Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Micronutrient composition of alfalfa extract
    (2022) Dyka, Alona; Podobiy, Olena
    Alfalfa extract is a promising ingredient in various industries. It contains flavonoids, proteins, amino acids, chlorophyll, coumarins, polysaccharides. It exhibits mild antiseptic and antioxidant effects, has an anti-inflammatory effect and a high iron content, strengthens capillary walls. Therefore, it is widely used in the pharmaceutical, cosmetic and food industries.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення вмісту токсичних елементів зерна пшениці і жита
    (2018) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    В роботі наведені експериментальні дані по визначенню вмісту токсичних елементів у зерні пшениці та жита. Дослідження проводилися відповідно стандартних методик на спектрометрі атомно-емісійному багатоканальному (АЕМС). Зерновою сировиною, у якій проводили дослідження вмісту токсичних елементів, було обрано зерно пшениці та жита продовольчого. У обох досліджуваних зразках вміст токсичних елементів не перевищував максимально допустимих рівнів, що свідчить про те, що зерно є безпечним та може бути використане у переробку на харчові потреби, навіть для дитячого харчування.
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження національного стандарту на екстракти плодові та ягідні для лікеро-горілчаного виробництва
    (2014) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович
    Впровадження Національного стандарту на екстракти плодові та ягідні для лікеро-горілчаного виробництва обумовлено створенням комплексної наукової нормативної бази для експертної оцінки продуктів харчування. ДСТУ 7482:2013 встановлює вимоги до екстрактів за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними показниками, вмістом токсичних елементів, а також регламентує єдині норми і вимоги до правил приймання, методів контролювання, зберігання екстрактів та методів контролю. The introduction of the National Standard for fruit and berry extracts for distillery production is due to the creation of a comprehensive scientific normative base for the expert assessment of food products. DSTU 7482:2013 sets the requirements for extracts according to organoleptic, physico-chemical, microbiological indicators, content of toxic elements, and also regulates common norms and requirements for acceptance rules, methods of control, extraction storage and control methods.