Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
17 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив насіння льону на бродіння тіста(2020) Бондаренко, Юлія Вікторівна; Андронович, Галина МихайлівнаДослідження впливу насіння льону на процес бродіння в дослідних зразках тіста з додаванням 15 % цілого та 20 % подрібненого насіння льону проводили за кількістю виділеного вуглекислого газу за 5 годин бродіння тіста та аналізу динаміки його виділення. Контрольним був зразок тіста без додання насіння льону. Встановлено, що протягом 5 годин бродіння у тісті контрольного зразка накопичення вуглекислого газу становило 1075 см3 /100 г тіста, а в зразках з цілим та подрібненим насінням льону – 1100 та 1275 см3 /100 г тіста відповідно. Це свідчить, що внесення цілого насіння льону практично не впливає на загальне виділення діоксиду вуглецю у тісті, а у разі внесення подрібненого насіння льону кількість виділеного вуглекислого газу зростає на 18,5 %. Аналіз динаміки виділення вуглекислого газу встановлено, що для зразку з цілим насінням льону тривалість бродіння становитиме 90 хв, а для зразків з подрібненим насінням льону – до 60 хв.Документ Трьохступеневий карбонізатор цукрового соку(2023) Тимченко, Іван Вячеславович; Пономаренко, Віталій Васильович; Слюсенко, Андрій МихайловичДокумент Вимірювання вміст СО2 у газових напоях(2018) Ігнатьєва, Анна Олександрівна; Іваннікова, Анастасія Дмитрівна; Петруша, Оксана ОлександрівнаПроведено порівняння методів визначення вуглекислого газу у газованих напоях. Запропоновано метод із використання напівпровідникових сенсорів для вимірювання концентрація вуглекислого газу в напої при відкритті. A comparison of methods for determining carbon dioxide in carbonated beverages is made. A method using semiconductor sensors to measure the concentration of carbon dioxide in a beverage when it is opened is proposed.Документ Визначення бродильної активності дріжджів по вуглекислому газу манометричним методом(2019) Рідкоус, Володимир ВасильовичДоведена можливість використання манометричного методу та аналітичних розрахунків для експрес-методу знаходження виділеного вуглекислого газу у зброджуваному суслі при визначенні бродильної активності дріжджів. The possibility of application of gauge pressure method and analytical calculations for the purpose of determination of carbon dioxide released into the fermented wort during determination of fermentative activity of yeasts has been proven.Документ Сучасні методи та способи отримання ефірних олій для косметичної промисловості(2016) Бойко, Марина Іванівна; Подобій, Олена ВалеріївнаДокумент Вплив діоксиду вуглецю в житлових приміщеннях на організм людини(2018) Мостова, Валерія Віталіївна; Накемпій, Олена КостянтинівнаБільшість людей проводять велику частину свого життя в житлових приміщеннях. П'ята частина всіх виявлених в житлі антропотоксинів відноситься до високонебезпечних речовин. При горінні природного газу в пальниках побутових газових плит на кухнях житлових будинків відбувається істотна зміна фізичних і хімічних властивостей повітряного середовища не тільки в приміщеннях кухонь, але і в житлових кімнатах. При відкритому горінні газу в побутових приміщеннях виділяються продукти неповного згорання, найбільш токсичним компонентом яких є оксид вуглецю. Невеликі концентрації їх в повітрі квартир самі по собі не являють великої небезпеки, проте в комбінаціях з СО вони посилюють тяжкість інтоксикації організму. Таким чином, навіть невелика кількість речовин, що забруднюють повітря, викликає несприятливі наслідки, якщо час їх дії достатньо великий. Ці негативні впливи на організм людини позначаються настільки поступово, що їх іноді важко пов'язати з тією причиною, яка їх викликала. Most people spend most of their lives in residential indoors One fifth of all the anthropotoxins found in the home refers to highly hazardous substances. When burning natural gas in burners of household gas cookers in the kitchens of residential buildings is significant change in the physical and chemical properties of the air environment, not only in the premises kitchens, but also in living rooms. At open combustion of gas in domestic premises Allocated products of incomplete combustion, the most toxic component of which is arbon monoxide. Their small concentrations in the air of the apartments themselves are not a big danger, but in combinations with CO they increase the severity of intoxication of the body. Thus, even a small amount of air pollutants produces adverse effects if the time of their action is sufficiently large. These negative effects on the human body are marked so gradually that they are sometimes difficult to associate with the reason that caused them.