Монографії, підручники, навчальні посібники
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Проблеми й перспективи відновлення та розвитку підприємств харчової промисловості в сучасних умовах(2024) Скопенко, Наталія Степанівна; Євсєєва-Северина, Ірина Василівна; Репіч, Тетяна Анатоліївна; Ткачук (Стахурська), Світлана Валеріївна; Никоненко, Андрій Володимирович; Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна; Тур, Олеся Василівна; Чеснік, Наталія Миколаївна; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Тюха, Ірина Володимирівна; П'янкова, Оксана Василівна; Лугова, К. В.; Березянко, Тамара Володимирівна; Мазник, Ліана Валеріївна; Драган, Олена Іванівна; Мишко, Ксенія Дмитрівна; Безпалько, Олена Вікторівна; Гринюк, Юлія Михайлівна; Чугаєва, Наталія Юріївна; Ємцев, Віктор Іванович; Ємцева, Галина Федорівна; Баталова (Понежда), Олена АнатоліївнаВиклики сьогодення: пандемія COVID, стрімке прискорення цифровізації економіки, російсько-українська війна – змінюють середовище функціонування підприємств та систему конкурентних переваг вітчизняних виробників. Дослідження ймовірних траєкторій розвитку економіки України у повоєнний період, розроблення пропозицій щодо найбільш доцільних способів подолання економічних проблем, породжених війною, обґрунтування дієвих алгоритмів економічного відновлення вітчизняних підприємств є актуальним для сьогоденняДокумент Євроінтеграція та бізнес-ефективність системи контролю якості молочної продукції: дилема українських підприємств(2023) Данкевич, Андрій Євгенович; Данкевич, Віталій Євгенович; Левченко, Юлія ГригорівнаУ багатьох країнах світу, Україна не виключення, спостерігається кількісний дефіцит харчових білків та жирів тваринного походження, через скорочення поголів’я корів, використання рослинних замінників, та зниження рівня економічної доступності якісного продовольства для широких верств населення. Маючи унікальний природньо-кліматичний потенціал, значні людські ресурси молочне скотарство України зіткнулося із значними труднощами у процесі переходу від державних до приватних форм власності. Дослідження показало значне розшарування сільського і міського населення за фізичною та економічною доступністю до якісного і безпечного продовольства. Недостатнью є проінформованість населення відносно того який продукт є якісним та безпечним. Також відсутній розгляд взаємозвязку в системі «виробницво-реалізація-споживання» з виокремленням питань безпечності продукції для здоровя людей та забезпечення продовольчої безпеки країни. Мета даного дослідження полягає в тому, щоб завдяки аналізу зібраних статистичних, анкетних, аналітичних даних виробництва та переробки молока привернути увагу суспільства до якості молочних продуктів харчування на прикладі України та боротьбі із їх фальсифікацією рослинними жирами. За останні 20 років виробництво молока в Україні скоротилось в 3 рази, а те що виробляється досить низької якості, близько 70% ІІ гатунку. За нашими дослідженнями близько 36% молочної продукції фальсифікується рослинними жирами. На відміну від молочних жирів рослинні гірше засвоюється організмом, порушують обмін речовин, а їх перенасечення в раціоні може сприяти розвитку психотичних розладів, ожирінню, серцево-судинним хворобам та онкології. Україна - один зі світових лідерів за смертністю населення через серцево-судинні захворювання і друга в Європі за темпами поширення онкозахворювань. Індустрію рослинних жирів порівнюють із виробництвом тютюнових та алкогольних виробів за рівнем шкоди для здоров’я й довкілля і за зусиллями лобістів, які намагаються приховати від споживачів правду про якість продукції. Зважаючи на важливість даного питання і критичний стан розвитку галузі на сучасному етапі потрібні додаткові дослідження для розробки та вдосконалення теоретико-методичних та практичних засад оцінки ефективності та впливу