Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
24 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 10 з 24
Документ Development of mechatronic modules for packaging machines on the basis of synergetic integration elements(2017) Kryvoplias-Volodina, Liudmyla; Gavva, Oleksandr M.; Hnativ, TarasA number of local automation tasks in the technological lines of packaging products, the creation of personal packaging, group, attach cardboard strips between layers, installation of more valves or dispensers for packaging, etc. – requires intelligent, productive and adaptive systems move with the functions of robotics. The development of soft robots and new materials to drive is an important way in the development of robotics. In this, work a new design of the Tripod based on the theory of soft robots. This ensures efficient use of resources and materials in the production of food, including operations of packing. Research methods this tripod is based on the theory of plates and shells, the main section of solid mechanics. Possibility of use in the design of the drive control and measuring devices, feedback - allows you to support the values of the specified technological parameters. The analysis and design of process system tripod based on separate functional modules. The authors created and experimentally investigated the model of the parallel mechanism - tripod with drive on bellows pneumatic cylinders. The Tripod control system is based on a new type of programmable relays and closed-loop pressure regulators in the range of 0..10V. To ensure the laws of motion of the base platform, the design decided to use bellows pneumatic cylinders in conjunction with ejectors. The solution described in the work controls the drive with the help of alternating pressure, reduces the disadvantages of the operation of systems with pneumatic cusps, in particular the need for antagonistic kinematic pairs with tension springs. Ряд завдань локальної автоматизації в технологічних лініях пакування продукції, створення персональної упаковки, групування, вкладання картонних смуг між шарами, встановлення більшої кількості клапанів або дозаторів дляпакування тощо. - вимагає інтелектуальних, продуктивних і адаптивних систем, що рухаються з функціями робототехніки. Розробка м'яких роботів та нових матеріалів пакування тощо. - вимагає інтелектуальних, продуктивних і адаптивних систем, що рухаються з функціями робототехніки. Розробка м'яких роботів та нових матеріалів Розробка м'яких роботів і нових матеріалів для приводу є важливим напрямком у розвитку робототехніки. У цьому напрямку працюють розроблено нову конструкцію триноги на основі теорії м'яких роботів. Це забезпечує ефективне використання ресурсів і матеріалів у виробництві продуктів харчування, включаючи операції пакування. Методи дослідження цього штатива базуються на теорії пластин і оболонок пластин і оболонок, основного розділу механіки твердого тіла. Можливість використання в конструкції приводу контрольно-вимірювальних пристроїв, зворотного зв'язку - дозволяє підтримувати значення заданих технологічних параметрів. Проведено аналіз та проектування технологічної системи штатива на основі окремих функціональних модулів. Авторами створено та експериментально досліджено макет паралельного механізму - триноги з приводом на сильфонних пневмоциліндрах.Система керування триногою побудована на основі нового типу програмованих реле та замкнутих регуляторів тиску в діапазоні 0...10В. Для забезпечення законів Для забезпечення законів руху базової платформи в конструкції вирішено використовувати сильфонні пневмоциліндри в поєднанні з ежекторами. Описане в роботі рішення керує приводом за допомогою змінного тиску, зменшує недоліки роботи систем з пневматичними кулісами, зокрема необхідність застосування антагоністичних кінематичних пар з пружинами натягу.Документ Роль економіко-математичних методів та моделей в підприємницькій діяльності в умовах сучасного ринку(2022) Труш, Юлія ЛеонідівнаЕкономіко-математичні методи і моделі – це комплекс наукових напрямів у дослідженні економічних процесів методами математики і кібернетики. Найважливішим у використанні математики в економіці є математичне моделювання економічного явища, ситуації або процесу для вивчення певного аспекту в його розвитку. Підприємницька активність у переважній більшості випадків супроводжується створенням суб'єктів підприємництва, і в свою чергу, їх діяльність потребує практичного використання економічних та математичних знань, з використанням методів й моделей, в ході їх функціонування, що є актуальним в сучасних умовах господарювання. Нині в Україні формування фундаментальних засад розвитку підприємств є актуальним завданням. У цьому аспекті виникає необхідність використання концептуальних аспектів та інстрементарію, які органічно поєднують застосування математичних методів і моделей для вирішення економічних проблем, з метою отримання кількісних оцінок у процесі прийняття управлінських рішень. Використання математичних методів у сфері управління підприємством (зокрема, в економічній сфері) — це найважливіший напрям вдосконалення систем управління підприємством.