Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення раціональних режимів термічного оброблення зернових продуктів у технології сухих сніданків для військовослужбовців
    (2015) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Терлецька, Віта Альбертівна
    На основі теоретичних і експериментальних досліджень вперше науково обґрунтовано та розроблено кранчі підвищеної харчової та біологічної цінності, збагачені рисовими та гороховими пластівцями. Встановлено оптимальні параметри обсмажування зернової суміші. Доведено, що температура обсмажування 140±5 °С не призводить до термічної деструкції продукту. За допомогою диференціального термографічного аналізу досліджено кількісні співвідношення форм зв’язку вологи в продуктах. Crunches with high food and biological values enriched rice and pea flakes have been scientifically underpinned and developed on the basis of theoretical and experimental studies at first. The optimum parameters of frying the grain composition have been determined. It was proved that the frying temperature 140±5 °C does not lead to thermal destruction of the product. Forms of water state in mushrooms were researched by the method of differential thermal analysis.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження зміни форм зв’язку вологи під час сушіння екстракту чаю зеленого
    (2013) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна
    Розглянуто процес сушіння екстракту, як один з найголовніших процесів виробництва сухого рослинного екстракту. Проведено дериватографічний аналіз рідкого та сухого екстракту чаю зеленого. Встановлено: температурний інтервал видалення вільної на зв’язаної вологи в сухому та рідкому екстрактах чаю зеленого; максимально допустима температура нагрівання екстракту чаю зеленого; втрати вологи під час сушіння екстракту. The process of drying the extract as one of the most important processes of dry plant extract has been studied. A derivatographic analysis of liquid and dry green teaextracts has been carried out. The temperature range of free and bound moisture removal in dry and liquid green tea extracts, the maximum allowable temperature of heating of green tea extracts and also moisture loss during drying the extracts were found.