Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 33
  • Ескіз
    Документ
    Нагляд за дерев'яною тарою для попередження фізичного небезпечного фактору
    (2021) Харченко, Оксана Володимирівна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Дерев'яна тара широко поширена в обігу. Її виготовляють з деревини різних порід. Зазвичай дерев’яна транспортна тара є засобом багаторазового використання. Якість і безпечність тари, що знаходиться в обігу оператора ринку харчової промисловості, визначається на основі вимог діючих Правил застосування, обігу і повернення засобів упаковки в Україні та Правил повторного використання дерев'яної, картонної тари та паперових мішків в Україні. Дерев'яна тара потребує постійного контролю за належним станом тари, виявлення та уникнення невідповідностей, задля забезпечення випуску безпечної продукції
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз способів моніторингу температури хлібопекарських виробів в системі HACCP
    (2020) Рашко, Яніна Миколаївна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Визначальною критичною контрольною точкою виробництва хлібопекарської продукції є стадія випікання. Вибір методу моніторингу температури випікання хлібопекарської продукції має враховувати специфічність одиниці обладнання в якому проводиться власне процес випікання виробів
  • Ескіз
    Документ
    Методи експертної оцінки, як інструмент оцінювання характеристик інтегрованих систем моніторингу та оповіщення
    (2017) Михайлова, Альона Вікторівна; Тесленко, Олександр Миколайови; Чумаченко, Сергій Миколайович
    Доведено можливість ефективного застосування методів експертної оцінки, зокрема методу аналізу ієрархій, для оцінювання характеристик вищезазначених систем, що дозволить науково обґрунтувати технічні вимоги для їх розробки.
  • Ескіз
    Документ
    Моніторинг освітньої міграції в воєнні часи
    (2023) Каїра, Людмила Григорівна
    Анотація. За результатами моніторингу освітньої міграції, висвітлено дієві форми організації освітнього процесу та сучасні підходи до співпраці викладача і здобувача вищої освіти. Наголошено на активізації використання дистанційної форми навчання в університетському середовищі в умовах міграції. Висвітлено роль самостійної роботи студентів та ефективні підходи до її організації. According to the results of educational migration monitoring, effective forms of organization of the educational process and modern approaches to cooperation between a teacher and a student of higher education are highlighted. Emphasis is placed on intensifying the use of distance education in the university environment in conditions of migration. The role of students' independent work and effective approaches to its organization are highlighted.
  • Ескіз
    Документ
    Моніторинг окремих стадій харчового ланцюга блоком «Спай»
    (2020) Петруша, Оксана Олександрівна
    Проведені дослідження зміни температури та вологості повітряного середовища при різних варіантах закладки блоку-моніторингу показали, що чим глибше знаходиться блок «Спай» тим повільніше іде процес досягнення абсолютного значення датчиком оскільки складніше проходить процес перемішування повітряних мас в кузові транспортного засобу. The studies of changes in temperature and humidity of the air environment under different variants of the monitoring unit installation showed that the deeper the "Spike" unit is located, the slower the process of reaching the absolute value by the sensor is, since the process of mixing air masses in the vehicle body is more complicated.
  • Ескіз
    Документ
    Моніторінг виробничих процесів виробництва десертів у ресторанних закладах
    (2021) Гойко, Ірина Юріївна
    Проведено моніторинг виробничих процесів виробництва сиркових десертів на основі кисломолочного сиру з використанням збагачувачів із ягідної сировини. Monitoring of production processes of production of cottage cheese desserts on the basis of sour-milk cheese with use of enrichments from berry raw materials is carried out
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження галузевих ринків України в розрізі ефективного функціонування вітчизняного ринку
    (2019) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна
    В роботі виявлено, що для вітчизняного ринку доцільним є комплексний погляд на галузеві ринки, а також оцінка державного регулювання ринку. Аналіз деяких галузевих ринків України показав, що ринки є достатньо конкурентними з ознаками олігополії, які постійно розвиваються, мають високу залежність від споживчого попиту та рівня світових цін. The paper reveals that a comprehensive view of industry markets, as well as an assessment of state market regulation is appropriate for the domestic market. The analysis of some sectoral markets of Ukraine showed that the markets are quite competitive with the signs of oligopoly, which are constantly evolving, have a high dependence on consumer demand and world prices.
  • Ескіз
    Документ
    Peculiarities of monitoring methods of technical status of control objects based on artificial intellect
    (2020) Tur, Ivan; Bozhok, Natalia
    У цій науковій роботі розглянуто особливості моніторингу технічного стану об'єктів управління на основі штучного інтелекту. Визначена доцільність використання багатошарової штучної нейромережі (ANN), яка спрямована на дії підсумовування проблем ідентифікації та прогнозування у невизначеності. In this scientific work it was considered the peculiarities of monitoring the technical state of artificial intelligence based on management objects. It was also defined the expediency of using a multilayer artificial neural network (ANN) directing at summarizing problems of identification and prediction in uncertainty.
  • Ескіз
    Документ
    Nitrat, Nitrit, Nitrosamine
    (2016) Benderska (Dushchak), Olga; Okopna, Yana
    Die Qualitätssicherung der Lebensmittel wird durch die europäische Gesetzgebung gewährleistet. Durch die Festlegung von Höchstgrenzen sollen mögliche gesundheitliche Risiken durch die in Lebensmitteln ge-fundenen Umweltstoffe, Rückstände von Pflanzen-schutzmitteln und andere unerwünschte Substanzen frühzeitig erkannt und durch gezielte Maßnahmen verhindert werden. Das Lebensmittelrecht dient darüber hinaus auch dem Schutz der Bevölkerung vor Täuschung und Irreführung Забезпечення якості продуктів харчування гарантоване європейськими Законодавством. Встановлюючи максимальні межі цілеспрямованими заходами можна запобігти ризикам для здоров'я від речовин навколишнього середовища, що містяться в продуктах харчування, залишках засобів захисту рослин та інших небажаних речовин.
  • Ескіз
    Документ
    Нітрати і нітрити та їх вплив на формування якості рослинної сировини
    (2016) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Костючок, Неля Вікторівна; Бессараб, Олександр Семенович
    Проблема накопичення нітратів пов'язана з надмірним використанням мінеральних добрив, хімізацією сільського господарства, погіршенням екології. Понаднормова кількість нітратів у харчових продуктах становить велику небезпеку для здоров’я людини. Доведено їх канцерогенну дію, особливо в разі тривалого і систематичного надходження в організм людини. The problem of nitrate accumulation is associated with excessive use of mineral fertilizers, chemicalization of agriculture, environmental degradation. Excessive amounts of nitrates in food are a great danger to human health. Their carcinogenic effect has been proven, especially in the case of long-term and systematic entry into the human body.