Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 18
  • Ескіз
    Документ
    Біокорегування функціонального стану організму військовослужбовців компонентами харчових продуктів
    (2016) Сімахіна, Галина Олександрівна; Ярош, Катерина Олександрівна
    Збереження і поліпшення фізичного та психофізичного стану військовиків у нинішніх умовах потребує організації спеціалізованої системи допомоги, орієнтованої на вирішення цієї надзвичайно важливої для України проблеми. Вона не повинна зводитись лише до традиційного медичного втручання, а спиратись на сучасні підходи до формування культури здоров’я в екстремальних умовах, використовуючи технології фізичної та психічної реабілітації. Preserving and improving the physical and mental and physical state of the soldiers in the current environment requires specialized system of care focused on solving this extremely important problem for Ukraine. It should not be limited only to traditional medical treatment and rely on modern approaches to creating a culture of health in extreme conditions, using the technology of physical and mental rehabilitation.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз вимог та рекомендацій до складання харчових раціонів для військовослужбовців
    (2016) Дейниченко, Людмила Григорівна
    Правильне харчування є необхідною умовою для підвищення здатності організму військовослужбовців протистояти величезним фізичним навантаженням, долати стресові ситуації, підтримувати на належному рівні фізичний стан, працездатність та бадьорість. Proper nutrition is a prerequisite for improving the body's ability to resist the huge military exercise, overcome stress, to sustain physical condition, performance and vigor.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження перетравлюваності сухих сніданків для військових
    (2016) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна
    З метою удосконалення організації раціонального харчування військових нами науково обґрунтовано та розроблено сухі сніданки підвищеної харчової та біологічної цінності, збагачені рисовими, гречаними, пшоняними та гороховими пластівцями. In order to improve the organization of nutrition war we proved scientifically developed and cereals increased food and biological value enriched rice, buckwheat, millet and pea flakes.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка ефективності функціональних продуктів для військовослужбовців на основі фармакоекономічного аналізу
    (2016) Сімахіна, Галина Олександрівна
    Тому метою цієї роботи є з’ясування ефективності харчових продуктів для військовослужбовців з використанням методології фармакоекономічного аналізу. The purpose of this work is to ascertain the effectiveness of food for soldiers using the methodology pharmacoeconomic analysis.
  • Ескіз
    Документ
    Принципи створення продуктів функціонального призначення для харчування військовослужбовців
    (Киев, НУХТ, 2016) Довга (Козачишена), Олена Олександрівна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    Розглядається питання щодо розробки продуктів функціонального харчування для військовослужбовців з використанням природної рослинної сировини підвищеної поживної цінності та електроактивованої води з резонансною мікрокластерною структурою з урахуванням принципів і сучасних наукових досягнень нутриціології. The question on the development of functional food to soldiers using natural plant materials of high nutritional value and elektroaktyvovanoyi water with the resonance of micro structure on the basis of principles and modern scientific achievements nutritiology.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи оптимізації харчування військовослужбовців України
    (2015) Сімахіна, Галина Олександрівна
    Сучасні умови життєдіяльності військових, особливо в зоні АТО, зі значними фізичними і нервово-психічними навантаженнями, постійними стресовими ситуаціями, фізичними і моральними втратами, висувають до фізичного стану військових надзвичайно високі вимоги, викликають істотну перебудову метаболічних процесів в органах та системах, що в сукупності ставить організм військовослужбовця на межу, а іноді й за межу функціональних можливостей. Це не лише ослаблює наших солдатів, а й часто веде до розвитку різних захворювань. Modern living conditions of the military, particularly in the area of ATU with significant physical and neuro-psychological load, constant stressful situations, physical and moral losses put forward to the physical state of war is extremely demanding, causing substantial restructuring of metabolic processes in organs and systems, all of which soldier puts the body on the line, and sometimes the limit functionality. This not only weakens our soldiers, but often leads to the development of various diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Основні вимоги до нутрієнтного складу харчових продуктів для військовослужбовців
    (2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Однією з основних вимог до раціонального харчування ХХІ століття є відповідність його компонентного складу нутрітивним потребам людини або групи людей у певних умовах життєдіяльності. Тому метою цієї роботи є обґрунтування тези, що раціон необхідно розглядати як зумовлену зовнішніми чинниками взаємодію людини з довкіллям, та формулювання основних засад розроблення для військовослужбовців харчових раціонів, адекватних їхнім потребам. One of the main requirements for a balanced diet of XXI century is the matching component of its nutritional needs of a person or group of people in certain circumstances of life. The purpose of this paper is to justify the thesis that the diet should be viewed as externally imposed human interaction with the environment, and the formulation of basic principles for the development of military food rations adequate to their needs.
  • Ескіз
    Документ
    До питання оптимізації раціонів харчування військовослужбовців
    (2015) Доценко, Віктор Федорович; Мурзін, Андрій Вадимович
    Проблема вдосконалення раціону харчування військовослужбовців Збройних Сил (ЗС) України сьогодні є актуальною, в зв’язку з військовим конфліктом на сході України. Раніше, в умовах щорічного скорочення бюджету ЗС України та чисельності українського війська, вченими України приділялось мало уваги науковому обґрунтуванню харчових раціонів військовослужбовців, про що свідчить не значна кількість публікацій в науковій літературі. The problem of improving the diet of the Armed Forces (AF) Ukraine today is relevant due to the military conflict in eastern Ukraine. Earlier, in a reduction of the annual budget of the Armed Forces of Ukraine and Ukrainian troops numbers, Ukraine scientists paid little attention to scientific substantiation of military food rations, as evidenced not many publications in the scientific literature.
  • Ескіз
    Документ
    Профілактика білкової недостатності у раціонах харчування військовослужбовців
    (2015) Гойко, Ірина Юріївна
    Харчування істотно впливає на стан захисних сил організму людини та має важливе значення для здоров’я імунної системи, захисту від застуди, профілактики загострень хронічних захворювань та розвитку нових, пов’язаних із хронічним стресом, а неадекватна забезпеченість організму макро- і мікронутріентами може призводити до зниження адаптаційних резервів і зростання різних захворювань. Nutrition significantly affects the state of defenses of the human body and is essential for the health of the immune system, protect against colds, prevention of exacerbations of chronic diseases and develop new related to chronic stress and inadequate provision of macro-organism and can lead to mikronutrientamy adaptation reserves decline and growth of various diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Місце м’ясних консервів у раціонах військовослужбовців
    (2015) Пасічний, Василь Миколайович; Страшинський, Ігор Мирославович; Коломієць, Роман Анатолійович; Фурсік, Оксана Петрівна
    Використовують консерви для приготування перших і других страв, вживають їх також без попередньої кулінарної обробки. Енергетична цінність консервів вище енергетичної цінності м’яса, тому що в них немає кісток, сухожиль, хрящів, але за смаком і вмістом вітамінів консерви поступаються свіжому м’ясу. Use canned for making the first and second courses, use them without the prior cooking. Energy value higher energy value of canned meat, because they have no bones, tendons, cartilage, but the flavor and vitamins preserves the fresh meat yield.