Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 42
  • Ескіз
    Документ
    Стратегія формування конкурентних переваг підприємств молочної галузі в умовах інтенсивної конкурентної боротьби
    (2022) Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Гарастовська, Альона Вікторівна
    Визначено особливості формування конкурентних переваг задля забезпечення стійкої конкурентної позиції підприємства на молочному ринку. Окреслено основні етапи формування ефективних конкурентних переваг на підприємствах молочної галузі.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва гідролізованого концентрату сироватки
    (2024) Михачевич, Артур Петрович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Спосіб виробництва гідролізованого концентрату сироватки, що включає відновлення сухої молочної сироватки, її фільтрацію, демінералізацію до 70-90 %, пастеризацію суміші за температури 70-99 °C з витримкою 1-5 хв та охолодження, який відрізняється тим, що молочну сироватку відновлюють до масової частки сухих речовин у суміші 25-35 %, після демінералізації охолоджують суміш до температури 40-43 °С, вносять фермент β-D-галактозидазу-гідролазу з активністю 50000 NLU/г у кількості 0,25-0,35 % та закваску прямого внесення на основі Lb. аcidophilus у кількості 0,005-0,01 %, суміш піддають ферментації протягом 7-9 годин
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми розвитку підприємств молочної промисловості України
    (2024) Страшинська, Лариса Володимирівна
    Окреслено низку проблем, з якими стикаються підприємства, що спеціалізуються на виробництві молока і молочних продуктів. Доведено, що подолати зазначені негативні тенденції найближчим часом навряд чи вдасться, проте в подальшому держава повинна звернути увагу на ситуацію в тваринництві, створивши сприятливі умови для сільськогосподарських товаровиробників
  • Ескіз
    Документ
    Вектори розвитку сучасної харчової промисловості: традиції і новаторство
    (2024) Сімахіна, Галина Олександрівна; Михайлова, Раїса Василівна
    Персоналізоване харчування – це використання даних про генетичний склад організму, мікробіом, спосіб життя та стан здоров’я людини для створення індивідуальних дієтичних рекомендацій, спрямованих на оптимізацію здоров’я, когнітивних функцій, фізичної форми та запобігання хворобам
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення конструкції циліндричного маслоутворювача
    (2024) Бабанова, Олена Ігорівна; Беседа, Сергій Дмитрович; Бабанов, Ігор Геннадійович
    Підприємства молочної промисловості випускають широкий асортимент різних видів вершкового масла – традиційного складу, з комбінованою жировою фазою та низькою жирністю. Технологічне устаткування виробництва вершкового масла повинне забезпечувати отримання масла високої якості незалежно від особливостей технології виробництва
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми та перспективи розвитку молочної галузі України
    (2023) Гарастовська, Альона Вікторівна; Пєтухова, Ольга Михайлівна
    Проаналізовано проблеми та перспективи розвитку молочної галузі України. Охарактеризовано стан молочного скотарства та переробної промисловості. Проаналізовано обсяги експортно-імпортних операцій. Акцентовано увагу на руйнуванні ланцюжків реалізації молока-сировини, готової продукції, цілих молочно-товарних ферм та молокопереробних заводів. Виділено основні проблеми для підприємств молочної галузі на сучасному етапі. Зароблено висновок, що проблеми у молочній галузі є досить масштабними та багатоплановими, і обумовлені не тільки особливостями галузі, а й великою кількістю зовнішніх та внутрішніх факторів. Обґрунтовано, що для вирішення проблем підприємств молочної галузі необхідні інвестиції та підсилення державної підтримки. The problems and prospects of the development of the dairy industry of Ukraine are analyzed. The state of dairy farming and processing industry is characterized. The volumes of export-import transactions were analyzed. Attention is focused on the destruction of chains of sales of raw milk, finished products, entire dairy farms and milk processing plants. The main problems for dairy enterprises at the current stage are highlighted. It was concluded that the problems in the dairy industry are quite large-scale and multifaceted, and are caused not only by the specifics of the industry, but also by a large number of external and internal factors. It is substantiated that investments and strengthening of state support are necessary to solve the problems of dairy enterprises.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний стан ринку молочної продукції в Україні
    (2022) Баталова (Понежда), Олена Анатоліївна; Болотіна, Ірина Миколаївна
    Розглянутий сучасний стан ринку молочної продукції в Україні. Поданий аналіз основних показників молочної галузі. The current state of the dairy products market in Ukraine is considered. The analysis of the main indicators of the dairy industry is presented.
  • Ескіз
    Документ
    Чинники підвищення продуктивності праці на сучасному підприємстві молочної промисловості
    (2018) Коваль, Яна; Березянко, Тамара Володимирівна
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення механізму видалення згущеної фази з барабана саморозвантажувального сепаратора
    (2020) Якубова, Ірина Костянтинівна; Якобчук, Роман Леонідович
    Удосконалення конструкції сепаратора, а саме розвантажувального механізму барабану, яке дозволить отримати ущільнений білковий осад заданої вологості, що є необхідним при виробництві м‘якого сиру високої якості. Improvement of the design of the separator, namely the unloading mechanism of the drum, which will allow to obtain a compacted protein sediment of a given humidity, which is necessary for the production of high-quality soft cheese.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми підприємств молочної промисловості в умовах війни
    (2022) Дунда, Світлана Петрівна; Борисов, Денис Олегович
    Розглянуто основні проблеми функціонування підприємств молочної промисловості в умовах війни. Особлива увага приділена державній підтримці таких підприємств щодо створення умов для їх діяльності для забезпечення продовольчої безпеки країни. The main problems of the functioning of dairy industry enterprises in wartime conditions are considered. Special attention is paid to the state support of such enterprises in order to create conditions for their activities to ensure the country's food security.