Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційна технологія вакуумної перегонки із збереженням життєдіяльності дріжджів
    (2021) Булій, Юрій Володимирович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Ободович, Олександр Миколайович; Сидоренко, Віталій Володимирович; Хоменко, В. А.
    Представлено результати вакуумної дистиляції за визначених технологічних параметрів роботи бражної колони. Визначено, що в бражній колоні призупиняється новоутворення домішок, в бражному дистиляті зменшується вміст органічних домішок спирту, в післяспиртовій барді зберігаються цінні амінокислоти і вітаміни, та залишаються «живими» дріжджі.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення якості спирту в умовах переробки некондиційованої сировини
    (2021) Тарнак, Олександр Володимирович; Булій, Юрій Володимирович; Куц, Анатолій Михайлович
    При переробці некондиційованої сировини отримують ректифікований спирт з низькими органолептичними показниками. Для підвищення якості спирту запропоновано інноваційні технологічні рішення, перевірені у виробничих умовах: 1. Забезпечити роботу бражної колони під розрідженням,збільшити число «сухих тарілок» в колоні до 5-8, а частину бражного дистиляту повертати у вигляді флегми на верхню її тарілку. 2. Збільшити кількість тарілок в епюраційній колоні до 60. Для проведення гідроселекції використовувати конденсат пари. 3. Збільшити зону пастеризації в ректифікаційній колоні до 15 тарілок за рахунок встановлення додаткових тарілок. 4. Включити в схему брагоректифікаційної установки колону кінцевого очищення. Забезпечити її роботу в режимі повторної епюрації. 5. Забезпечити закритий обігрів колонного обладнання установки і автоматизований режим регулювання і контролю технологічних параметрів. 6. Стабілізувати рідинні потоки шляхом диференційованої подачі води на охолодження конденсаторів і дефлегматорів, а також встановлення проміжних збірників бражного дистиляту і епюрату. 7. Забезпечити своєчасне періодичне миття і дезінфекцію технологічного обладнання. Запропоновані технологічні рішення дозволяють отримати ректифікований спирт, який відповідає нормативним показникам ДСТУ 4221:2003, за умови переробки некондиційованої сировини
  • Ескіз
    Документ
    Перегонка і дистиляція бражки із збереженням життєдіяльності дріжджів
    (2021) Булій, Юрій Володимирович; Мукоїд, Роман Миколайович; Пархоменко, Анастасія Михайлівна
    Проведення перегонки і дистиляції бражки в бражній колоні під вакуумом дозволяє отримати хлібопекарські дріжджі із барди, бражний дистилят з меншим вмістом домішок, підвищити якість спирту і кормову цінність барди. Відомо, що оптимальною для життєдіяльності дріжджів є температура 27-33 °С. При температурі 45-50 °С дріжджі припиняють життєдіяльність. Метою роботи було встановлення оптимальних технологічних параметрів роботи бражної колони, за яких дріжджі зберігають свою життєдіяльність. Для вирішення поставленої задачі у виробничих умовах була змонтована експериментальна бражна колона циклічної дії діаметром 300 мм, яка містила 24 лускаті тарілки. Практично доведено, що для реалізації інноваційного способу в нижній частині бражної колони розрідження повинно становити 695 мм. рт. ст. (93 кПа), у верхній її частині 710 мм. рт. ст. (95 кПа). За таких умов температура в нижній частині колони становить 38 оС, у верхній її частині 28 оС, в колоні призупиняються новоутворення домішок, у тому числі складних естерів, в бражному дистиляті зменшується вміст органічних домішок спирту, в післяспиртовій барді зберігаються цінні амінокислоти і вітаміни, що в значній мірі покращує кормову цінність барди, та залишаються «живими» дріжджі
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз чинників, що впливають на результати визначення міцності лікеро-горілчаної продукції
    (2011) Ловягін, Олександр Миколайович; Кузьмін, Олег Володимирович; Шевченко, Лілія Олександрівна; Топольник, Віра Григорівна; Ковальчук, Володимир Петрович
    У статі проведено експериментальне дослідження чинників, що призводять до систематичних похибок у результатах визначення міцності лікеро-горілчаної продукції. Запропоновано методику внутрішньолабораторного контролю якості вимірювань. Experimental research of factors which result in systematic errors in the results of determination of fortress of liqueurs and vodka products is conducted in the article. A method is offered into laboratory control of quality of measurings.
  • Ескіз
    Документ
    Use of Waste Materials as Feedstocks for Alcohol Production
    (2016) Boiko, Petro
    In this artical we describe the use of Waste as a raw material in ethanol production. В статті розглядаються питання використання відходів для виробництва спирту етилового, у тому числі бiоетанол.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу мембраної дистиляції при концентруванні мінеральних речовин
    (2012) Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій Григорович; Торколат, Е. О.; Данилевич, В. П.; Кучерук, Дмитро Дмитрович
    На сьогодні активно розвиваються прикладні аспекти умовно нових мембранних процесів, таких як мембранна дистиляція. Today, the rapid development of new conventionally applied aspects of membrane processes such as membrane distillation.
  • Ескіз
    Документ
    Концентрування водного розчину хлориду амонію контактною мембранною дистиляцією
    (2012) Змієвський, Юрій Григорович; Кукоба, Сергій Валерійович; Рябцев, Геннадій Леонідович
    Для встановлення можливості концентрування водного розчину хлориду амонію контактною мембранною дистиляцією (КМД), визначення продуктивності мембран марки МФФК і вибору ступеня концентрування проведено експерименти на мембранній установці проточного типу (розташування мембран МФФК-3 — горизонтальне (гарячий напірний канал знизу); швидкості гарячого й холодного потоків у напірних каналах — 0,047 м/с; температура гарячого розчину — 333 К, дистильованої води — 293 К;). To establish the possibility of concentrating aqueous solution of ammonium chloride contact membrane distillation (KMD), the definition of performance membranes mark MFFK degree of concentration and selection conducted experiments on membrane installation flow type (location membranes MFFK-3 - horizontal (hot discharge channel below); speed hot and cold pressure flows in channels - 0.047 m / s; hot solution temperature - 333 K, distilled water - 293 K;).
  • Ескіз
    Документ
    Cognac: Its History and Production
    (2014) Dovgun, Irina; Yakymchuk, V.
  • Ескіз
    Документ
    Preparative simulated distillation in the technological process management of natural flavor obtaining
    (2013) Frolova, Natalia; Ivanova, Victoria; Karputina, Margarita
    Researchers are actual in flavor technologies, quality control of raw material with predicting of its perspective and trends of use in flavored products. Актуальні дослідження в технології аромату, контролю якості сировини з прогнозуванням його перспективи та тенденції використання в ароматизованих продуктах.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування первапорації в комбінованих масообмінних процесах харчової й хімічної технології
    (2013) Мікульонок, Ігор Олегович; Рябцев, Геннадій Леонідович; Тимонін, Олександр Миколайович; Копиленко, Анатолій Васильович