Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Нові напої з рослинної сировини
    (2003) Чаварга, Оксана Миколаївна; Прибильський, Віталій Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович
    Мета роботи – дослідити зміни біохімічного складу та органолептичних показників напоїв на основі плодово-ягідної сировини під час зберігання. Дослідно було встановлено, що максимальним терміном придатності до споживання досліджених напоїв при температурі зберігання 18-20°С в затемнених приміщеннях слід вважати 12 місяців. При більш тривалому зберіганні відбувається певна зміна біохімічного складу, що призводить до погіршення смако-ароматичних властивостей напоїв. Підвищення ж початкової кислотності напоїв сприяє збереженню вмісту аскорбінової кислоти. Важливо також, що інтенсивність забарвлення напоїв залежить від їх біохімічного складу й може змінюватися навіть при зберіганні в затемнених приміщеннях.