Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Органолептичні властивості плодових соусів з додаванням сухої молочної сироватки та кремнезему
    (2021) Хорунжа, Тетяна Олегівна; Пасічний, Василь Миколайович; Рудюк, Віталій Петрович
    Розроблено рецептури плодових соусів з використанням сухої молочної сироватки та кремнезему. Проведена їх органолептична оцінка.
  • Ескіз
    Документ
    Харчові властивості плодових соусів з додаванням сухої молочної сироватки та кремнезему
    (2021) Хорунжа, Тетяна Олегівна; Пасічний, Василь Миколайович; Рудюк, Віталій Петрович
    Проведено дослідження фруктових соусів на однорідність емульсії та їх стабільність після нагрівання.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення хімічної стійкості природного дисперсного кремнезему у технології кондиціювання води
    (2018) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Острик, Олександр Миколайович; Самченко, Ірина Олександрівна; Антонюк, Анастасія Михайлівна
    Застосування природного матеріалу кремнезему у технології кондиціювання води покращує органолептичні та фізико-хімічні показники води підготовленої. The use of natural silica material in water conditioning technology improves the organoleptic and physico-chemical properties of prepared water.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективність використання каротиновмісних білково-жирових емульсій в технології м'ясомістких напівфабрикатів
    (2015) Гередчук, Аліна Михайлівна; Пасічний, Василь Миколайович
    Метою роботи доведення можливості використання каротиновмісної сировини до складу білково-жирових емульсій для удосконалення технології м'ясомістких напівфабрикатів. У результаті досліджень змодельовано рецептури емульсій з оптимальними функціонально-технологічними характеристиками, до складу яких було включено: гарбуз подрібнений мускатного сорту (20...40%), молоко, олію рослинну, в якості текстуроформуючих та білоквмісних добавок курячу шкірку бланшовану або сухий білковий препарат СканПро, а також нанокомпозит кремнезем. Тобто, використання розроблених каротиновмісних білково-жирових емульсій в технології м'ясомістких кулінарних напівфабрикатів є перспективним, оскільки суттєво покращуються структурно-механічні та фізико-хімічні показники, підвищується харчова та біологічна цінність. Внесення каротиновмісних збагачувачів у м'ясні та м'ясомісткі продукти сприяє кращому засвоєнню каротину в організмі людини. The aim of the work is to prove the possibility of using carotene-containing raw materials in the composition of protein-fat emulsions to improve the technology of meat-containing semi-finished products. As a result of research, the formulations of emulsions with optimal functional and technological characteristics were modeled, which included: crushed nutmeg (20...40%), milk, vegetable oil, as a texture-forming and protein-containing additives blanched chicken skin or dry protein preparation. ScanPro, as well as nanocomposite silica. That is, the use of the developed carotene-containing protein-fat emulsions in the technology of meat-containing culinary semi-finished products is promising, as structurally mechanical and physicochemical parameters are significantly improved, nutritional and biological value is increased. The introduction of carotene-containing fortifiers in meat and meat-containing products promotes better absorption of carotene in the human body.
  • Ескіз
    Документ
    Використання нанотехнологій в харчовій промисловості
    (2019) Фурсік, Оксана Петрівна; Страшинський, Ігор Мирославович; Маринін, Андрій Іванович
    Нанотехнології – це одна з найперспективніших технологій для удосконалення харчової промисловості. В матеріалах наведені дані впливу нанокомпозиту пірогенного кремнезему марки «Аеросил» А300 на функціонально-технологічні властивості колагенвмісних білкових препаратів. Зафіксований позитивний вплив нанокомпозиту, який полагав у покращенні основних функціональних властивостей дослідних систем білкових препаратів. Nanotechnology is one of the most promising technologies for improving the food industry. The materials show the influence of the nanosized pyrogenic silica brand «Aerosil» A300 on the functional and technological properties of collagen-containing protein preparations. The positive influence of nanocomposite, which was supposed to improve the basic functional properties of experimental systems of protein preparations, was recorded.