Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Введення водного розчину гідроксиду калію у корм(2023) Кожевнікова, Маргарита Ігорівна; Янюк, Тетяна ІванівнаОдним з основних джерел енергії для птиці є компоненти комбікормів з високим вмістом жиру. Використання жирів рослинного походження дає можливість краще збалансувати раціон за енергією і співвідношенням насичених і ненасичених жирних кислот, а включення 5 % за масою такої суміші до раціону птиці сприяє підвищенню їх продуктивності на 10…12 % і знижує витрати кормів на одиницю продукції на 10…12 %. Жири кормів з підвищеним вмістом високомолекулярних ненасичених жирних кислот засвоюються в кишечнику птиці більшою мірою в порівнянні з жирами, що мають високий вміст низькомолекулярних жирних кислот.Документ Створення кормових сумішей(2015) Шаповаленко, Олег Іванович; Тракало, Тетяна ОлександрівнаНа даний час галузь тваринництва відчуває потребу в дешевих кормових засобах, як джерелах обмінної енергії, протеїну і амінокислот. Тому значно збільшуються об’єми використання низькоякісного зернофуражу, побічних продуктів переробки технічних культур і зерна (шроти, висівки). Проведені дослідження показали, що у суміші кукурудзи з пшеничними висівками вміст крохмалю становив 57,6 – 58,4 %. Сухі речовини сумішей становили 10,2 – 11,2 %. Кількість сирого протеїну знаходиться в межах 9,0 – 10,0 %, а сирого жиру – 1,9 – 2,1 %.Зі збільшенням введення до сумішей пшеничних висівок зростав вміст біохімічних показників, але зменшувалась кількість кормових одиниць та перетравного протеїну Кількість кормових одиниць сумішей становила 122 – 128 г/кг. Мікроелементи Na 0,17 – 0,19 г/кг та К 3,5 – 3,8 г/кг знаходилися у сумішах на високому рівні, кількість Са становила 1,1 – 1,4 г/кг, Р – 2,0 – 2,2 г/кг. Currently, the livestock industry is in need of cheap feed as a source of metabolic energy, protein and amino acids. Therefore, the use of low-quality fodder, by-products of industrial crops and grain (meal, bran) Studies have shown that the starch content in the mixture of corn and wheat bran was 57.6 - 58.4%. The dry matter of the mixtures was 10.2 - 11.2%. The amount of crude protein is in the range of 9.0 - 10.0%, and crude fat - 1.9 - 2.1%. With increasing introduction to mixtures of wheat bran, the content of biochemical parameters increased, but the number of feed units and digestible protein decreased. units of mixtures was 122 - 128 g / kg. Trace elements Na 0.17 - 0.19 g / kg and K 3.5 - 3.8 g / kg were in mixtures at a high level, the amount of Ca was 1.1 - 1.4 g / kg, P - 2.0 - 2.2 g / kg.