Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка ефективності заходів удосконалення системи управління якістю на підприємствах
    (2017) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло Володимирович; Осадчук, Оксана Павлівна
    Запропоновано варіант оцінки ефективності заходів для підвищення рівня функціонування системи управління якістю на підприємствах, за рахунок показників які включають оцінку по стадіям життєвого циклу продукції. The variant assess the effectiveness of measures to improve the quality management system in enterprises, by the performance evaluation that includes stages in the product life cycle.
  • Ескіз
    Документ
    Мотиваційна система на підприємствах харчової промисловості
    (2016) Григорців, Михайло Володимирович; Герасименко, Олена Миколаївна
    Мотиваційна система на підприємствах харчової промисловості є одним з головних факторів їх економічного зростання. З розвитком новітніх технологій і автоматизації виробництва питання мотивації персоналу стають більш актуальними, оскільки людська праця втрачає свою цінність. Правильна модель мотиваційної системи повинна об’єднати керівника і робітників для досягнення мети і забезпечити працівників сприятливими умовами праці. Мотивація допоможе працівнику належно ставитися до роботи та усвідомити, що є основою для професійного і службового зростання. Motivational system in the food industry is one of the main factors of economic growth. Motivation question becomes more actual with the development of new technologies and production automation because human labor is losing its value. The correct model of motivational systems should combine the manager and workers to achieve the objectives and ensure employees favorable conditions. Motivation will help the employee to work effectively and realize that the basis is for professional and career growth.
  • Ескіз
    Документ
    Мотивація та стимулювання персоналу як складові системи управління якістю продукції на підприємстві
    (2016) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло Володимирович; Осадчук, Оксана Павлівна
    В статті удосконалені мотиваційні та стимулюючі інструменти для підвищення ефективності управління якістю продукції на підприємстві, внаслідок запропонованих мотивів задоволення потреб в залежності від віку працівників та методів управління персоналом в системі управління якістю продукції на підприємстві у розрізі класифікаційних ознак. Таке обґрунтування запропонованих заходів в системі управління якістю продукції дасть змогу практично удосконалити процес управління якістю продукції. In this article are presented improved motivative and incentive instruments of quality products management in the enterprise, due to reasons offered meet the needs depending on the age of employees and management staff in the system of quality management in the company in terms of classifications. This study proposed measures in quality products management system will enable almost perfect process quality control.
  • Ескіз
    Документ
    Напрями пiдвищення ефективностi використання матерiальних ресурсiв на пiдприємствi
    (2016) Григорців, Михайло Володимирович; Фоменко, Анастасія Олександрівна
    В статтi розглянуто можливi напрями пiдвищення ефективностi використання матерiальних ресурсiв, узагальнено визначення матерiальних ресурсiв, проведено порiвняння та аналiз напрямiв пiдвищення ефективностi використання матерiальних ресурсiв на пiдприємствi. The article deals with the possible ways of increasing the efficiency of use of material resources, the generalized definition of material resources, a comparison and analysis of the ways of increasing the efficiency of use of material resources in the enterprise.
  • Ескіз
    Документ
    Управління інвестиційною діяльністю підприємства
    (2016) Кабалюк, Анастасія Ігорівна; Григорців, Михайло Володимирович
    У статті розглянуто поняття «інвестиції» та «інвестиційна діяльність», досліджено етапи проведення інвестиційної діяльності, визначено теоретичні засади стратегічного, тактичного та оперативного управління інвестиційною діяльністю. The article discusses the concept of "investment" and "investment activity" b researched stages of investment, defined theoretical bases of strategic, tactical and operational management of investment activity.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості формування і розподілу прибутку малого підприємства
    (2016) Черемшук, Марія Миколаївна; Григорців, Михайло Володимирович
    У статті розглянуто поняття «прибутку», визначено сутність формування прибутку малого підприємства. Досліджено механізм формування і розподілу прибутку підприємства. Розглянуто особливості, що впливають на формування та розподіл прибутку.. The article discusses the concept of " profit", the essence of formation of profit small business. Study the mechanism of formation and distribution of profits. The features that influence the formation and distribution of income.
