Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 115
  • Ескіз
    Документ
    Determining the safety of tobacco extract by examining its trace element composition
    (2022) Neliubina, Oleksandra; Milyukin, Myhaylo; Podobiy, Olena
    Tobacco extract is widely used in various industries, because it contains many activities components. There comes the question about its safety. Therefore, determination of the microelement composition of this extract is an important topic as for today.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення системи управління безпечністю на основі принципів НАССР виробництва плодоовочевого десерту у закладі ресторанного господарства
    (2024) Циба, Ілля Сергійович; Фролова, Наталія Епінетівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
  • Ескіз
    Документ
    Розробка системи моніторингу безпечності виробництва основних страв з карамелізованою продукцією
    (2024) Сальчук, Дмитро Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
  • Ескіз
    Документ
    Огляд законодавства Європейського Союзу у галузі безпеки та здоров’я на роботі
    (2023) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    У статті висвітлено та обґрунтовано необхідність сучасного підходу до підвищення безпеки праці працівників на підприємствах, установах, організаціях України шляхом впровадження в систему управління охороною праці Рамкової стратегії Європейського Союзу із безпеки та здоров’я на роботі на 2021-2027 роки.
  • Ескіз
    Документ
    Процес паскалізації як спосіб забезпечення безпечності харчових продуктів
    (2024) Мазанович, Тетяна Валеріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Паскалізація є ефективним методом забезпечення безпечності харчових продуктів, особливо в контексті збереження їх якості та подовження терміну зберігання. У зв'язку зі зростанням свідомості споживачів щодо безпеки харчових продуктів, паскалізація стає актуальною технологією для виробників. Застосування паскалізації дозволяє подовжити строк зберігання харчових продуктів, без використання термічного процесу.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення системи менеджменту безпечності TACCP на основі методології PAS 96:2017 для макаронних виробів
    (2023) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Наведено попереджувальні заходи для уникнення виникнення небезпеки, серед яких є: контроль сировини, забезпечення охорони території, аудит постачальників сировини та матеріалів, виконання програми-передумови щодо персоналу тощо. Ідентифіковано небезпеки при виробництві макаронних виробів без добавок і перелічену запобіжні дії.
  • Ескіз
    Документ
    Постійне оновлення харчового законодавства України – запорука безпечності харчових продуктів
    (2023) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Законодавчі зміни у сфері безпечності харчових продуктів обумовлені необхідністю виконання вимог Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та теперішнім воєнним станом у державі. Аналіз змін, які було зроблено у 2022 році показав, що більш ретельно упорядковано норми простежуваності за рахунок введення позначок для харчових продуктів тваринного походження та вимог до маркування. Крім того, прийняття закону щодо матеріалів та предметів, які контактують з харчовими продуктами дозволить знизити ризик небезпеки щодо міграції шкідливих речовин у харчові продукти. Постійне оновлення асортименту харчових продуктів та пакувальних матеріалів і тари для них та методів дослідження їх якості і безпечності буде обумовлювати постійні зміни харчового законодавства.
  • Ескіз
    Документ
    Pesticides and food safety in Canada
    (2024) Prokopenko, Valeria; Levkivska (Muzika), Tetiana
    Безпека харчових продуктів є пріоритетом уряду Канади. Перш ніж пестицид можна буде використовувати на харчовому продукті, вчені Міністерства охорони здоров’я Канади повинні визначити безпечні рівні залишків, так званий MRLs. Таким чином уряд Канади гарантує, що виробники належним чином використовують і застосовують пестициди та дотримуються встановлених лімітів залишків
  • Ескіз
    Документ
    Запровадження стандартів НАССР у виробництві соусів
    (2024) Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Дударєв, Ігор Миколайович; Кузьмін, Олег Володимирович
  • Ескіз
    Документ
    Безпечність консервів для дитячого харчування вітчизняного ринку
    (2020) Федорович, Тетяна Олександрівна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Для нормального розвитку зростаючого організму дітей потрібне раціональне повноцінне харчування із врахуванням відповідає функціональному стану організму дитини та вікових особливостей. Сегмент ринку українського виробника складає всього лише 30,4 %, в той час як імпортні виробники активно і вдало заполоняють ринок. Підприємства дитячого харчування потребують оновлення обладнання та короткострокового пільгового кредитування сезонного виробництва