Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Меляса цукрових заводів – важлива сировина для виробництва етанолу(2003) Губенко, Наталія Юріївна; Шматкова, Галина КарпівнаВ статті розглянуто шляхи використання меляси і харчового та технічного етилового спирту, вимоги спиртового виробництва до якості меляси. Меляса є попутною продукцією при виробництві цукру. Шляхом удосконалення технологічного процесу на цукрових заводах намагаються зменшити кількість цукру в мелясі за рахунок інших показників її якості. Найпридатнішою сировинною базою для виробництва технічного спирту і ВКД з традиційних джерел сировини є меляса. Проблем із сировиною у спиртових заводів зараз немає. Враховуючи зацікавленість України у виробництві ВКД, необхідне державне регулювання у забезпеченні цього виробництва сировиною.