Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Raman-спектри модифікованих крохмалів
    (2002) Грабовська, Олена Вячеславівна; Клімович, В. М.; Штангеєва, Надія Іванівна; Українець, Анатолій Іванович; Качковський, О. О.
    Досліджено, що raman-спектри полісахаридів крохмалю є досить інформативними і дають змогу вивчати будову та структурні перетворення макромолекул нативного і модифікованих крохмалів, а також оцінювати вплив технологічних умов на властивості крохмалю.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження змін просторової та електронної будови крохмалю при гідролізі
    (2001) Качковський, О. О.; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Дегтярьов, Леонід Сергійович
    В статті наведені результати досліджень, які показали неможливість запобігання стрімкому зростанню забарвленості в процесі кислотного гідролізу крохмалю. При ферментативному гідролізі такого підвищення забарвленості гідролізатів не відбувається. This paper presents the results of studies that have shown the impossibility of preventing the rapid growth chromaticity during acid hydrolysis of starch. In the enzymatic hydrolysis of the hydrolysates chromaticity increase occurs.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження змін просторової та електронної будови крохмалю при гідролізі
    (2004) Качковський, О. О.; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Дегтярьов, Леонід Сергійович
    За допомогою методів комп’ютерної хімії вивчено електронну будову фрагментів амілози та амілопектину з метою виявлення передумов утворення забарвлених речовин в процесі гідролізу крохмалю.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія мальтодекстринів із крохмалю та їх застосування
    (2002) Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Петрушевський, В'ячеслав Віталійович
    Досліджено технологічні умови виробництва мальтодекстринів із кукурудзяного і картопляного крохмалю. Вивчено властивості мальтодекстринів. Запропоновані варіанти використання мальтодекстринів у виробництві низькокалорійних продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження способів фракціонування крохмалю і аналіз отриманих продуктів
    (2007) Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна
    Наведено огляд сучасних способів фракціонування крохмалю і застосування отриманих фракцій амілози та амілопектину. Встановлено ефективність розділення крохмалю на фракції шляхом використання органічних комплеуксоутворювачів, проаналізовано склад отриманих продуктів.