Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
15 результатів
Результати пошуку
Документ Аспекти цифровізації системи управління охороною праці підприємств фармацевтичної промисловості України(2024) Мельник, Тетяна Петрівна; Топіха, Тетяна Сергіївна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаРозглянуто перспективи впровадження нових напрямків у функціонування СУОП фармацевтичних підприємств, що отримали назву «системотехніка»; впровадження цифрових технологій: при переведенні паперових технологій в електронні, змінюється сама концепція аналізу та подальшого прогнозування виробничих ситуацій шляхом широкого впровадження технологій Big date та Smart date, DataScience, застосування нейронних мереж, цифрових двійників тощо.Документ The use of neural network controllers in the process of sugar evaporation(2023) Hrama, MykhailoThe purpose of the presented study is to substantiate the methods of regulating the consumption of syrup in the evaporation station with a forecasting subsystem, which will allow to predict the behavior of the system and the decision-making subsystem, which will reduce the influence of the human factor on the course of the evaporation process. Materials and methods. The work of the evaporation station with the subsystem of forecasting and decision support when regulating the consumption of syrup was researched. In the automation scheme for regulating the flow rate of syrup, induction flow meters are used as a sensor. Pneumatic saddle valves with a built-in throttle and an electro-pneumatic converter were used as actuators.Документ Формування підсистеми підтримки прийняття рішень процесом виробництва вершкового масла(2020) Криворучко, Олена Володимирівна; Костюк, Юлія Володимирівна; Самойленко, Юлія ОлександрівнаДокумент Використання моделі Тейла−Вейджа для обчислення прогнозних значень часових рядів(2017) Сєдих, Ольга ЛеонідівнаВ даній роботі розглянуто модель Тейла-Вейджа для обчислення прогнозних значень часових рядів. In this paper we consider the Teil-Weig model for calculating predictive values of time series.Документ Прогнозування часових рядів методом Хольта в математичному пакеті MathCAD(2017) Сєдих, Ольга ЛеонідівнаВ даній роботі розглянуто вирішення задачі прогнозування методом Хольта за допомогою математичного пакету MathCAD. In this paper we consider the solution of the Holt prediction problem using the mathematical package MathCAD.Документ Використання моделі Хольта-Уітерс для рішення задач прогнозування(2017) Сєдих, Ольга ЛеонідівнаВ даній роботі представлений один із можливих алгоритмів побудови прогнозу із сезонним фактором. In this paper one of the possible algorithms for constructing a forecast with a seasonal factor is presented.Документ Використання моделі Хольта для обчислення прогнозних значень часових рядів(2016) Сєдих, Ольга Леонідівна; Пархоменко, Анастасія МихайлівнаВ даній роботі розглянуто модель Хольта для обчислення прогнозних значень часових рядів. In this paper, the Holt model to compute forecast values of time series.Документ Прогнозування часових рядів з використанням нейромережевих методів(2015) Сєдих, Ольга Леонідівна; Маковецька, Світлана ВасилівнаРобота присвячена прогнозуванню часових рядів з використанням нейромережевих методів. The work is devoted to time series forecasting using neural network methods.Документ Analysis of distillation unit by using the meihod of flickernoise spectroscopy(2015) Novakovska, Natalia; Kyshenko, VasilTo establish the fundamental changes in the behavior of the distillation process, to prevent the occurrence of critical situations the proposed method of flicker-noise spectroscopy. The parameters of the method by studying the specific conditions of the object on the time-series operation bragorektifikatsionnry installation distillery.Документ Визначення терміну придатності харчових продуктів(2015) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга АндріївнаІснує багато математичних моделей прогнозування стану системи, які мають безпосереднє відношення до прогнозування якості харчових продуктів і оптимізації різноманітних процесів харчових виробництв. Кожна з них має свої можливості та обмеження і вимагає для інтерпретації і використання відповідного рівня знань та навичок. Більшість моделей отримані на основі аналізу експериментальних даних, коли в основу покладено рівняння регресії, апроксимації функції або системи алгебраїчних рівнянь. There are many mathematical models predicting the state of the system that are directly related to food quality forecasting and optimization of various processes of food production. Each of them has its own capabilities and limitations and requires interpretation and use of relevant knowledge and skills. Most models derived from the experimental results when based on regression equations approximating function or system of algebraic equations.