галузі молочного скотарства на формування продовольчої безпеки країни. Що передбачає дослідження таких питань як: відродження вітчизняного виробництва на основі кращих европейських практик, обмеження використання трансжирів, покращення обізнаності населенняДокумент Modern trends in digital transformation of marketing & management(2023) Chukurna, Olena; Zamlynskyi, Viktor; Nazarenko, Oleksandr; Babenko, Vitalina; Zamlynska, Olga; Shchurovska, Alla; Tereshko, Yuliia; Tardaskina, Tetiana; Shabatura, Tetyana; Halan, Liudmyla; Levina-Kostiuk, Mariia; Bolshakova, Olga; Tolkacheva, Halyna; Tarasov, Andrii; Vasilenko, Irina; Kryshtal, Halyna; Dankevych, Vitalii; Dankevych, Yevgen; Dankevych, Andrii; Naumchuk, Viktor; Bezdushna, Julia; Kryukova, Irina; Bondarenko, Olena; Zamlynskyi, Yan; Pankovets, Leonid; Afanasiev, Alexander; Camara, Balla Moussa; Balaban, Khrystyna; Kofman, Viktoria; Zitar, Stanislav; Tuchynska, OleksandraУ монографії розглядаються сучасні тенденції розвитку цифрових технологій у маркетингу, менеджменті та бізнес-адмініструванні. Визначено перспективи розвитку цифрових технологій у різних галузях економіки України та тенденції впливу цифрових технологій на глобальні зрушення в системах маркетингового менеджменту та бізнес-адміністрування. Проаналізовано трансформації бізнес-моделей в умовах цифрової економіки, проаналізовано вплив блокчейн-технологій на розвиток перспективних напрямів системи управління маркетингом та бізнес-адміністрування. Обґрунтований вплив цифрових технологій на трансформацію систем управління в соціальній, державній, правовій та адміністративній сферах та різних галузях економіки. Розроблено контури формування цифрової економіки в секторах економічної діяльності та соціальній сферіДокумент Економіко-математичні методи оптимізації бізнес-процесів на підприємствах харчової промисловості(2024) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена АнатоліївнаВ роботі представлена актуальність подальшої розробки та удосконалення існуючих методик оптимізації бізнес-процесів планування виробництва готової продукції на підприємствах харчової промисловості. Розглянуто основні положення теорії двоїстості, що дозволяють провести більш глибокий економічний аналіз розв’язків лінійних задач планування виробництва хлібобулочних виробів. Теорія двоїстості дозволяє знаходити розв’язки двоїстої задачі декількома способами, один з яких базується на побудові оберненої матриці. Дану матрицю отримують або з симплекс-таблиці, що містить оптимальний план, або за допомогою алгебраїчних методів із матриці, побудованої на основі базисних векторів, відповідні змінні яким увійшли до базису оптимального розв’язку. В роботі проведено економічний аналіз для задачі трьох змінних, розв’язок якої можливо достатньо швидко та просто можна знайти за допомогою симплекс-методу. Для порівняння представлений розв’язок задачі більшої розмірності за допомогою звітів, що генерує вбудований інструмент «Розв’язувач» електронної таблиці MS Excel. В роботі описаний алгоритм, що дозволяє не розв’язувати задачу лінійного програмування ітераційним алгоритмом симплекс-методу та отримати обернену матрицю, значення якої використовуються для подальшого дослідження виробничого процесу планування. Показані особливості використання алгоритму за умов дефіцитності заданих ресурсів: від одного до декількох, а також для задач оптимізації на максимум та мінімум. Дослідження показали, що побудований алгоритм дозволяє проводити аналіз оптимального плану виробництва для лінійних задач з великим числом найменувань продукції, заданих обмежень виробництва та попиту. В роботі наведені результати використання алгоритму для знаходження загального впливу на знайдений оптимальний розв’язок задачі планування виробництва хлібобулочних виробів одночасної зміни заданих обмежень ресурсів та меж попиту на продукцію.