Монографії, підручники, навчальні посібники
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Методичні рекомендації щодо оптимізації виробничої структури високотоварних сільськогосподарських підприємств Житомирської області(2016) Рудик, Руслан Іванович; Приймачук, Тетяна Ю.; Данкевич, Віталій Євгенович; Данкевич, Андрій Євгенович; Данкевич, Євген МихайловичРекомендації розроблені на основі багаторічних досліджень діяльності високотоварних сільськогосподарських підприємств Житомирської області та спрямовані на внесення пропозицій для покращення ефективності господарської діяльності товаровиробників. Запропоновано наукові підходи до формування оптимальної структури виробництва в сучасних умовах. Розроблені економіко-математичні моделі, щодо основних видів діяльності підприємств, для раціонального використання наявних ресурсів і отримання економічного, соціального та екологічного ефекту від господарської діяльностіДокумент Євроінтеграція та бізнес-ефективність системи контролю якості молочної продукції: дилема українських підприємств(2023) Данкевич, Андрій Євгенович; Данкевич, Віталій Євгенович; Левченко, Юлія ГригорівнаУ багатьох країнах світу, Україна не виключення, спостерігається кількісний дефіцит харчових білків та жирів тваринного походження, через скорочення поголів’я корів, використання рослинних замінників, та зниження рівня економічної доступності якісного продовольства для широких верств населення. Маючи унікальний природньо-кліматичний потенціал, значні людські ресурси молочне скотарство України зіткнулося із значними труднощами у процесі переходу від державних до приватних форм власності. Дослідження показало значне розшарування сільського і міського населення за фізичною та економічною доступністю до якісного і безпечного продовольства. Недостатнью є проінформованість населення відносно того який продукт є якісним та безпечним. Також відсутній розгляд взаємозвязку в системі «виробницво-реалізація-споживання» з виокремленням питань безпечності продукції для здоровя людей та забезпечення продовольчої безпеки країни. Мета даного дослідження полягає в тому, щоб завдяки аналізу зібраних статистичних, анкетних, аналітичних даних виробництва та переробки молока привернути увагу суспільства до якості молочних продуктів харчування на прикладі України та боротьбі із їх фальсифікацією рослинними жирами. За останні 20 років виробництво молока в Україні скоротилось в 3 рази, а те що виробляється досить низької якості, близько 70% ІІ гатунку. За нашими дослідженнями близько 36% молочної продукції фальсифікується рослинними жирами. На відміну від молочних жирів рослинні гірше засвоюється організмом, порушують обмін речовин, а їх перенасечення в раціоні може сприяти розвитку психотичних розладів, ожирінню, серцево-судинним хворобам та онкології. Україна - один зі світових лідерів за смертністю населення через серцево-судинні захворювання і друга в Європі за темпами поширення онкозахворювань. Індустрію рослинних жирів порівнюють із виробництвом тютюнових та алкогольних виробів за рівнем шкоди для здоров’я й довкілля і за зусиллями лобістів, які намагаються приховати від споживачів правду про якість продукції. Зважаючи на важливість даного питання і критичний стан розвитку галузі на сучасному етапі потрібні додаткові дослідження для розробки та вдосконалення теоретико-методичних та практичних засад оцінки ефективності та впливу галузі молочного скотарства на формування продовольчої безпеки країни. Що передбачає дослідження таких питань як: відродження вітчизняного виробництва на основі кращих европейських практик, обмеження використання трансжирів, покращення обізнаності населення