Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Фактори впливу поліграфічного виробництва на стан довкілля(2008) Гроза, В. А.; Гай, Анжела Євгенівна; Вовк, О. О.; Копиленко, Анатолій Васильович; Тимонін, Олександр МиколайовичРозглянемо поліграфічне виробництво як джерело забруднення навколишнього середовища. Проведено аналіз основних небезпечних токсичних елементів та сполук, що містяться у сировинних та витратних матеріалах і впливають на життєві функції людини. Детально проаналізовано фактори екологічного ризику, пов`язаного з використанням полівінілхлоридних матеріалів. Запропоновано шляхи екологізації поліграфічного виробництва. Consider printing facilities as a source of environmental pollution. The analysis of basic hazardous toxic elements and compounds contained in the raw materials and supplies and affect vital functions of man. Detailed analysis of environmental risk factors, associated with the use of PVC materials. The ways of greening printing production.Документ Математичне моделювання загибелі мікроорганізмів як метод розробки параметрів режиму пастеризації/стерилізації консервованих продуктів(2011) Архіпова, Галина Іванівна; Вовк, О. О.; Гроза, В. А.; Гордієнко, Н. В.Сьогодні в Україні склалася ситуація, коли виробництво консервованої продукції вийшло на якісно новий технічний і технологічний рівні, а розробка режимів стерилізації та контроль їх ефективності законодавчо і методично не врегульовані. Перед виробниками постала гостра проблема розробки режимів пастеризації/стерилізації консервів без використання мікроорганізмів, які б ґрунтувалася на передових закордонних наукових розробках і певному практичному досвіді виробничих підприємств і розробників/постачальників сучасного обладнання для виробництва консервованої продукції. Авторами вперше пропонується модель повної загибелі мікроорганізмів, на основі якої виведені залежності визначення параметрів технологічного процесу пастеризації або стерилізації. Today there is a situation in Ukraine, when production of canned foodstuffs get up on new high-quality tech¬nical and technological levels, but development of the modes of sterilization and control of their efficiency is not legislatively and methodically well-regulated. Therefore the sharp canned problem of development of the modes of pasteurization/sterilization of canned foods without the use of microorganisms, which would be based on front-rank oversea scientific developments and certain practical experience of production enterprises and developers/suppliers of modern equipment for production of canned foodstuffs. The model of complete death of microorganisms is offered and dependences of determination of parameters of techno¬logical processes of pasteurization/sterilization is shown by the authors.