Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Використання коагулянтів в процесi екстрагування цукрози з бурякової стружки
    (2003) Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Гусятинський, Микола Володимирович
    Досліджено вплив основного сульфату алюмінію, рекомендованого до використання в процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки, з точки зору підвищення якості дифузійного соку. The influence of basic aluminum sulfate, recommended for use in the process of sucrose extraction from beet chips, has been investigated in terms of improving the quality of diffusion juice.
  • Ескіз
    Документ
    Математичне моделювання процесу розкладання редукувальних речовин при очищенні клеровки тростинного цукру-сирцю
    (2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Романченко, Наталія Миколаївна
    Під час перероблення тростинного цукру-сирцю на бурякоцукрових заводах важливим завданням є максимальне розкладання редукувальних речовин за умови найменшого розкладання сахарози, що вимагає уточнення оптимальних параметрів процесу гарячого вапнування залежно від початкового вмісту редуку-вальних речовин у вихідній клеровці. З цією метою, а також для прогнозування ефективності процесу розроблена математична модель з урахуванням температури, тривалості та рН2о процесу вапнування. Проведено експериментальні дослідження шляхом моделювання процесу розкладання редукувальних речовин в умовах оброблення гідроксидом кальцію клеровки тростинного цукру-сирцю. Одержано рівняння регресії вмісту редукувальних речовин у клеровці та ступеня їх розкладання від температури, тривалості та рН2о процесу вапнування. During the processing of cane raw sugar to sugar beet plants an important objective is to maximize the decomposition of degenerated substances providing the slightest decomposition of sucrose, which requires specification of optimal process parameters of hot lime, depending on the initial content of degenerated substances in source melt liquor. To this end, and in order to predict the process effectiveness, a mathematical model has been developed considering temperature, duration and pH20 of the liming process. Experimental research which consisted in modeling the process of degenerated substances decomposition in terms of handling cane raw sugar melt liq-uor with calcium hydroxide has been conducted. The equation of regression of degenerated substances content in melt liquor and degree of decomposition temperature, duration and pH20 of the liming process have been obtained.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив ДГСА на ступінь денатурації бурякової тканини
    (2004) Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна
    Досліджено вплив дигідроксо сульфату алюмінію, у разі його використання в процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки, на перехід високомолекулярних сполук, зокрема пектинових речовин, в дифузійний сік. The effect of dihydroxy aluminum sulphate, when it is used in the extraction of sucrose from beet chips, the transition macromolecular compounds such as pectin, the diffusion juice.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив коагулянтів на мікробіологічні процеси у дифузійному апараті
    (2003) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинський, Микола Володимирович; Тетеріна, Світлана Миколаївна
    Досліджено вплив солей рекомендованих до використання при підготовці живильної води. The effect of salt recommended for use in the preparation of feed water.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив основного сульфату алюмінію на перехід високомолекулярних сполук в дифузійний сік у процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки
    (2003) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Коровко, С. М.
    Досліджено вплив основного сульфату алюмінію, рекомендованого до використання в процесі екстрагування цукрози з бурякової стружки, на перехід високомолекулярних сполук в дифузійний сік під час проведення процесу протягом 60 та 90 хв в діапазоні температур 65...85 С і кількості реагенту 0,015...0,045 % та на ступінь денатурації протоплазми бурякової тканини. The influence of basic aluminum sulphate is recommended for use in the extraction of sucrose from beet chips, the transition Macromolecular the diffusion juice during the process for 60 and 90 min in the temperature range 65 ... 85  C and the amount of reagent 0,015 ... 0.045% and the degree of denaturation of protoplasm beet tissue.