокові лінії призначені для випуску основних видів масової продукції, в тому числі хліба, батонів і булочок різної форми.
  • Ескіз
    Документ
    Modernization of mechanization and automation in the bakery industry
    (2023) Strykun, Mykola; Babko, Evhen; Olishevskyi, Valentyn
    Механізація основних виробництв ускладнюється тим, що вітчизняне машинобудування не має комплексно-механізованих технологічних ліній для безперервного виробництва хліба, макаронних і кондитерських виробів. Тому частина існуючої виробничої лінії оснащена різальними верстатами та обладнанням.
  • Ескіз
    Документ
    Application of information systems in financial institutions
    (2019) Demianchuk, Svitlana; Nikitenko, Olga
    В сучасних умовах великі організації створили та ефективно працюють інформаційні системи, які обслуговують процес підготовки та прийняття управлінських рішень та вирішують такі завдання: обробка даних, обробка інформації, інтелектуальна діяльність зі створення інформації. Інформаційні системи управління послідовно реалізують принципи єдності виробничого процесу та інформаційного процесу супроводу шляхом застосування технічних засобів збору, накопичення, обробки та передачі інформації у поєднанні з використанням аналітичних методів математичної статистики та моделей аналітичних розрахунків та інші необхідні програми. In today's conditions, large organizations have created and effectively operate information systems that serve the process of preparing and taking managerial decisions and solve the following tasks: data processing, information processing, intellectual activity to create information. Management information systems consistently implement the principles of unity of the production process and the information process of accompaniment through the application of technical means of collection, accumulation, processing and transfer of information in combination with the use of analytical methods of mathematical statistics and models of predictive-analytical calculations and other necessary applications.
  • Ескіз
    Документ
    Peculiarities of monitoring methods of technical status of control objects based on artificial intellect
    (2020) Tur, Ivan; Bozhok, Natalia
    У цій науковій роботі розглянуто особливості моніторингу технічного стану об'єктів управління на основі штучного інтелекту. Визначена доцільність використання багатошарової штучної нейромережі (ANN), яка спрямована на дії підсумовування проблем ідентифікації та прогнозування у невизначеності. In this scientific work it was considered the peculiarities of monitoring the technical state of artificial intelligence based on management objects. It was also defined the expediency of using a multilayer artificial neural network (ANN) directing at summarizing problems of identification and prediction in uncertainty.
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження автоматичних систем керування при роботі автоклавів, запорука безпечної експлуатації обладнання
    (2020) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Сірик, Аліна Олегівна
    В роботі проведено теоретичну оцінку ризику травмування працівників при обслуговуванні автоклавів з урахуванням виконання термічних операцій над твердими і рідкими суспензіями при робочому тиску вище атмосферного. The paper carries out a theoretical assessment of the risk of injury to workers when servicing autoclaves, taking into account the performance of thermal operations on solid and liquid suspensions at operating pressures above atmospheric.