  • Ескіз
    Документ
    Система управління безпечністю харчових продуктів
    (2016) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло Володимирович; Заінчковська, Ірина Анатоліївна
    Система управління якістю продукції підприємств є одним із основних важелів забезпечення ефективного управління якістю. З розвитком господарських відносин, на нашу думку, актуальними залишаються питання, пов’язані з їх аналізом. The quality management system of production enterprises is one of the main levers for effective quality management. With the development of economic relations, in our opinion, are relevant issues connected with their analysis.
  • Ескіз
    Документ
    Концептуальні підходи до сутності поняття «якість продукції» та її вплив на діяльність підприємства
    (2015) Коломієць, Ігор Федорович; Григорців, Михайло Володимирович
    В умовах конкурентного середовища ринку розвиток всіх галузей виробництва повинен орієнтуватися на споживача та нарощення випуску якісних товарів і послуг. Як довів світовий досвід, висока якість продукції є однією з основних ознак їхньої конкурентоспроможності, що збільшує реалізацію продукції й ефективність роботи підприємства. З теоретичної точки зору – якість – складна і надзвичайно універсальна категорія, що має велику кількість аспектів та особливостей. Саме тому категорію «якість» досліджувало багато фахівців. Спостереження показують, що в буденному житті кожен із нас постійно використовує термін «якість», але розуміє його по-різному, залежно від того, які переваги та пріоритети він ставить перед собою. Отже, визначення сутності якості є складною задачею. In a competitive market environment development of all industries should focus on the consumer and increase of production of quality goods and services. As international experience has proven, high quality products is one of the main features of their competitiveness, increasing sales of products and efficiency of the enterprise. From a theoretical point of view - the quality - a complex and extremely versatile category that has many aspects and features. That is why the category of "quality" studied by many experts. Observations show that in everyday life each of us constantly uses the term "quality", but understands it differently, depending on what benefits and priorities it has set itself. So, definition of the essence of quality is a challenge.
  • Ескіз
    Документ
    Система НАССР: принципи та переваги від її впровадження
    (2015) Григорців, Михайло Володимирович
    Про безумовне визнання українськими споживачами вітчизняних продуктів харчування свідчать результати багатьох соціологічних досліджень та опитувань громадської думки. Крім того, офіційна статистика структури споживання в Україні підтверджує цей факт. Але сьогодні перед підприємствами харчової промисловості стоять нові завдання, зокрема, і освоєння нових ринків збуту своєї продукції. Потенційні зарубіжні партнери все частіше пред’являють українським виробникам харчових продуктів вимоги щодо існування на підприємстві діючої системи управління безпечністю харчових продуктів на основі принципів НАССР, як це прийнято у багатьох європейських країнах. У зв’язку з цим дослідження даної тематики є актуальним і відповідає сучасним вимогам науки і практики. On unconditional acceptance Ukrainian domestic consumers of food products are the results of many sociological studies and opinion polls. In addition, official statistics of consumption patterns in Ukraine confirms this fact. But today before food enterprises facing new challenges, in particular, the development of new markets for their products. Potential foreign partners are increasingly placing Ukrainian producers of food requirements for the existence of the enterprise operating system of food safety management based on HACCP principles, as is customary in many European countries. In this regard, the study of this subject is relevant and meets the modern requirements of science and practice.
  • Ескіз
    Документ
    Ланцюги та стадії життєвого циклу якості продукції
    (2015) Григорців, Михайло Володимирович
    Приведення складових якості у відповідність до потреб споживачів, для забезпечення виготовлення продукції високої якості, полягає у забезпеченні якості цілей, планування, проектування, виконання, експлуатації, після продажного обслуговування і якості утилізації. В зв’язку з цим у статті запропоновано ланцюги якості та стадії життєвого циклу продукції, що впливають на якість кінцевої продукції. Bringing quality components to the needs of consumers for manufacturing high quality products is to provide quality goals, planning, design, implementation, maintenance, after-sale service and quality regulations. In this regard, the paper proposes chain quality and stage of the product life cycle, affecting the quality of the final product.