Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Енергозаощаджуюча технологія спиртових бражок
    (1999) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Королюк, Костянтин Євгенійович; Самойліченко, Роман Вікторович; Сизько, Валерій Борисович; Артюхов, Володимир Якович
    В Українському державному університеті харчових технологій (нині – Національному університеті харчових технологій) розроблено, а на Червонослобідському спиртовому заводі впроваджено енергозаощаджуючу технологію спиртових бражок, яка передбачає обробку крохмалю сировини термостабільними α-амілазами на стадії його клейстеризації з подальшим гідролізом декстринів за допомогою глюкоамілази до зброджуваних дріжджами цукрів. Розроблена технологія дає змогу зменшити температуру розварювання зернової сировини з 145-165 до 78-850С і заощадити в середньому 40-42 кг умовного палива на тонну сировини, поліпшити якість спирту-ректифікату, скоротити термін бродіння з 72 до 66 годин.