Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    A new form of beet cossettes – the way to get and benefits
    (2013) Lulka, Alexander; Mironchuk, Valeriy; Adamenko, Andriy
    The capacity and stability of beet sugar plant’s functioning depends mostly on the work of diffuse device which is sensible to the beet cossettes’ quality. We get cossettes from beet slicers reducing suger beets by diffuser knives. That’s why knives’ form, type and derived cossettes play an important role in sugur production.
  • Ескіз
    Документ
    Різання багатошарових харчових продуктів
    (2013) Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій Олександрович
    Основна особливість різання багатошарових матеріалів - залежність зусилля різання та якості процесу від: розміщення шарів матеріалу відносно руху леза; конструкцій леза та основи, на якій знаходиться матеріал; способу фіксації матеріалу при різанні. The main feature of multilayer cutting materials - dependence cutting efforts and the quality of the process: placing layers of material relative movement of the blade; blade designs and the basis on which the material; the method of fixing material when cutting.
  • Ескіз
    Документ
    Modelling of food product cutting
    (2010) Guts, Viktor; Gubenia, Oleksii; Stefanov, Stefan; Hadzhiyskiy, Vilygelym
    There are lead theoretical experimental researches on the basis of which is developed the simple in application technique for research of movement of an edge in a layer of a product. The mathematical model which adequately describes process is also developed. The technique is applied at research of bread cutting by results of which optimum cutting conditions are certain.
  • Ескіз
    Документ
    Різання багатошарових матеріалів
    (2014) Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій Олександрович
    В харчовій та фармацевтичній промисловості різанням обробляються багато багатошарових матеріалів. Це стебла та листя рослин, овочі з міцною оболонкою, хліб зі скоринкою, м'ясо з жилами та кісткою. Пакувальні матеріали теж можуть бути багатошарові, наприклад, полімерні плівки, гофрований картон, ПЕТ - пляшки, пакети для напоїв. В таких матеріалах тонкий міцний шар міцно зв'язаний з менш міцною основою. In the food and pharmaceutical industries machining handled many multi-layered materials. This stems and leaves of plants, vegetables with a solid shell, with a crust of bread, meat with veins and bones. Packaging materials can also be layered, such as polymer films, corrugated cardboard, PET - bottles, bags for drinks. In these materials the thin solid layer is firmly bonded to a less solid foundation.
  • Ескіз
    Документ
    Різання багатошарових матеріалів
    (2014) Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій Олександрович
    Мета досліджень - встановити закономірності та раціональні способи різання багатошарових матеріалів. The purpose of research - to establish patterns and rational ways of cutting multilayer materials.
  • Ескіз
    Документ
    Усовершенствование нарезания свежего хлеба
    (2009) Губеня, Алексей Александрович; Десик, Николай Григорьевич; Теличкун, Владимир Иванович
    Разработано конструкцию хлеборезальной машины для работы в поточных линиях. Хлеб нарезается пакетом ленточных ножей, которые бегут по двум барабанам. Расположение ножей позволяет равномерно распределить усилие резания по всему объёму продукта, уменьшить усилие трения между хлебом и ножем, в результате обеспечить качественное высокопроизводительное нарезание свежего хлеба. Developed design Bread cutting machines for use in production lines. Bread cut package belt knives that run on two drums. Location knives can evenly distribute the cutting force over the entire volume of the product, reduce the force of friction between the bread and the knife, resulting in a high-performance cutting provide quality of fresh bread.
  • Ескіз
    Документ
    Интенсификация процесса производства сухарных изделий
    (2010) Десик, Николай Григорьевич; Теличкун, Владимир Иванович; Теличкун, Юлия Станиславовна
    Предложен новый способ производства сухарных изделий из дрожжевого теста, в котором весь процесс разделки происходит в одном бродильно-формующем агрегате (экструдере). Брожение теста и накопление углекислого газа, необходимого для разрыхления тестовых заготовок, осуществляется в закрытой емкости. Формование с одновременным разрыхлением теста на выходе из матрицы осуществляется непосредственно на под тоннельной печи. A new method of manufacturing of rusks from yeast dough, in which the entire process of cutting occurs in one fermentation and the form of aggregates (extruder). Fermentation test and the accumulation of carbon dioxide needed to loosen the dough pieces, carried in a closed container. Molding simultaneously loosening test output from the matrix takes place directly on a tunnel oven.
  • Ескіз
    Документ
    Пошук оптимального профілю різальної кромки ножа подрібнювача м'ясних продуктів
    (1999) Титарчук, Анатолій Олександрович; Мізнік, Лариса Миколаївна; Таран, Віталій Михайлович
    Основним параметром ножа для подрібнення м'ясних продуктів є кут загострення леза. Кут загострення характеризує енергоємність процесу різання. При ковзаному або тягнутому різанні, яке виникає у залежності від профілю різальної кромки, крім швидкості подавання, що направлена перпендикулярно до різальної кромки, має місце швидкість ковзання, яка направлена вздовж цієї кромки. Тому при певному конструктивному куті загострення певний вплив має величина робочого (відносно матеріалу) кута контакту леза, який змінюється в залежності від профілю різаної кромки. The main parameter knife for cutting meat products is the angle sharpening blades. Acute angle characterizes the energy of the cutting process. When skating or pull cutting that occurs depending on the profile of the cutting edge than the speed of the feed that is directed perpendicular to the cutting edge, there is a speed slide that sent along this edge. Therefore, when a constructive acute angle has an impact value of working (relative material) contact angle of the blade, which varies depending on the profile, cut edge.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання різання харчових продуктів
    (2009) Таран, Віталій Михайлович; Губеня, Олексій Олександрович; Теличкун, Володимир Іванович
    Попит споживача на нарізану і запаковану продукцію зростає. Різання може бути основним технологічним процесом виробництва певного продукту, а також фінішною операцією, від якої залежить зовнішній вигляд готового продукту, його відповідність вимогам споживача. Розробка нових конструкцій і удосконалення існуючого різального обладнання ускладнене через відсутність теоретичних розробок і експериментальних даних, що характеризують процес різання харчових продуктів, їх структурно-механічні властивості. Consumer demand for sliced and packaged products increases. Cutting can be a major technological process of a product as well as the finishing operation, which determines the appearance of the finished product, its compliance with the requirements of the consumer. Development of new and improvement of existing designs cutting equipment is difficult because of the lack of theoretical developments and experimental data on the process of cutting food products, their structural and mechanical properties.
  • Ескіз
    Документ
    Різання матеріалів з оболонкою та вкрапленнями
    (2011) Сенін, Олександр М.; Житнецький, Ігор Володимирович; Доломакін, Юрій Юрійович
    В харчовій промисловості більшість продуктів, а також деякі пакувальні матеріали, є багатошаровими, або мають вкраплення, які відрізняються структурно-механічними властивостями від основного об’єму продукту. Різання таких продуктів відрізняється у порівнянні з різанням одношарового матеріал, а цей факт майже не враховується виробниками різального обладнання при розробці способів та режимів різання. In the food industry, most products and some packaging materials are layered, or have inclusions that are different structural and mechanical properties of the bulk product. Cutting these products is different than cutting a single layer material, and this fact is not taken into account almost cutting equipment manufacturers in the development of methods and cutting.