Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Їстівна плівка та покриття – перспективна заміна традиційній обгортці помадних цукерок
    (2017) Шульга, Оксана Сергіївна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Запропонований склад плівки дозволяє зберегти свіжість помадних цукерок на 3 % краще синтетичного пакування. Застосування їстівного покриття є ефективним заходом для збереження дрібнокристалічної структури цукерки. The proposed composition of the film allows you to keep the freshness of lipstick candies 3% better than synthetic packaging. The use of edible coating is an effective measure for preserving the fine-crystalline structure of candy.
  • Ескіз
    Документ
    Їстівна плівка - екологічний біодеградабельний матеріал для цукерок «корівка»
    (2017) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Розроблено їстівне покриття для кондитерських виробів, а саме цукерок "корівка" з метою замінити синтетичного паковання на біорозкладальне. Розраховано економічну ефективність такої розробки. An edible coating for confectionery products was developed, namely a "cow" candy to replace synthetic packaging for bio-expansion. The economic efficiency of such development is calculated.
  • Ескіз
    Документ
    Теплофізичні дослідження їстівного покриття/плівки
    (2018) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Іванов, Сергій Олександрович
    Встановлено теплоту випаровування води та теплоємності зразків біодеградабельного їстівного покриття / плівки. Досліджувалися два зразки, які є найбільш оптимальними до використання. Різниця між зразками полягає у додаванні ПВС до складу одного зі зразків. Вміст вологи у висушеній плівці / покритті становить 6%. Встановлено характер видалення вологи зі зразків та вплив складових на даний процес.
  • Ескіз
    Документ
    ІЧ-дослідження їстівних плівок і покриттів з полівініловим спиртом
    (2017) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Біодеградабельні їстівні плівки на основі природних полімерів (крохмаль, целюлоза, білок тощо) за рахунок своєї гідрофільності поки що не можуть повністю витіснити синтетичні матеріали, оскільки мають високу паропроникність. З синтетичних біодеградабельних матеріалів найбільший інтерес представляє полівініловий спирт (ПВC), який є водорозчинним, являється харчовою добавкою Е 1203 і дає плівки з низькою паропроникністю. Biodegradable edible films based on natural polymers (starch, cellulose, protein, etc.) due to its hydrophilicity can not yet be completely ousted synthetic materials, because they have high vapor permeability. Synthetic Biodegradable materials are of greatest interest to polyvinyl alcohol (PVC), which is water soluble, is a food additive E 1203 and provides films with low vapor permeability.
  • Ескіз
    Документ
    «Їстівна плівка» як спосіб подовження терміну зберігання пряників
    (2015) Чорна, Анастасія Іванівна; Голь, Артем Олегович; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Нами досліджувалися сирцеві пряники виготовлені в лабораторних умовах максимальний термін зберігання яких 20 діб. Як покриття було використане їстівне покриття на основі декстрину та желатину з пластифікатором гліцерин. Динаміку зміни масової частки вологи пряників досліджували порівнянням зі зразками без покриття та глазурованим цукровим сиропом. We studied raw cakes made in laboratory conditions with a maximum shelf life of 20 days. As a coating, an edible coating was used on the basis of dextrin and gelatin with glycerin plasticizer. The dynamics of change in the mass fraction of moisture of gingerbread was investigated by comparison with samples without coating and glazed sugar syrup.
  • Ескіз
    Документ
    Edible films enriched by elamin
    (2016) Chorna, Anastasia; Shulga, Oksana; Arsenieva, Larisa; Petrenko, Olena
    The analysis of results shows that it is sufficient to use 1.5% of elamin in edible films to enrich bakery products in iodine. The indicated concentration allows to enrich a product with iodine in the amount that fully meets the iodine daily requirements.