Монографії, підручники, навчальні посібники
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Цивільний захист на підприємствах харчової промисловості(Центр учбової літератури, 2015) Хіврич, Олександр Васильович; Халмурадов, Батир Данатарович; Слободян, Ольга Петрівна; Литвиненко, Анатолій Михайлович; Володченкова, Наталія ВалеріївнаУ посібнику розглядаються теоретичні основи цивільного захисту, державного управління у сфері цивільного захисту, діяльності підприємств різноманітних галузей харчової промисловості у надзвичайних ситуаціях. Наведено характеристику надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, заходи, що виконують органи управління Єдиної державної системи цивільного захисту під час запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків. Розглянуто організацію та здійснення заходів захисту виробничого персоналу підприємств харчової промисловості у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Розглянуто основні положення щодо підвищення стійкості функціонування об’єктів господарювання в умовах надзвичайних ситуацій. Навчальний посібник максимально адаптовано до змісту типової навчальної програми “Цивільний захист“. Водночас він може бути корисним викладачам та студентам інших вищих навчальних закладів, керівному складу підприємств, установ та організацій харчової промисловості. The textbook deals with theoretical foundations of civil defense, government, civil protection, enterprises of various branches of the food industry in emergency situations. The characteristic of natural and man-made disasters, events, performing controls the Unified State System of Civil Protection in the prevention of emergency situations and liquidation of their consequences. We consider the organization and implementation of measures to protect production personnel of the food industry in case of emergency. The basic provisions for improving the functioning of economic stability in emergencies. Textbook most adapted to the content of a typical training program "Civil protection". However, it may be useful to teachers and students from other universities and top management of enterprises, institutions and organizations in the food industry.Документ Охорона праці. Лабораторний практикум(1998) Купчик, Михайло Петрович; Гандзюк, Михайло Петрович; Степанець, Іван Федотович; Вендичанський, Валерій Никифорович; Литвиненко, Анатолій Михайлович; Іваненко, Олександр ВалерійовичНавчальний посібник призначений для проведення лабораторних робіт по курсу «Охорона праці». В посібник включені 20 лабораторних робіт, в яких викладені питання промислової санітарії, гігієни праці, основи фізіології, техніки безпеки та пожежної безпеки. В описі кожної роботи наводяться: мета роботи, основні теоретичні положення, схема установки, порядок виконання роботи, зміст звіту, контрольні питання і література. Посібник розрахований для бакалаврів технологічних, механічних та економічних спеціальностей вищих закладів освіти харчової промисловості і може бути використаний також для інших технічних спеціальностей. Склад і кількість робіт, необхідних для вивчення по курсу, визначається ВЗО в залежності від профілюючих дисциплін і оснащення навчальних лабораторій.Документ Основи охорони праці(2000) Купчик, Михайло Петрович; Гандзюк, Михайло Петрович; Степанець, Іван Федотович; Вендичанський, Валерій Никифорович; Литвиненко, Анатолій Михайлович; Іваненко, Олександр ВалерійовичУ підручнику викладені основні відомості з правових та організаційних питань охорони праці, основ фізіології, промислової санітарії та гігієни праці, основ техніки безпеки та пожежної безпеки. Увагу звернено на соціально-економічне значення охорони праці. In a textbook basic information is expounded on legal and organizational questions of labour protection, bases of physiology, industrial sanitation and hygiene of labour, bases of accident and fire safety prevention. Attention is an appeal on the socio-economic value of labour protection.