Документ Імітаційне моделювання раціональних параметрів функціональних модулей пакувальної лінії(2019) Деренівська, Анастасія Василівна; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Токарчук, Сергій ВолодимировичУ роботі представлено методику визначення раціональних параметрів складових елементів пакувальної лінії шляхом імітаційного моделювання за умови організації багатостадійного процесу пакування та забезпечення потокового методу виробництва. The paper presents a method for determining the rational parameters of the components of the packaging line by simulating the organization of a multi-stage packaging process and providing the current production method.Документ Оцінювання дослідних зразків за нелінійним критерієм якості(2018) Корецька, Ірина Львівна; Зінченко, Тетяна ВолодимирівнаРобота присвячена використанню сучасного способу визначення крітерію якості на прикладі використання нетрадиційної сировини у виробництві соусів. The work is devoted to the use of the modern way of the quality criteria determination on the example of the use of non-traditional raw materials in the production of sauces.Документ Метод определения срока годности пищевых продуктов(2016) Коваль, Ольга Андреевна; Гуць, Виктор СтепановичПредложена математическая модель процессов изменения качества пищевых продуктов с целью определения их срока годности. В основу модели положены дифференциальные уравнения второго порядка, описывающие кинетику накопления вредных веществ, изменения структурно-механических свойств. A mathematical model of the processes of changing the quality of food products is proposed with a view to determining their shelf life. The model is based on differential equations of the second order, describing the kinetics of accumulation of harmful substances, changes in structural and mechanical properties.Документ Сучасні моделі прийняття управлінських рішень(2018) Івченко, Любов Олександрівна; Карданець, Є.Проаналізовані моделі прийняття управлінських рішень. Models of making management decisions are analyzed.Документ Метод определения срока годности пищевых продуктов(2017) Коваль, Ольга Андреевна; Гуць, Виктор СтепановичПредложена математическая модель процессов изменения качества пищевых продуктов с целью определения их срока годности. В основу модели положены дифференциальные уравнения второго порядка, описывающие кинетику накопления вредных веществ, изменения структурно-механических свойств. A mathematical model of the processes of changing the quality of food products is proposed with a view to determining their shelf life. The model is based on differential equations of the second order, describing the kinetics of accumulation of harmful substances, changes in structural and mechanical properties.Документ Інновації у SPA терапії(2017) Коваль, Ольга Андріївна; Іваніцька, Тетяна СергіївнаПроаналізовано сучасні моделі туристичних SPA-послуг, визначено основні ознаки класифікації SPA- процедур: американську, французько-італійську, австрійську, німецьку, східну, слов'янську, представлена порівняльна характеристика основних моделей SPA. The modern models of tourist SPA-services are analyzed, the main features of classification of SPA-procedures are determined: American, French-Italian, Austrian, German, Oriental, Slavic, the presented comparative characteristic of the basic SPA models.Документ Особливість карпатських чанів для spa процедур(2017) Коваль, Ольга Андріївна; Козарук, Дарина ІванівнаДосліджено особливості карпатських чанів у якості SPA процедури. Представлено порівняльні характеристики світових моделей SPA та карпатських чанів. The features of the Carpathian canines as SPA procedures are investigated. Comparative characteristics of world models of SPA and Carpathian canisters are presented.Документ Глобальні чинники формування нової моделі економічного розвитку України(2017) Бодров, Володимир ГригоровичУ тезах виступу на засіданні круглого столу розглянуто вплив основних зовнішньоекономічних чинників, ризиків і викликів глобального характеру на процеси формування і реалізації нової моделі економічного розвитку для України. Наголошується, що особливої ваги набувають інституціоналізація процесів реформування економіки і суспільства, якість управління реформами. Від правильних рішень залежатиме успіх реформ, посилення національної конкурентоспроможності в умовах глобальних викликів. In theses speech during roundtable are reviewed the influence of major foreign economic factors, risks and global challenges of the processes of formation and implementation of a new model of Ukraine’s economic development. It is noted that particular importance acquire an institutionalization process of reforming the economy and society, quality of reform management. From correct decisions will depend the success of reforms, improving national competitiveness under conditions of global challenges.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »