Монографії, підручники, навчальні посібники
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Організація та нормування праці в харчовій промисловості(2024) Безпалько, Олена Вікторівна; Бергер, Аліна Дмитрівна; Гринюк, Юлія Михайлівна; Драган, Олена Іванівна; Мазник, Ліана Валеріївна; Рудова, Анастасія Ярославівна; Тертична, Любов ІванівнаУ навчальному посібнику висвітлені сучасні тренди в організації та нормуванні праці з урахуванням принципів соціально-економічної безпеки, інноваційності праці, тайм менеджменту, стрес менеджменту, зарубіжного досвіду, що представлені на прикладі підприємств харчової промисловості. Навчальний посібник відрізняється збалансованістю та зрозумілістю викладу матеріалу. Тематична композиція посібника, практичні завдання, тести, розрахункові вправи спрямовані на формування у здобувачів вищої освіти комплексного уявлення про цілі, завдання, напрями і методи, які використовуються в організації та нормуванні праці для забезпечення високого рівня виробництва, безпеки підприємств харчової промисловості. Навчальний посібник буде корисним здобувачам, які здобувають освіту за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти за спеціальністю 073 Менеджмент ЗВО та для менеджерів-нормувальників, яких цікавлять питання організації та нормування праці сучасних підприємств (організацій)Документ Теоретико-прикладні підходи до формування соціальної відповідальності підприємств харчової промисловості(2022) Безпалько, Олена Вікторівна; Бергер, Аліна Дмитрівна; Березянко, Тамара Володимирівна; Драган, Олена Іванівна; Ємцев, Віктор Іванович; Ємцева, Галина Федорівна; Лисак, Володимир Юрійович; Мазник, Ліана Валеріївна; Маршаленко, Маріанна Петрівна; Федулова, Ірина Валентинівна; Чеснік, Наталія МиколаївнаУ колективній монографії розглянуті теоретичні і прикладні аспекти формування та розвитку соціальної відповідальності підприємств харчової промисловості з урахуванням останніх наукових досліджень та практичного досвіду. Значну увагу приділено прогресивним підходам до соціальної відповідальності менеджменту підприємств. Призначена для викладачів закладів вищої освіти, аспірантів, здобувачів, керівників, менеджерів та всіх, хто цікавиться проблемами формування, впровадження та розвитку корпоративної соціальної відповідальності на підприємствах. The collective monograph considers theoretical and applied aspects of formation and development of social responsibility of food industry enterprises on the basis of recent scientific research and practical experience. Considerable attention is given to progressive approaches to corporate social responsibility. It is intended for teachers of higher educational institutions, postgraduates, applicants, executives, managers and all those who are interested in the problems of formation, implementation and development of corporate social responsibility in enterprises.Документ Менеджмент персоналу(2022) Безпалько, Олена Вікторівна; Бергер, Аліна Дмитрівна; Березянко, Тамара Володимирівна; Гринюк, Юлія Михайлівна; Грищенко, Діана Григорівна; Драган, Олена Іванівна; Зєніна-Біліченко, Антоніна Сергіївна; Мазник, Ліана Валеріївна; Тертична, Любов Іванівна; Соломка, Ольга Миколаївна; Чигринець, Олена АнатоліївнаУ навчальному посібнику висвітлені сучасні тренди у менеджменті персоналу: бренд роботодавця, управління талантами, благополуччя працівників, кадрова безпека, корпоративна соціальна відповідальність, що представлені на прикладі підприємств харчової промисловості. Навчальний посібник відрізняється збалансованістю та зрозумілістю викладу матеріалу. Тематична композиція навчального посібника та його прикладні завдання у формі тестів, кейсів, розрахункових вправ, спрямовані на впровадження активних методик навчання і сприяє розвитку аналітично-розрахункових здібностей, готує до прийняття самостійних рішень у питаннях менеджменту персоналу. Призначено для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 073 «Менеджмент» закладів вищої освіти та для менеджерів-практиків, яких цікавлять питання менеджменту персоналу. The textbook highlights current trends in human resources management: employer brand, talent management, employee welfare, personnel security, corporate social responsibility, which are presented on the example of the food industry. The textbook is balanced and understandable. Thematic composition of the textbook and its applied tasks in the form of tests, cases, calculation exercises aimed at implementing active teaching methods and promotes the development of analytical and computational skills, prepares for independent decision-making in human resources management. It is intended for applicants for the bachelor's degree in specialty 073 "Management" of higher education institutions and for managers-practitioners who are interested in human resources management.Документ Українські реалії та світові тенденції розвитку виробництва м’яса і м’ясопродуктів(2020) Бергер, Аліна ДмитрівнаВ умовах глобалізації невирішеними проблемами для стратегічного розвитку виробників м’яса та м’ясопродуктів залишилися: невідповідність більшості м’ясної продукції міжнародним світовим стандартам з якості та безпеки; кризові явища у розвитку тваринництва – скорочення і збитковість вирощування великої рогатої худоби, недостатня державна фінансова підтримка; зниження тарифного захисту внутрішнього ринку; скорочення обсягів експорту свинини та яловичини. Проаналізовані сучасні тенденції у світі та в Україні виробництва м’яса та м’ясопродуктів свідчать про: подальше зростання світового попиту на якісну м’ясну продукцію; перерозподіл світового споживання м’яса різних видів на користь м’яса птиці, як більш доступного за цінами для більшості країн; подальше зростання світових цін на м’ясо і м’ясну продукцію; націленість українських виробників на збільшення обсягів експорту м’яса птиці та свинини. In the context of globalization, the unresolved problems for the strategic development of meat and meat products producers are: non-compliance of most meat products with international world standards for quality and safety; crisis phenomena in the development of animal husbandry - reduction and unprofitability of cattle breeding, insufficient state financial support; reduction of tariff protection of the domestic market; reduction of pork and beef exports. In The analyzed current trends in the world and in Ukraine of meat and meat products production testify to: further growth of world demand for quality meat products; redistribution of world consumption of various types of meat in favor of poultry meat, as more affordable for most countries; further increase in world prices for meat and meat products; the focus of Ukrainian producers on increasing exports of poultry and pork.Документ Економіка праці та соціально-трудові відносини(2020) Безпалько, Олена Вікторівна; Березянко, Тамара Володимирівна; Бергер, Аліна Дмитрівна; Грищенко, Діана Григорівна; Гринюк, Юлія Михайлівна; Драган, Олена Іванівна; Зєніна-Біліченко, Антоніна Сергіївна; Левчук, Аліна Олександрівна; Мазник, Ліана Валеріївна; Тертична, Любов Іванівна; Юрик, Ярина ІванівнаУ посібнику розглянуто теоретичні і практичні аспекти економіки праці та соціально-трудових відносин зайнятості. Відповідно до ринкових умов та норм трудового законодавства сформовано основний категорійний апарат економіки праці та викладено методичний інструментарій дослідження сучасних тенденцій у сфері зайнятості та HR-управління. Теоретичну композицію підкріплено практичними завданнями у формі розрахункових задач, тестів та творчих ситуаційних вправ, спрямованих на розвиток аналітично-розрахункових здібностей та навичок у прийнятті самостійних обґрунтованих рішень у галузі управління людськими ресурсами. Призначено для здобувачів економічних спеціальностей закладів вищої освіти для самостійного вивчення дисципліни «Економіка праці та соціально-трудові відносини». Буде корисним для тих, хто цікавиться проблемами економіки праці у зв’язку з сучасними економічними викликами та фундаментальними змінами, які відбуваються на ринку праці та в сфері HR-управління. The manual deals with theoretical and practical aspects of labor economics and employment relations. In accordance with the market conditions and norms of labor legislation, the main categorical apparatus of the labor economy has been formed and a methodological toolkit for the study of current trends in employment and HR management has been outlined. The theoretical composition is underpinned by practical tasks in the form of calculation tasks, tests and creative situational exercises aimed at the development of analytical and calculation abilities and skills in making independent informed decisions in the field of human resources management. It is intended for applicants of economic specialties of higher education institutions for independent study of the discipline "Labor economics and social-labor relations". It will be useful for those who are interested in the problems of the labor economy in view of the current economic challenges and fundamental changes that are taking place in the labor market and in HR management.