Документ The influence on capillary diameter solubility of carbon dioxide in water(2016) Prohorov, Alexander; Svitlyk, Andriy; Dolomakin, YuriyThe functional dependence on the influencing factors of carbon dioxide solubility in water.Документ Вплив на розчинність діоксиду вуглецю у воді гідродинамічних параметрів при русі газорідинних систем по капіляру(2015) Світлик, Андрій Миколайович; Петрікей, Руслан Володимирович; Прохоров, Олександр МиколайовичНа основі досліджень по гідродинаміці двофазної системи вода-діоксид вуглецю, що рухається по капіляру діаметром 10 мм, встановлені границі впливу капілярних ефектів, виділені критерії, що характеризують режим течіння. Встановлено вплив капілярного числа на інтенсивність розчинення діоксиду вуглецю у воді. Based on research on the hydrodynamics of two-phase system of water-carbon dioxide, which moves in capillary diameter of 10 mm, set boundaries influence of capillary effects selected criteria characterizing techinnya mode. The influence of capillary number on the intensity of dissolving carbon dioxide in water.Документ Определение поверхности контакта фаз при абсорбции CO2 водой в капиллярно-пористом элементе(2015) Свитлык, Андрей Николаевич; Прохоров, Александр НиколаевичРассмотрены процессы, происходящие на межфазной поверхности. Выведена формула для определения поверхности контакта фаз абсорбционных массообменных процессов, происходящих в капиллярно-пористом элементе. Увеличение скорости газовой фазы и увеличение относительной скорости фаз уменьшает образование и обновление межфазной поверхности; полученные результаты исследования можно использовать для других массообменных процессов; выявлены пути, приводящие к росту межфазной поверхности контакта фаз. As a result of experimental studies is defined functional dependence of the area of the updated surface from change of hydrodynamic characteristics of gas-liquid system. It is revealed that with increase of speed of a gas phase, irrespective of the size of the capillary channel, the interphase interface of phases decreases, and with increase of speed of the relative movement of phases value of an interphase surface of phases decreases.Документ Вплив тиску екструдування та вмісту газу на формування пористості готових виробів(2014) Рачок, Віталій Вікторович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир ІвановичОдним із основних показників якості готових хлібобулочних виробів є структура та характер пористості. На формування структури пористості готових виробів впливає рівномірний розподіл дріжджових клітин як центрів газоутворення, що досягається інтенсивним замішуванням тіста, тому інтенсивне механічне оброблення тістової маси сприяє утворенню дрібнопористої структури м'якушк. Під час подальших стадій технологічного процесу утворення нових центрів газоутворення не відбувається, а тільки ріст існуючих. Етап оброблення тіста та процес випікання тістових заготовок завершують формування структури пористості готових виробів, значна роль в цьому процесі відводиться структурно-механічним властивостям тіста. Нами досліджено вплив тиску екструдування на величину та структуру пористості готових виробів. One of the main indicators of quality finished bakery products is the structure and nature of porosity. The formation porosity structure of finished products affects even distribution of yeast cells as gassing centers, achieved by intensive kneading, so intense machining dough mass promotes the formation of fine-structure of the crumb. During the subsequent stages of the process of formation of new gas production centers does not occur, but the growth of existing ones. Step handling dough and baking the dough pieces complete structure formation porosity of the finished products, a significant role in this process, given the structural and mechanical properties of dough. We studied the effect of pressure on the extrusion size and structure of the porosity of the finished products.